23 најпрофитабилнија предузећа у 2021,

Неки људи се упуштају у предузетништво знајући коју индустрију желе да освоје и коју врсту посла желе да започну. Међутим, за многе нове предузетнике може бити тешко да схвате како да започну посао и тачно која врста посла је најбољи избор. Тешко је пронаћи ту савршену идеју.

Саставили смо листу најпрофитабилнијих малих предузећа. Сваки од ових типова пословања брзо расте и може вам пружити добар живот. Још боље, ниједан од њих не захтева много капитала за почетак. Уз праву комбинацију напорног рада, одлучности и сналажљивости, можете започети један од ових најпрофитабилнијих послова.

Најпрофитабилнија мала предузећа

Са порастом технологије, многа од ових најпрофитабилнијих предузећа потпадају под домен идеја за пословање на мрежи - али не све. Такође ћете пронаћи идеје које спадају у област бриге о деци, друге које више одговарају Б2Б услугама, а неке које одговарају предузетницима који желе да буду у покрету са својим пословањем. С обзиром на то, нема шта да се каже да било која пословна идеја до које дођете неће бити профитабилна, али ако тражите добро место за почетак, пожелећете да проверите ово листа најпрофитабилнијих малих предузећа:

1. Поправка аутомобила

Одвести аутомобил у радњу чак и на једноставне поправке може бити изазов. На крају крајева, већина нас користи своје аутомобиле да стигне од места до места — то значи да одлазак аутомобила на поправку често укључује или дуго чекање у радионици, изнајмљивање возила на дан или координацију вожње са пријатељем или супруга. Ове опције су и скупе и незгодне.

Добра вест је да, иако је за неке послове поправке потребна опрема у продавници аутомобила, постоји много услуга одржавања и поправке за које је потребно само неколико једноставних алата за завршетак. Ако сте вешти као механичар, можда бисте сматрали да је мобилна поправка аутомобила једна од најпрофитабилнијих пословних идеја. Можете да понудите замену уља, допуњавање течности, замену батерија, поправку фарова и још много тога директно на прилазу или паркингу у канцеларији клијента.

2. Камиони за храну

Предвиђено је да покрет камиона за храну настави да расте и расте. Како се рента у великим градовима широм земље повећава, будућим занатлијама специјалне хране постаје све теже да финансирају обичну локацију у ужурбаним центрима града – где ће највероватније бити њихови купци.

Камиони за храну представљају одлично решење. Можете да покренете камион са храном тако што ћете кренути на пут и паркирати се на локалним догађајима, пољопривредним пијацама, локалном градском тргу - где год ћете вероватно привући гомилу. Нижи трошкови и повећана географска свестраност камиона са храном значе да можете претворити чувени бакин рецепт за кнедле или ту идеју за десерт ван зида у сопствени успешан посао.

Имајте на уму да већи, модернији градови попут Сан Франциска, Портланда и Бостона већ имају прилично засићено тржиште камиона за храну - тако да би ово могао бити успешнији посао у мањој метрополи у срцу. Камиони са храном такође имају свој посебан скуп уредби, пословних лиценци и стандарда усаглашености са безбедношћу, плус, захтевају осигурање у пословању са храном, па се обратите свом локалном здравственом одељењу да бисте сазнали шта ће бити потребно.

3. Услуге прања аутомобила

Следећи на нашој листи најпрофитабилнијих послова: услуге прања аутомобила. Чини се сигурним рећи да би многи људи платили премију за мобилну перионицу аутомобила која им је дошла, уместо да се возе преко града да би приступили перионици аутомобила. Ово посебно важи за људе са луксузним аутомобилима који преферирају персонализованију услугу. Као мобилна услуга прања аутомобила и ауто-детаилинг сервиса, не бисте само имали користи од јединствене понуде вредности коју сте мобилни, већ бисте такође избегли значајне режијске и почетне трошкове поседовања физичке локације.

Нисте сигурни како да покренете сопствену услугу прања аутомобила? Постоји низ велетрговаца на мрежи који нуде комплете за покретање детаља о аутомобилима, као и обуку за оне који су заинтересовани за покретање сопственог посла у овој нишној индустрији. Такође можете прочитати више о покретању посла за прање аутомобила.

Да ли вам треба брзо финансирање? Погледајте понуде од више зајмодаваца једном претрагом. Неки од наших кредитних партнера нуде финансирање у року од неколико дана. УКЛАДИТЕ СЕ СА ЗАЈМОДАВАЦИМА

4. Поправка електронике

Рећи да су Американци ових дана опседнути електроником било би мало рећи. Људи проводе већину својих будних сати буљећи у неку врсту екрана. Ова широко распрострањена зависност од технологије значи да када нешто крене наопако, људи желе помоћ што је пре могуће.

