Објашњен лимит субвенционисаног зајма од 150%“,

Ограничење субвенционисаног зајма од 150% показује колико дуго имате право да примате савезне студентске зајмове субвенционисане од пореских обвезника, а заснива се на количини времена које је потребно да бисте стекли диплому.

Директно субвенционисани студентски зајмови су савезни зајмови намењени студентима који покажу финансијску потребу. Они су најпожељнији директни студентски кредит јер не прикупљају камату док сте у школи или током вашег грејс периода.

» ВИШЕ: Шта позајмити: Субвенционисано вс. несубвенционисани студентски кредити?

Ограничење се односи на све зајмопримце који први пут узимају кредит након 1. јула 2013. године. Ограничава подобност за кредит на 150% (или 1.5 пута) дужине вашег академског програма.

Ево шта 150% субвенционисаних кредита значи за испуњавање услова на различитим студијским програмима:

  • Двогодишњи степен сарадника: Три године квалификованости (150% од 2 године = 3 године).

  • Четворогодишња диплома: шест година квалификованости (150% од 4 године = 6 година).

  • Једногодишњи сертификат: Једна и по година квалификованости (150% од 1 године = 1.5 година).

Како се ваш лимит субвенционисаног кредита може променити

Пошто је ограничење засновано на дужини дипломског програма на који сте уписани, ваша подобност ће се променити ако ваш дипломски програм буде.

„Студенти који имају тенденцију да играју пинг-понг између различитих институција могу изгубити право на субвенционисани кредит“, каже Пат Ваткинс, директор финансијске помоћи на Ецкерд колеџу у Ст. Петерсбург, Флорида.

Ако пређете из двогодишње школе у ​​четворогодишњу, на пример, ваш период подобности за субвенционисане кредите би се повећао са три на шест година. Смањио би се ако са четворогодишњег програма пређете на двогодишњи.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Сврха ограничења је да подстакне студенте да остану на правом путу и ​​заврше своје дипломе у разумном временском периоду, каже Шон Смит, директор финансијске помоћи на Вестмонт колеџу у Санта Барбари, Калифорнија.

Шта се дешава ако достигнете свој лимит

Ако достигнете свој лимит док сте још уписани у школу, постоје две последице:

  • Више немате право да узимате додатне субвенционисане кредите, али и даље можете да позајмите несубвенционисане кредите.

  • Губите субвенцију камате на све кредите које тренутно имате. То значи да ће сви постојећи субвенционисани кредити које имате почети да прикупљају камату. За остатак времена док сте у школи и током грејс периода, кредит ће наставити да прикупља камату која ће бити додата укупном износу који дугујете када отплата почне.

» ВИШЕ: Државни студентски кредити: које су погодности?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here