3 медицинске грешке које треба избегавати

Избегавајте ове три грешке када је у питању ваш медицински дуг:

1. Не купујем около

Почните тако што ћете сазнати цену услуга. За планиране или рутинске медицинске трошкове, можете затражити од одељења за обрачун да процени трошкове. Затим купујте около ако имате избор добављача.

Ресурси као што су Нев Цхоице Хеалтх анд Хеалтхцаре Блуебоок могу вам показати распон цена за услуге у вашој области.

Време је за уништавање дугова. Пријавите се да бисте повезали и пратите све, од картица до хипотека на једном месту. Почети

2. Узимање вашег рачуна по номиналној вредности

„Постоји велики број људи који додирују ваш медицински рачун када идете у медицинску ординацију, од пружалаца услуга, медицинских сестара и администратора канцеларија“, каже Цхерил Велцх, заговорница медицинских рачуна у Њујорку. „Између тога, има много простора за грешке за медицинске рачуне.”

Медицински рачуни обично имају један збир на дну. Оно што то не приказује су ставке, велике и мале, које су вам наплаћене. Затражите детаљан рачун да проверите да ли има дуплирања или наплате неге коју нисте добили. Упоредите ово са вашим објашњењем бенефиција да бисте потврдили да је ваш осигуравач платио оно што је требало.

Ако сте преоптерећени, можда ће вам требати професионалац. Заступници медицинских рачуна су специјализовани за смањење износа који људи плаћају. Многи дају бесплатне консултације и наплаћују само ако се смање медицински рачуни, понекад на основу процента уштеде.

3. Не преговарамо о опцијама плаћања

Преговарање има два дела. Прво се договорите шта ћете платити. Затим утврдите како ћете га платити.

Знајући шта други плаћају може вам дати полугу, па погледајте горе поменуте онлајн ресурсе. Немојте се плашити да разговарате са својим провајдером; само се припремите тако што ћете схватити шта реално можете платити.

„Ваш посао је да кажете: „Види, ако желиш да будеш плаћен, ја то могу да приуштим“, каже Џери Ештон, суоснивач РИП Медицал Дебт, непрофитне организације која купује, а затим опрашта, медицински дуг. „Никада не склапајте споразум за који знате да га не можете подржати.”

Ако се суочавате са трошковима из џепа које не можете да поднесете, можда ћете моћи:

  • Успоставите план плаћања: Као што цене варирају међу лекарима, разликују се и услови плаћања. Често, све што треба да урадите је да тражите да се трошак разбије на комаде којима се може управљати.

  • Затражите план за финансијске тешкоће: Неки пружаоци услуга нуде их пацијентима са ниским примањима. Подобност се разликује и можда ћете морати да се пријавите за Медицаид пре него што будете квалификовани.

  • Преговарајте: Можда ћете моћи да се намирите за мање него што дугујете, посебно ако је ваш рачун у наплати.

  • Размислите о ослобађању дуга: Ако је ваш дуг већи од половине вашег годишњег прихода и не видите начин да га отплатите у року од пет година, можда бисте желели да размислите о банкроту.

Шон Пајлс је писац на НердВаллет-у, веб локацији за личне финансије. Имејл: [е-пошта заштићена. Твиттер: @СеанЛоранПилес.

 Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио УСА Тодаи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here