Стога, нема сумње да су услуге поправке мобилних електронских уређаја популарне и да би лако могле бити једно од најпрофитабилнијих малих предузећа. Са овом услугом можете бити решење за сваки покварени екран иПхоне-а, ВиФи картице и батерије за лаптоп. Осим тога, бићете још успешнији ако сте вољни да отпутујете до свог клијента. Аппле продавнице и други продавци електронике недавно су се нашли на удару критика због дугог чекања купаца, што би могло да иде у корист мобилних провајдера.

Имајући то у виду, иако посао поправке мобилне електронике укључује неке режијске трошкове у виду куповине залиха, одржавање вашег пословног мобилног штеди вас од високих режијских трошкова физичке локације – што га чини још профитабилнијом пословном идејом за услуге.

5. ИТ подршка

Иако две трећине Американаца мисли да су технички потковани, истина је да често морају да се ослоне на техничку подршку. Неки чак чине своје рачунаре или друге уређаје рањивим на хакере и крађу идентитета. Нажалост, када ствари крену наопако, често бесплатна корисничка телефонска подршка коју пружају произвођачи не пружа подршку или не успева да реши проблем.

Ако вам технологија лако долази – а ви сте релативно стрпљива особа – онда би најпрофитабилнији посао за вас могао да кренете на пут, барем у вашем комшилуку, уз мобилну ИТ подршку. Све што вам треба је време, превоз и сопствено знање—тако да је овај пословни модел са ниским трошковима скоро чист профит.

Погледајте како да брзо започнете свој посао

  • Пронађите новац за почетак: Научите како да одмах добијете зајам за мала предузећа.

  • Подесите банковни рачун: Детаљи о томе како да добијете бесплатан пословни текући рачун.

  • Почните да прихватате кредитне картице и друга плаћања: Опције и како да користите системе на продајном месту.

  • Почните да пратите свој профит. Изаберите и поставите једноставан рачуноводствени софтвер.

6. Лични тренери

Претварање ваше љубави према фитнесу у каријеру не мора да значи да радите за велику корпоративну теретану – нити вам требају режијски трошкови да имате сопствену локацију за обуку клијената. Баците неколико тегова, трака и простирки за јогу у пртљажник свог аутомобила и понесите своју фитнес емисију на пут.

Можете да постанете лични тренер тако што ћете понудити сесије један на један у домовима својих клијената или групне часове оглашавања у локалном парку или друштвеном центру. Учинити фитнес доступнијим вашим клијентима може бити само улазница за помоћ обојици да постигнете своје циљеве. Како Американци почињу да једу здравије и више вежбају, фитнес и велнес бизниси постају све популарнији и постају неки од најпрофитабилнијих бизниса.

7. Услуге за новорођенчад и после трудноће

Иако миленијалци одлажу родитељство дуже од претходних генерација, они на крају желе да имају децу — у ствари, 2016.2 милиона миленијума су постале прве мајке. Стога, потреба за пословима оријентисаним на децу расте, почевши од услуга које се односе на пост-трудноћу и новорођенчад.

Потражња за доулама и консултантима за лактацију, посебно је порасла међу новим мајкама, а обе пословне опције имају релативно ниске трошкове осим образовања и сертификације — што значи да би ове професије лако могле да постану један од најпрофитабилнијих бизниса за вас.

8. Активности обогаћивања деце

Док број деце у Сједињеним Државама расте, смањени буџети за образовање значи да су и традиционални академски и предмети обогаћивања попут музике, уметности и атлетике претрпели значајан ударац.

Као резултат тога, све више родитеља се обраћа приватним предузећима ради активности обогаћивања ван школе. С обзиром на то, један од најуспешнијих бизниса за вас може бити гимнастички центар, музичка школа, инструктор пливања, учитељ јоге за децу или друга активност усмерена на децу. Ако имате вештину која се лако може научити младим студентима, можда већ имате профитабилан посао у стварању.

9. Мобилне апликације и забава за децу

С друге стране, ако су ваша интересовања ближа технологији или забави, размислите о томе да своју технологију усмерите на најмлађе потрошаче. Истраживања показују да, без обзира на препоруке стручњака, потражња за таблетима, апликацијама и мобилном забавом за децу расте.

Имате ли идеју за образовну апликацију за децу или родитеље? Ако је тако, сада је време да кренете напред са својом сјајном идејом за следећу генерацију и претворите овај потенцијално профитабилан посао у стварност.

