10 основних банкарских услова које треба да знате

Ево 10 банкарских услова које треба да знате да бисте боље управљали својим новцем.

1. Број за рутирање

Деветоцифрени број који идентификује вашу финансијску институцију. Веће банке могу имати више бројева за рутирање који су засновани на географској локацији на којој је рачун отворен.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

2. ФДИЦ

Федерална корпорација за осигурање депозита. Организација коју води влада која осигурава банковне депозите клијената до 250.000 долара ако банка пропадне. Национална управа за кредитне уније је еквивалент кредитним унијама. (Прочитајте више о томе како функционише ФДИЦ осигурање.)

3. Потврда о депозиту

Уобичајено познат као ЦД, рачун на који депонујете суму новца и слажете се да га тамо чувате одређено време. Рачун обично плаћа веће камате од стандардних штедних и текућих рачуна.

» Погледајте најбоље цене ЦД-а за овај месец

4. АПИ

Годишњи проценат приноса. Износ камате који добијате од држања новца на рачуну током године, укључујући сложену камату. (Желите додатне детаље? Прочитајте више о томе зашто је обезбеђивање високог АПИ-а важно за вашу уштеду.)

» Рачуни за управљање готовином: Погледајте наше најбоље изборе за ове хибриде са високим АПИ

Искористите свој новац на најбољи начин. Пратите сву своју потрошњу на први поглед да бисте разумели своје трендове и уочили могућности за уштеду новца. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

5. АПР

Годишња рата у процентима. Износ камате који добијате од држања новца на рачуну током године, не укључујући сложену камату. У контексту зајма, АПР представља трошак позајмљивања новца.

6. Заједнички интерес

Камата која се односи на првобитни депозит као и на сваку новозарађену камату. На пример, ако ставите 100 УСД на рачун који зарађује сложену камату од 5% годишње, у наредној години ћете зарадити 5% на 105 УСД. Несложена камата би наставила да зарађује 5% на 100 долара.

» Погледајте како би се ваша уштеђевина могла гомилати помоћу нашег калкулатора сложених камата

7. Штедни рачун

Обично, каматоносни рачун који се користи за држање новца за краткорочне или дугорочне циљеве или хитне случајеве. Можете додати на овај рачун у било ком тренутку, али одређене врсте повлачења могу бити ограничене на шест месечно.

» Желите да зарадите највише стопе? Погледајте најбоље онлине штедне рачуне НердВаллет-а са високим приносом

Постоји широк спектар каматних стопа доступних за штедне рачуне, а онлајн банке обично имају више стопе од националних банака.

Назад на врх

8. Накнада за враћену ставку

Накнада за одбијени чек која се наплаћује особи која покушава да депонује чек. Може се наплатити ако нема довољно средстава на рачуну писца чека или ако је рачун затворен.

9. Накнада за прекорачење

Накнада која настаје када ваш текући рачун нема довољно средстава да покрије тражену уплату. Финансијска институција ће платити оно што недостаје вашем рачуну, након чега ваш рачун може имати негативан салдо. (Ево више информација о томе колико банке наплаћују прекорачења.)

10. Провера налога

Рачун у финансијској институцији на који можете уплатити новац и са којег можете писати чекове за куповину. Већина људи користи текуће рачуне за примање плата и плаћање рачуна.

» Унапредите своје свакодневно банкарство са најбољим текућим рачунима НердВаллет-а

Финансијске институције су можда преплављене жаргоном, али овај речник банкарских термина би требало да вам помогне да разумете чак и најзбуњујуће концепте.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here