3 стратегије за уштеду новца сваког месеца без жртвовања

Иако сваки од њих може бити ефикасан, они нису обавезни. Ево три једноставна начина да уштедите новац сваког месеца без елиминисања свих ситница у којима уживате. Зато што не желе сви да исеку Нетфлик.

1. Смањите своје услуге

Истина је да је један од начина да се уштеди новац „претварање цурења у потрошњи“, каже Патрициа Сеаман, виши директор Националне задужбине за финансијско образовање, непрофитне организације која предаје о личним финансијама. Овај метод захтева смањење мањих куповина које се могу сабрати, као што су газирани аутомати или грицкалице у продавницама.

Али Сеаман каже да такође можете уштедети значајне доларе тако што ћете преговарати о смањењу великих сталних трошкова - док их и даље одржавате у свом буџету. Купујте своје услуге једном годишње да видите да ли можете да их добијете за мање. То укључује осигурање аутомобила, план за мобилни телефон, чланство у теретани и још много тога.

Бетх Коблинер, ауторка личних финансија која стоји иза „Учините своје дете генијем новца (чак и ако нисте)“ и „Набавите финансијски живот“, залаже се за спровођење „саморевизије“ ваших финансија. На пример, позовите свог кабловског провајдера да видите да ли постоји промоција коју бисте могли да искористите.

„То је као израз да се шкрипави точак подмазује“, каже Коблинер. „Особа која проговори и тражи попуст често га добије.”

Желите бесплатан радни лист о буџету? Користите радни лист буџета 50/30/20 Нердс да видите како се ваш буџет слаже и уочите прилике за уштеду новца. ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО

2. Замените своју картицу за готовину

Следеће, размислите о томе како плаћате. Готовина није увек опција, али, када је могуће, плаћање новчаницама у доларима уместо пластичним може да вас натера да пажљивије размотрите куповину. То је зато што генерално сматрамо да је болније плаћати готовином него картицом, каже Сеаман. Посебно је тешко разбити веће новчанице.

„Зато што је готовина опипљива, када је потрошите, сада имате мање“, каже она. „Буквално, можете видети да вам је ниво готовине опао, док када превлачите картицу, то је више интелектуална активност. Знате да сте се само оптеретили да отплаћујете овај новац у будућности, али то није исто.”

Ако сте тип особе која не воли да се растаје са својим Бенџаминима, ограничите се на готовинске трансакције као контролни механизам против скупих куповина. Нећете нужно ништа да исечете, али ћете бити мање рањиви на скупе импулсивне куповине.

3. Заиста сачувајте оно што штедите

Коначно, уверите се да новац који уштедите заправо иде ка штедњи, а не назад у ваш фонд лако доступних средстава.

То можете да урадите тако што ћете сваки месец аутоматски послати одређени део своје плате на своју штедњу уместо на текући рачун. „Ствар у вези са штедњом је да желите да само мало отежате до ње“, каже Сеаман. „Зато не желите да се накупља на вашем текућем рачуну. Може бити врло лако рећи: „Ох, погледај сав новац који имам. Требало би да идем напред и потрошим то.’”

Психолошки, ако никада не видите новац, вероватно вам неће толико недостајати.

За више савета за уштеду новца, погледајте НердВаллетов водич о томе како да направите буџет.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here