10. Заједнички прибор и одећа

Сајтови као што су Рент тхе Рунваи и Гвинние Бее ослањају се на идеју економије дељења – где желимо и треба да поседујемо мање ствари, па уместо тога делимо ресурсе. Овај тренд је довео до могућности за мала предузећа за ове компаније, које нуде позајмљену или изнајмљену одећу и модне додатке за делић својих набавних цена. И пошто исти део инвентара може да генерише приход више пута, профитабилност ових подухвата је прилично значајна.

Да ли имате око за моду и осећај за стил који тренутно не нуде друге услуге изнајмљивања? Можда сте спремни да будете следећа велика ствар.

Али чак и ако нисте спремни да покренете модни стартуп вредан више милиона долара, можете једнако лако профитирати од заједничке моде на локалном нивоу. Сакупите неке омиљене додатке или одећу и приредите забаву за средњошколце пре следећег формалног плеса. Ако сте у факултетском граду, грчки животни формални догађаји су још једна сјајна прилика да профитирате од моде заједничке економије. И пошто трошкове испоруке извлачите из једначине, имате потенцијал да будете још профитабилнији од већих стартупа.

11. Заједничка опрема за побољшање дома

Да ли сте најбољи момак или девојка у свом комшилуку за сваки травњак, башту и алат за поправку куће под сунцем? Зашто не претворите те услуге у профитабилан посао тако што ћете рекламирати своју доступну опрему изван групе ваших непосредних пријатеља?

Можда ћете чак одлучити да инвестирате у специфичнију и скупљу опрему која би била корисна онима око вас. А ако клијент не зна како да користи одређени алат, комбинујте изнајмљивање опреме са услугом мобилног мајстора за још више новца у банци. Ово би могла бити велика прилика као једна од најпрофитабилнијих пословних идеја јер све више људи улаже у поправљачке куће и требају им алати и савјети.

12. Изнајмљивање за одмор

Сајтови попут Аирбнб-а или ВРБО-а су олакшали него икад да профитирате од ваше неискоришћене некретнине за одмор — или чак од ваше додатне спаваће собе. Осим тога, није превише тешко постати Аирбнб домаћин и потражња за овим врстама изнајмљивања је само расла последњих година. Стога, ако живите у веома пожељној туристичкој дестинацији, лако можете зарадити изнајмљивањем простора у свом дому путницима.

13. Академски курсеви

Опет, са развојем технологије, власници онлајн предузећа праве неке од најпрофитабилнијих послова нудећи курсеве преко образовних платформи или самостално преко својих веб страница. Стога, можете почети са традиционалним академицима, нудећи додатне онлине инструкције из математике, науке или историје читања на нивоу разреда, или чак стандардизоване припреме за тестове.

Можете чак и да направите курс за преглед за родитеље који помажу тинејџерима са домаћим задатком из алгебре. Ако сте креативни, могућности су заиста бескрајне. И, академски курсеви не морају да се завршавају на нивоу средње школе или чак факултета. Можете креирати онлајн курс да поделите своју љубав према политичкој историји, будистичкој теологији или ракетној науци. Ако сте заинтересовани за одређену тему, велике су шансе да је и неко други такође.

14. Курсеви језика

Поред тога, како се комуникација побољшава и границе замагљују, потрошачи широм света желе да уче језике. Било да идете на онлајн образовање са експертизом енглеског језика, или упрегнете своје мајсторство свахили, вероватно постоји неко ко жели да научи језик од вас. И вероватно су спремни да плате за то. Можда имате успешан посао, посебно ако говорите најтраженије језике—као што су арапски, шпански и мандарински.

Ако сте вешти у нејасном језику, или сте посебно вешти у подучавању познатијег језика, онда би онлајн образовна сесија заснована на језику могла бити једна од ваших најпрофитабилнијих пословних идеја.

15. Пословни или маркетиншки курсеви

Тужна стварност је да док дипломе из либералних уметности могу развити критичке мислиоце, многи дипломирани факултети не излазе са тржишним вештинама које их чине успешним у послу. Ваша способност да попуните те празнине својом стручношћу могла би бити једна од најбољих идеја за мала предузећа коју можете започети са врло малим почетним трошковима.

Које вештине и лекције сте научили на тежи начин у свом послу или каријери? Поделите своју стручност са колегама предузетницима путем онлајн курса оријентисаног на Б2Б. Популарне теме курсева укључују књиговодство, КуицкБоокс рачуноводствени софтвер, ВордПресс веб развој, графички дизајн, како развити одличан предлог клијента, или чак како написати сјајно пропратно писмо или животопис.

