3 буџетске апликације за парове који желе да се ускладе са новцем

У ствари, постоје посебне буџетске апликације за парове које вам помажу да сазнате више о трошковима, дуговима и инвестицијама једни других. Ови алати прате вашу потрошњу тако да ви и ваш партнер можете да се позивате на исте (објективне) информације.

„То је 100% истина – нема скривања“, каже сертификовани финансијски планер из Денвера Аддие МцХале. „У супротном, ви сте у овој земљи финансијске нејасноће."

Дакле, уместо да сумњате да сте превише трошили на храну за понети или да је неко од вас помало задовољан куповином на Амазону, можете консултовати стварне бројеве. Вас двоје можете тачно да видите колико свако троши на шта, као и како се ти трошкови временом мењају и уклапају у остатак ваше финансијске слике.

Ако ово звучи као нешто од чега би ви и ваш партнер могли имати користи, размислите о томе да погледате ове апликације.

3 буџетске апликације за парове

Хонеидуе, Хонеифи и Зета Монеи Манагер су дизајнирани посебно за парове и доступни су у иОС Апп Сторе-у и Гоогле Плаи-у. Они су такође слични на следеће начине:

  • Оба партнера могу да синхронизују своје финансијске рачуне и виде трансакције и стања једни других. Али свака од ових апликација такође омогућава корисницима да задрже приватне финансије.

  • Корисници могу да синхронизују своје текуће и штедне рачуне, као и кредитне картице, кредите и инвестиције.

  • Корисници могу пратити рачуне и добијати подсетнике о предстојећим роковима.

  • Апликације пружају прилагодљив кућни буџет или омогућавају корисницима да поставе ограничења за одређене категорије потрошње.

  • Корисници могу да комуницирају једни са другима унутар апликације на неки начин, као што је коментарисање трошкова.

Ево по чему се свака апликација издваја и по чему се разликује од осталих:

1. Хонеидуе

За почетак, ова апликација је бесплатна. (Хонеидуе тражи од вас да им дате напојницу неколико долара на месечном нивоу, али можете изабрати да то не чините.) У Апп Сторе-у и Гоогле Плаи-у, Хонеидуе има највише рецензија и највиших оцена од три апликације, од овог писања. Већина рецензија је позитивна, али неки корисници истичу да би апликација могла бити једноставнија и бржа да приказује ажурирана стања на рачуну. За разлику од Хонеифи и Зета, Хонеидуе не пружа начин за парове да сарађују на циљевима штедње, али нуди заједнички банковни рачун.

2. Хонеифи

Ова апликација нуди бесплатну пробну верзију од 30 дана. Ако одлучите да се држите тога, можете платити 60 долара по пару за годишњу претплату (5 долара месечно) или се пријавити за месечну претплату од 9 долара.99 месечно. У Апп Сторе-у и Гоогле Плаи-у, Хонеифи је имао само неколико стотина рецензија, али су његове оцене биле скоро једнако високе као Хонеидуе-ове. Хонеифи има најснажнију функцију циљева међу три апликације. Корисници могу поставити правила која одређују одређени износ новца који ће се редовно преносити са текућег рачуна на посебан рачун осигуран ФДИЦ-ом. Имајте на уму да корисници Хонеифи-ја морају да повежу финансијски налог. Хонеидуе и Зета препоручују повезивање налога да бисте извукли максимум из апликација, али вам омогућавају да прескочите тај корак и ручно унесете трансакције ако желите.

3. Зета Монеи Манагер

Међу три апликације, Зета има најмање рецензија и најниже оцене, а неки корисници (углавном на Гоогле Плаи-у) примећују да апликација има кварове. Уз то, Зета је бесплатна и нуди функције сличне Хонеидуе и Хонеифи. Парови који користе Зета такође могу да користе своје дугове да прате и поделе трошкове и враћају једно другом преко Венмо-а или ПаиПал-а.

Постоје и друге апликације које нису дизајниране за парове, али би могле да раде за вас и вашег партнера. На пример, Гоодбудгет је апликација заснована на систему коверти која омогућава да се кућни буџети синхронизују на више уређаја. Постоје и начини за дељење буџета у апликацији Потребан вам је буџет. Сазнајте више о овим и другим алатима на нашој листи најбољих буџетских апликација.

Пре него што направите буџет, НердВаллет разлаже вашу потрошњу и показује вам начине да уштедите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ ПОТРОШНУ

Како планирати буџет са својим партнером

Без обзира коју апликацију одаберете – или ако уместо ње идете путем прорачунских табела ниске технологије – разговор о новцу са вољеном особом може бити прилично оптерећен. Када истражују финансије једних других у алатима и разговорима, сертификовани финансијски терапеут Ед Цоамбс наглашава важност финансијске емпатије. Циљајте да боље разумете једни друге, уместо да идентификујете да ли су одлуке исправне или погрешне.

Део емпатије је да се сетите да сте ви и ваш партнер имали различита финансијска искуства, каже Цоамбс, који је такође брачни и породични терапеут са седиштем у Шарлоту, Северна Каролина. Чак и ако вас двоје имате сличну финансијску позадину, каже он, „и даље ће постојати суптилне микро-разлике у ономе што дајете приоритет или цените."

У идеалном случају, ви и ваш партнер ћете доћи до тачке у којој можете бити „финансијски голи“, како то каже Цоамбс. То значи да нико није забринут због критике или осуђивања свог новца и онога што раде са њим, каже он, и постоји „заједнички осећај будућег правца у вези са финансијама."

Постизање те врсте транспарентности је огроман подухват за многе парове, каже Цоамбс. Пре него што користите апликацију за заједнички буџет и откријете своје финансије, прихватите политику неосуђивања. Ако се испостави да ви или ваш партнер не можете то да промените, можда није време за заједнички буџет.

У том тренутку, Цоамбс каже да ћете можда желети да радите на „изградњи релационих вештина које су потребне да бисте се осећали сигурно и безбедно једни с другима." То би могло значити рад на комуникацији, слушању и емпатији или адресирање прошлих траума.

Како извући максимум из апликације

Ако се ви и ваш партнер осећате добро да напредујете у апликацији са заједничким буџетом, Мекхејл предлаже да проведете првих месец дана повезујући своје налоге, научите како да користите апликацију и пустите јој да прати ваш новац. Након тога, састаните се са својим партнером и прегледајте податке за прошли месец.

„Свесност је капија за промене и представља бар пола битке“, каже Мекхејл, који је и оснивач предузећа за финансијске услуге Монеифулл. Са овим референтним оквиром, можете покушати да потрошите 50 долара мање на храну за понети следећег месеца, на пример.

Ове врсте промена немају једину сврху да вас лише поправки пице до касно у ноћ. Они могу помоћи вама и вашем партнеру да будете намернији у трошењу и да свој новац уложите у ствари које заиста желите. На пример, ако вас двоје желите да купите кућу ове године, можда тих 50 долара месечно које уштедите на понети може да иде на уплату.

„Цела поента апликације за буџетирање је да усклади вашу потрошњу са вашим приоритетима“, каже Мекхејл. „Тако доживљавате радост новца."

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here