20.000 долара или више за проширење породице? Како платити усвојење

Искуство усвајања Саре Бејли почело је 2013. године када се повезала са агенцијом за усвајање и плаћала накнаде за родитељски разред и да се оглашава код рођених мајки годину дана.

Године 2014, и још увек без успешног усвајања, Бејли је почела да плаћа месечну накнаду за оглашавање од 340 долара сваки пут када би усвајање пропадло.

„Нисам очекивао месечну накнаду“, каже Бејли, директор програма за ментално здравље у Индијанаполису. Како су се трошкови наставили у другој години очекиваног дугогодишњег процеса, Бејли се обесхрабрио.

„За мене је постојао тренутак када сам скоро одустала“, каже она.

Она је упорна и до 2015. године Бејли је платила преко 22.000 долара да усвоји свог сина.

Трошкови усвајања у приватној агенцији могу се кретати од 20.000 до 45.000 долара, према Информативном пролазу о добробити деце, служби Дечјег бироа при савезној канцеларији управе за децу и породице.

Цена може да укључује правне трошкове, кућну студију за проверу безбедности вашег животног простора и саветовање.

Али усвајање може укључивати непланиране трошкове - попут животних трошкова и болничких трошкова за рођену мајку током трудноће - који се разликују у зависности од агенције и државе, као и временског оквира усвајања.

Да би управљали трошковима, стручњаци препоручују породицама да планирају унапред и користе више врста финансирања, од прикупљања средстава до позајмљивања. Ево стратегија које треба размотрити.

Почните са планом

Ако радите са агенцијом за усвајање, обично ћете добити листу трошкова пре него што се пријавите, каже Блаке Јонес, усвојитељ, сертификовани финансијски планер и оснивач Помегранате Финанциал, компаније за финансијско планирање са седиштем у Јути.

Користите те информације да направите временски оквир трошкова које ћете имати у наредних шест до 18 месеци пре него што потпишете апликацију за усвајање, каже он.

Затим погледајте финансијска средства којима имате приступ - уштеђевину, капитал, грантове - и ускладите оно што имате када вам затреба, саветује Џонс.

Изградња ваше уштеђевине је најбоља опција, каже Марта Схен, сертификовани финансијски планер у Спринг Стреет Финанциал-у Рејмонда Џејмса у Атланти и усвојилац који саветује клијенте о управљању трошковима усвајања. Отплата зајма поврх трошкова нових родитеља као што је брига о деци може бити финансијски стресно, каже она.

Питајте друге за помоћ

Током процеса усвајања, Бејли се обратила својој заједници да помогне у прикупљању средстава.

Фотографија љубазношћу Сарах Баилеи

„Купила сам слагалицу и продала делове да би људи могли да буду део живота мог детета“, каже она. За „сваког ко је купио, ставио сам његово име на полеђину.”

Готова слагалица се налази у соби њеног сада 6-годишњег сина — подсетник на све оне који су помогли да се повежу 2015.

Арон Џонсон, отац двоје усвојене деце из Орланда на Флориди, такође је прикупио средства за своје прво усвајање 2017. Џонсон је прикупио преко 10.000 долара.

„Направили смо ГоФундМе на друштвеним медијима, тако да су многи наши пријатељи, чланови цркве, други чланови породице донирали за то“, каже Џонсон, који је од усвајања покренуо непрофитну организацију која додељује грантове за помоћ другим црним породицама да усвоје децу.

Пријавите се за грант за усвајање

Донација за усвајање – средства која не треба да се враћају – је још један начин за финансирање усвајања. Хелпусадопт.орг и Гифт оф Адоптион Фунд нуде грантове за покривање трошкова усвајања.

Са оваквим организацијама, мораћете да проверите рокове и услове за испуњавање услова, као што су родитељски статус и финансијске потребе. Након подношења пријаве, можда ћете морати да платите таксу, да наведете референце и покажете доказ о одобреној кућној студији.

Размотрите ХЕЛОЦ

Кредитна линија кућног капитала омогућава приступ готовини на основу вредности вашег дома. Омогућава вам да извлачите новац и враћате га месечно. То је флексибилније од зајма, каже Схен.

Неки људи више воле одређени износ за који знају да морају да отплате, као што је једнократни паушални износ личног зајма, каже Схен, док су други у реду са револвинг кредитном линијом ХЕЛОЦ-а. Ако родитељи нису сигурни колико ће им требати унапред, ХЕЛОЦ може бити боља опција.

Лични кредити могу бити последње средство

Ако прикупљање средстава не успе, не можете да се квалификујете за грант или немате кућу, лични зајам би могао бити вредно разматрања. Зајмопримци са јаким кредитом могу се квалификовати за стопе између 12% и 17%.

Пре него што добијете зајам, уверите се да се месечне уплате удобно уклапају у ваш буџет. Шен саветује клијенте да избегавају превише финансијских обавеза, које могу да оптерете нову породицу.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here