16. Лични веллнесс

Да ли сте терапеут или саветник, инструктор јоге, животни тренер или дугогодишњи медитатор? Ако имате дубоку страст према личном здрављу, можда ћете моћи да помогнете другима да пронађу свој зен - а истовремено зарађујете значајан приход. Све што треба да урадите је да поделите оно што знате.

Ако сте скептични у погледу комбинације личног здравља и онлајн курсева, не тражите даље од Опре. Она је лични велнес краљица и рани је заговорник онлајн курсева – укључујући и ауторку Брене Браун о моћи рањивости.

Свака особа има жељу да се побољша, а управо то је оно што су онлајн курсеви. Ако имате ову стручност коју можете поделити, лако бисте своје знање могли да претворите у један од најпрофитабилнијих послова.

17. Курсеви из других хобија

Иако су многи курсеви дизајнирани да унапреде образовање или изгледе за каријеру или да промовишу велике животне промене, исто тако лако можете да осмислите онлајн курс за било који хоби или интересовање. Да ли имате страст за калиграфију или занатско пиварство? Да ли сте савладали одређену видео игру? Били бисте изненађени бројем људи који су спремни да плате да би сазнали о темама које их занимају.

Нисте сигурни како да почнете да дизајнирате сопствени онлајн курс? Па, постоје чак и онлајн курсеви за власнике предузећа. Можете користити један од ових курсева да покренете сопствени бизнис курсева на мрежи или било коју другу идеју на нашој листи најпрофитабилнијих малих предузећа.

18. Књиговодство и рачуноводство

Рачуноводство и књиговодство су незаобилазна стварност власништва предузећа. Али за многе предузетнике, управљање новцем је најгори део поседовања бизниса. Без обзира да ли сте лиценцирани ЦПА или само КуицкБоокс чаробњак, можда сте савршен кандидат за покретање сопственог бизниса тако што ћете одржавати у реду личне и мале финансије својих колега предузетника. Са нето профитном маржом од 19.8%, услуге књиговодства, рачуноводства, припреме пореза и обрачуна плата одавно су неки од најпрофитабилнијих послова за предузетнике.

Као књиговођа, можете да обрађујете фактуре и плате, састављате извештаје о трошковима и још много тога. Ако имате ЦПА лиценцу, можете помоћи власницима предузећа да поднесу порезе, генеришу билансе стања и друге рачуноводствене документе и дају професионалне препоруке о крајњој линији вашег клијента.

19. Консалтинг

Ако сте дуго у пословном свету, људи можда траже ваше знање и стручност у вашој индустрији. Зашто не претворите све то знање у нову каријеру независног консултанта?

Можете бити плаћени да говорите на индустријским конференцијама или догађајима, служите у одбору саветника за ново предузеће или дате своју стручност за обликовање стратегије постојећег пословања на основу уговора. Без обзира на ваше вештине, покретање консултантског бизниса је одличан начин да остварите приход из снова док радите под сопственим условима.

20. Графички дизајн

Како број брендова који се боре за пажњу потрошача расте, углађен и углађен имиџ постао је важнији него икада за мала предузећа. Без обзира на то да ли себи могу приуштити велику рекламну или маркетиншку агенцију, скоро сваком малом предузећу ће повремено бити потребна одређена количина графичког дизајна.

Да ли познајете Пхотосхоп, Иллустратор и ИнДесигн? Да ли сте похађали неколико часова дизајна и да ли имате око за добро брендирање? Претворите своје вештине у посао слободног графичког дизајнера. Нећете имати скоро никакве режијске трошкове и можете да наплатите значајне сатнице да бисте урадили оно што власници малих предузећа не могу да ураде сами – креирајте сјајну маркетиншку графику.

21. Управљање друштвеним медијима

Већина миленијалаца рођена је и одрасла на друштвеним мрежама. Као клијенти, они очекују да предузеће има снажно присуство на друштвеним медијима и да реагује на друштвене услуге.

Међутим, иако већина колега власника малих предузећа зна да треба да се укључе у маркетинг на друштвеним медијима, мало њих има потребно време или стручност да добро „ради на друштвеним мрежама“, а камоли да управља свим својим налозима на друштвеним медијима.

