3 разлога да унајмите финансијског планера само уз накнаду

Ако се борите са тешким питањем о новцу или се једноставно надате да ћете своје финансије довести на прави пут, ангажовање финансијског планера звучи привлачно. Али потрага за једним може брзо постати збуњујућа.

Желите финансијског планера коме можете веровати и који може да вам помогне у вашој конкретној ситуацији – али и некога чију је структуру плаћања лако разумети. То је тако да не будете заслепљени сукобом интереса; на пример, саветник препоручује инвестицију која вас кошта више јер на њу добија провизију.

» Ново у овоме? Сазнајте шта је финансијски саветник и шта раде

Усредсређивање на проналажење финансијског планера или саветника који плаћају само накнаде може све олакшати.

Шта је финансијски планер само уз накнаду?

„У моделу са само накнадама, једина особа која плаћа саветника сте ви“, каже Барбара Ропер, директорка за заштиту инвеститора у Цонсумер Федератион оф Америца, непрофитној групи за заступање. Саветника плаћају искључиво клијенти уместо да прима провизије или друге уплате од послодавца или добављача производа. То може помоћи да се осигура да немате посла са „продавцем који се маскира као саветник“, каже она.

Упркос називу који звучи слично, саветници и брокери засновани на накнадама углавном добијају провизије или друге накнаде везане за продају финансијских производа — поред прикупљања накнада од клијената. (А важно је како финансијски професионалци зарађују новац. Прочитајте више о разлици између планера са само накнадама и планера заснованих на накнади.)

Зашто одабрати планер само уз наплату?

Мање сукоба интереса. Саветник који плаћа само хонорар „неће имати подстицај да представи одређене производе, јер раде на хонорарима у односу на добијање провизије за промоцију овог фонда или тог ануитетског производа“, каже Чарлс Ротблут, потпредседник Америчког удружења индивидуалних инвеститора, непрофитне групе која има за циљ да едукује инвеститоре.

Иако би неки саветници засновани на хонорарима могли да пруже „савршено добру услугу својим клијентима“, каже Ропер, „пословни модел није дизајниран да то подржи. Они морају да раде противно подстицајима.”

Међутим, немогуће је у потпуности искоренити сукобе. Планер са само накнадама који наплаћује одређени проценат ваше имовине под управљањем, на пример, може предложити да не повлачите новац са тих рачуна да бисте превремено отплатили хипотеку.

Ипак, тај сукоб „може бити јасно откривен и лако разумљив“, каже Ропер. „Али покушајте да објасните конфликте повезане са диференцијалном компензацијом или ретроактивним, затегнутим мрежама исплате“ — врсте плаћања повезане са пословним моделом брокера и дилера.

„Ускоро ће се открића протећи на неколико страница неразумљивог жаргона који инвеститор вероватно неће прочитати, а камоли разумети“, каже она.

» Спремни за помоћ? Пронађите финансијског саветника

Савет је у фокусу. Када су саветници плаћени за савет, уместо да продају финансијске производе, можда ће бити вољни да проведу више времена нудећи их.

„Из нашег искуства, 80% времена које проводимо са клијентима, за које радимо свеобухватно планирање, нема потребе за производом, па чак ни за разговор о производу, само разговори о доношењу добрих финансијских избора у животу, “, каже Реед Ц. Фрааса, ЦФП и оснивач Хигхланд Финанциал Адвисорс у Ваине, Нев Јерсеи. Фирма Фрааса прешла је са заснована на накнадама на само на накнаду 1998.

Клинт Вокнер, сувласник компаније Валкнер Цондон Финанциал Адвисорс у Медисону, Висконсин, каже да је његова фирма прешла на само накнаде 2017.

„Не могу да примим провизију, па хајде да вам нађемо најбољи производ“,“ Вокнер каже да сада може да каже клијентима. „То је заиста ослобађање из те перспективе. Сада је још лакше радити свој посао.”

Разноликост избора плаћања. Многи саветници само за накнаде наплаћују проценат од износа новца којим управљају за вас; неки могу радити само са клијентима који имају око 250.000 долара или више за улагање.

Али постоје и саветници који плаћају само накнаде који наплаћују по сату, имају паушалну накнаду за услугу или захтевају задржавање. Неки чак користе све ове приступе, бирајући најбољу структуру накнаде за клијента.

Обавезно упоредите трошкове и услуге финансијског саветника пре него што их изаберете и поставите ових 10 питања пре него што ангажујете било ког саветника. Организације које вам могу помоћи да потражите саветника који се плаћа само у вашој области укључују Националну асоцијацију личних финансијских саветника, КСИ Планнинг Нетворк и Гарретт Планнинг Нетворк.

Ако је трошак забрињавајући и једноставно су вам потребне смернице за инвестирање, можда ће вам помоћи онлајн робо-саветник. Ове компјутерске услуге су „доступне по веома ниској накнади, са или без повременог приступа људском саветнику“, каже Ропер.

Изаберите фидуцијара

Који год модел плаћања да користи ваш саветник, уверите се да је она фидуцијар – то значи да мора деловати у вашем најбољем интересу. Неповерљива особа мора да вам помогне само на начин који се сматра „прикладним“ за ваше потребе.

Размислите о томе на овај начин, Фрааса каже: „Не бисте очекивали да одете у Фордов салон и да продавац каже: „Сада када сам вас упознао, мислим да би Хонда могла бити боља одговара теби.’”

Поверилац би био потребан да вам каже о Хонди. Неповерљива особа? Не толико.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here