203(к) и ХомеСтиле кредити: купујте, реновирајте са једном хипотеком

Тражили сте кућу, али не можете да нађете место које је приступачно и спремно за усељење. Време је да проширите претрагу да бисте укључили поправљачке врхове. Имаћете више некретнина које можете да бирате и можете добити зајам за реновирање који комбинује куповну цену са трошковима побољшања.

Две опције, ФХА 203(к) зајам и зајам Фанние Мае ХомеСтиле, омогућавају вам да позајмите новац да купите дом и поправите га. И можете започети реновирање одмах након затварања кредита.

Посао не мора бити велики

Кредити за реновирање вам дају више опција за куповину куће тако што вам омогућавају да купите поправке и одмах обавите поправке. Зајмови могу платити структуралне поправке, козметичке реновације и побољшања између њих.

“ХомеСтиле и 203(к) кредити могу да плате за структурне поправке, козметичке реновације и побољшања између њих.”

Структуралне поправке укључују радове на томе да дом буде усељив. На пример, замена бакарних водоводних и електричних жица које су биле поцепане док је кућа била празна. Додавање собе се рачуна као структурално реновирање.

Козметичко реновирање укључује ствари попут замене застарелих кухињских ормарића. Пример између побољшања је замена крова.

» ВИШЕ: Колико куће можете приуштити?

203(к) и ХомеСтиле

Већина хипотека за реновирање долази у две врсте:

ФХА 203(к) кредити су хипотеке које осигурава Федерална стамбена управа.

ХомеСтиле кредити су хипотеке за које гарантује Фанние Мае.

Ова два кредита за реновирање имају много сличности. Међу њима:

 • Новац се може користити за велике структуралне поправке, као и за козметичка реновирања (или комбинацију).

 • Сви радови на реновирању се раде након затварања кредита, а не пре.

 • Ако не можете да боравите у кући током реновирања, можете додати до шест месеци отплате хипотеке на износ кредита тако да плаћате хипотеку на новој кући док живите негде другде.

 • Новац за реновирање се издваја на депозитни рачун, а извођачи се исплаћују у извлачењу када достигну прекретнице у свом раду.

 • Минимални потребни аванси се заснивају или на укупним трошковима куповине плус реновирање или на очекиваној процењеној вредности куће након завршетка радова. Сваки зајам користи формулу да одлучи коју ће користити.

Како се 203(к) и ХомеСтиле разликују

Разлике у овим кредитима су у томе колико су попустљиви и колико су строги.

 • ФХА 203(к) зајмови су блажи у погледу кредита зајмопримца и строжији у погледу радова на реновирању који се могу обавити.

 • Хипотеке Фанние Мае ХомеСтиле су строжије у погледу кредита зајмопримца и блаже у погледу радова на реновирању који се могу обавити.

Ево како се те разлике повлаче:

Кредитни резултати: Зајмопримци са кредитним резултатом од 500 или више могу се квалификовати за ФХА 203(к) зајмове. За ХомеСтиле кредите, минимални кредитни резултат је 620.

Учесне уплате: За кредите од 203 (к), минимална уплата је 3.5% ако је ваш кредитни резултат 580 или већи; то је 10% ако је ваш кредитни резултат 500 до 579.

За ХомеСтиле, минимално учешће је 3% ако ће у кући живети власници и ако је барем један зајмопримац први пут купац куће. Постоји изузетак за ХомеРеади кредите, који имају ограничења прихода. Иначе, минимално учешће је 5%.

Дозвољена побољшања: 203(к) зајмови се не могу користити за плаћање посла који ФХА сматра луксузним. Примери укључују инсталирање новог базена, додавање хидромасажне каде или сауне на отвореном или изградњу јаме за роштиљ на отвореном или камина. Поправка постојећег базена је дозвољена.

ХомеСтиле зајмови имају неколико ограничења у погледу побољшања, осим што „треба да буду трајно причвршћени за некретнину (било за стан или земљиште)“, према смерницама Фанние Мае. То значи да ХомеСтиле може платити за додавање новог базена или трајно уређење.

Врсте пребивалишта: Кредит од 203(к) је за примарни боравак. Не може да плати поправку куће за одмор или инвестиционе некретнине. Дом може бити кућа за једну породицу, стан или други дом у структури од једне до четири јединице или квалификована произведена кућа. Можете користити стандардну хипотеку од 203 (к) да срушите кућу и обновите темеље.

ХомеСтиле се може користити за реновирање другог дома или инвестиционе некретнине. Дом може бити главна резиденција од једне до четири јединице, друга кућа од једне јединице или инвестициона некретнина, произведена кућа или јединица у квалификованом кондоминијуму или задрузи. Не можете користити ХомеСтиле да срушите и поново изградите дом.

Стање завршетка: Уз зајам од 203 (к), кућа мора бити завршена најмање годину дана. ХомеСтиле зајам „може се користити за завршетак завршних радова на новоизграђеној кући када је кућа завршена најмање 90%“, према водичу за продају Фанние Мае.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

ФХА 203(к) кредити имају две опције

Постоје две врсте зајма 203(к): ограничена и стандардна.

 • Ограничени зајам од 203 (к) ограничава трошкове реновирања на 35.000 долара. Не може се користити за структуралне поправке, као што је додавање просторије или премештање носивих зидова. Не постоји минимални трошак поправке.

 • Стандардни зајам од 203(к) омогућава велике структуралне радове. Сваки пројекат који кошта више од 35.000 долара мора бити стандардни зајам, без обзира да ли укључује структуралне поправке или не. Укупна побољшања морају коштати најмање 5.000 долара. Стандардни зајам 203(к) захтева рад са ХУД консултантом, који управља пројектом.

» ВИШЕ: Друга опција: Фреддие Мац'с ЦХОИЦЕ зајам за реновирање

Кораци које треба предузети

Након што пронађете кућу коју желите, први корак ка добијању зајма за реновирање је да се пријавите са два или више зајмодавца и упоредите њихово искуство са овим зајмовима – њихове одговоре на ваша питања и њихове стопе и накнаде. Када изаберете зајмодавца и одлучите о врсти зајма:

 1. Унајмите консултанта ако добијате стандардни кредит од 203 (к). Веб локација ХУД-а има алатку за претрагу консултанта и требало би да разговарате са својим кредитним службеником.

 2. Наведите побољшања која желите да направите, интервјуишите извођаче радова и добијте процене трошкова за посао.

 3. Унајмите извођаче.

 4. Обезбедите процене извођача зајмодавцу.

 5. Затвори хипотеку. Радови могу почети одмах по затварању.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here