Ако течно говорите на Твитеру, живите свој живот на Фацебоок-у и добили сте сваки посао који сте икада имали преко ЛинкедИн-а, размислите о томе да своју стручност на друштвеним мрежама претворите у сопствени пословни подухват самосталних предузетника, нудећи подршку власницима предузећа који потребна помоћ у управљању платформама друштвених медија њиховог бренда. Нема сумње да у данашње време, покретање консултантске агенције за друштвене мреже лако може постати једно од најпрофитабилнијих малих предузећа.

22. Маркетинг цопивритер

Слично томе, ако сте посебно вешти са речима, можете искористити своје таленте да напишете текст за маркетиншке напоре разних компанија. Предвиђено је да индустрија маркетинга садржаја вреди огромних 412 милијарди долара до 2021.

Било да смишљате привлачан слоган или пишете детаљан опис понуде компаније, ако то радите као независни извођач, онда знате да ћете зарадити за своје услуге , Без обзира шта.

23. Услуге виртуелног помоћника

Коначно, последње на нашој листи најпрофитабилнијих малих предузећа: услуге виртуелних помоћника. Када је економија пре рецесије била на врхунцу, сваки предузетник, менаџер или извршни директор имао је личног или извршног помоћника. Годинама касније, многи још увек имају обим посла и пуне распореде који чине помоћника корисним (ако није неопходно), али многи и даље не могу или не желе да плате пуно радно време.

Да би попунили празнину, виртуелни асистенти су постали суштински хибрид слободних свирки и споредних гужви. Као виртуелни асистент, можете да бирате своје клијенте и креирате сопствени распоред за управљање е-поштом, заказивање састанака, резервисање путовања и обављање других основних задатака како би живот ваших клијената текао лакше. Све што вам је потребно је лаптоп и интернет веза да бисте започели овај профитабилан посао.

3 корака за покретање профитабилног посла

Као што видите, најпрофитабилније компаније обухватају различите индустрије, временске обавезе и трошкове покретања. С обзиром на то, без обзира на то којој најпрофитабилнијој пословној идеји нагињете, постоји неколико ствари које ће вам требати да започнете свој посао.

Стога, ако сте још увек у почетним фазама планирања, можете да консултујете ова три корака да бисте покренули лопту:

Корак 1: Пронађите савршену идеју и истражите.

Посао почиње добром идејом. Али да бисте ту идеју претворили у стварност, потребно је да истражите како бисте били сигурни да ће концепт успети. Прођите кроз процес валидације идеје – укључујући истраживање тржишта и конкуренције, и анализу финансијске изводљивости – пре него што одете предалеко. Консултовање ове листе најпрофитабилнијих предузећа биће ваш први корак у овом процесу.

Корак 2: Организујте се и учините то званичним.

Када сте сигурни да имате добру идеју за рад, време је да испланирате логистику пословања са добро формулисаним пословним планом. Када сте сигурни да сте све написали у писаној форми, пожелећете да предузмете кораке да то постане званично. Ово укључује избор пословне структуре, пријаву за ЕИН, регистровање вашег имена „Доинг Бусинесс Ас“ (ако је потребно) и добијање пословних лиценци и регистрација које су потребне вашем конкретном предузећу да отвори своја врата.

Корак 3: Пронађите право финансирање.

Сваком предузећу је потребан капитал за раст, а стартапови свакако нису изузетак. Али као нови власник стартап-а, можда ћете имати проблема да се одмах квалификујете за традиционалне пословне кредите.

Зато вам препоручујемо да почнете да финансирате свој почетни раст пословном кредитном картицом. Не само да ћете имати лакше време да се квалификујете за кредитну картицу него за традиционални пословни зајам, већ ћете такође покренути своју пословну кредитну историју, зарадити погодности и награде док трошите и искористити бескаматну 0% уводних АПР периода (то је као бесплатна позајмица).

Доња граница

На крају крајева, иако индустрије попут здравствене технологије, финансија и производње производа могу доминирати на берзи и економији на нивоу Фортуне 500, те исте индустрије нису нужно најпрофитабилније или најприступачније опције за предузетнике малих предузећа.

Уместо тога, многа од најпрофитабилнијих предузећа за предузетнике први пут биће она која се лако започну, имају ниске почетне трошкове и могу да искористе потребе или тренд тржишта. Као што сте видели кроз нашу листу најпрофитабилнијих малих предузећа, постоји много идеја које ће одговарати читавом низу искуства и преференција у власништву предузећа.

На крају, све што треба да урадите је да изаберете победничку идеју за себе, почнете да планирате и покренете ствари – и пре него што то схватите, брзо ћете пожњети предности најуспешнијег пословног подухвата.

Овај чланак се првобитно појавио на ЈустБусинесс-у, подружници НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here