3 начина на која вам кредитне картице могу помоћи да изађете из кризе

Суочавање са наглим, штетним финансијским догађајем као што је скраћење вашег радног времена је довољно тешко. Чинећи то усред глобалне пандемије, док се нови случајеви ЦОВИД-19 појављују свакодневно и велики број У.С. градови у суштини затворени, може бити огромно. Али ако се сада налазите тамо или се плашите да бисте ускоро могли бити, стратешко коришћење кредитних картица може вам помоћи да прођете.

Наравно, кредитне картице имају своје трошкове, ризике и ограничења. Могуће је нагомилати дуг са високим каматама, што вас може довести у несигурнију финансијску ситуацију. Ако већ осећате притисак на дуг кредитне картице, додавање више можда неће бити опција. Уместо тога, видети да ли се квалификујете за програм за тешкоће са кредитном картицом могао би бити добар потез.

Кредитне картице могу некога задржати на површини само толико дуго. Дуг на крају мора да се врати, тако да они нису решење за трајни губитак прихода. Али када сте суочени са краткорочним поремећајем у својој моћи зараде – смањењем сати, губитком напојница или привременим отпуштањем – они могу бити приступачан начин да се изборите са олујом, а да трошкови буду ниски. Ево како.

НердВаллет водич за ЦОВИД-19 Добијте одговоре о стимулативним проверама, олакшицама, промени путних политика и управљању финансијама. ИСТРАЖИТЕ НАШ ВОДИЧ

1. Очување готовине

Ако имате ограничену количину готовине, можда ће вам требати за основне трошкове које не можете да платите кредитом, као што су плаћање кирије или хипотеке или, у неким случајевима, комуналије. Коришћење кредитне картице за друге куповине омогућава вам да смањите те трошкове како бисте могли да продужите своје готовинске резерве.

Ношење дуга из месеца у месец углавном значи плаћање камата, тако да ова флексибилност има цену. Међутим, ако сте до сада у потпуности плаћали рачуне за кредитну картицу, можете купити неко време без камате тако што ћете искористити свој грејс период. Када исплатите цело стање на изводу, нове куповине неће почети да прикупљају камату до датума доспећа следећег извода. То значи да можете добити 50 или више дана без камате између куповине и отплате: 30-ак дана у типичном циклусу наплате, плус 21 до 25 дана између краја циклуса и датума доспећа.

Шта треба знати

Грејс периоди долазе са одређеним ограничењима. Примјењују се само на куповине, а не на балансирање трансфера или готовинских аванса, који обично почињу одмах да прикупљају камату. Такође, ако не платите сва стања у целости у претходном обрачунском циклусу, нема грејс периода. Куповине ће почети да прикупљају камату оног дана када буду обрађене осим ако немате понуду од 0% годишње.

» ВИШЕ: Како платити рачуне када не можете да платите рачуне

2. Време куповине, понекад по 0%

У кризи, приход може пасти са литице без упозорења, док се трошкови и даље гомилају. Кредитне картице могу да рашире тај утицај, „изравнајући криву“ ваших трошкова и дајући вам времена да се прилагодите. Ово посебно може умањити штету од једнократних или ретких трошкова које бисте иначе платили одједном - рачун за поправку, на пример.

Међутим, није идеално носити средства на кредитним картицама са високим каматама ако то можете избећи. Временом се камата може нагомилати и отежати управљање тим дугом. Ако имате добар кредит, размислите о добијању кредитне картице са уводном понудом од 0% годишње на куповину; многи од њих имају бескаматни период од годину дана или дуже.

Шта треба знати

Чак и са кредитном картицом од 0% годишње, и даље ћете морати да плаћате најмање минимум сваког месеца. Генерално, такође ће вам требати добар или одличан кредит (кредитни резултати од 690 или више) да бисте се квалификовали за картицу са уводном понудом од 0% годишње на куповину. Ако не можете да се квалификујете за 0% АПР картицу, мораћете да плаћате редовне камате, што би могло повећати ваш дуг.

Како ЦОВИД-19 утиче на клијенте кредитних картица

• Како издаваоци кредитних картица реагују • Које врсте олакшица за кредитне картице можете затражити? • Шта треба да знате пре него што прихватите олакшице за кредитну картицу у вези са вирусом ЦОВИД-19 • Ако олакшице са кредитном картицом нису дозвољене, проверите управљање дугом • Опције испоруке хране и како ваша кредитна картица може да помогне  • 3 начина на које кредитна картица може да вам помогне да избегнете криза • 7 „правила“ кредитних картица која можете да прекршите у хитним случајевима • ЦОВИД-19: Шта треба имати на уму при плаћању рачуна кредитном картицом • Зашто је сада теже него икада пронаћи понуду за трансфер стања • Како да избегнете чекање на линијама за корисничку подршку кредитне картице • 3 начина да држите дистанцу бесконтактним плаћањем

3. Смањење трошкова постојећег дуга

Када је новца мало, дугови са високим каматама — као што су биланси на старим кредитним картицама — могу да измакну контроли. У неким случајевима, камате могу бити толико високе да плаћање само минимума тешко да утиче на стање.

Да бисте зауставили наплату камата, размислите о преносу стања и премештању дуга на картицу са 0% годишње на трансфере стања. Са таквом картицом, потенцијално ћете добити годину дана или дуже да отплатите овај дуг без камате. То вам даје флексибилност да се краткорочно фокусирате на друге, хитније финансијске обавезе.

Шта треба знати

Генерално вам је потребан добар или одличан кредит да бисте се квалификовали за најбоље картице за пренос стања. А померање дуга обично није бесплатно; већина кредитних картица наплаћује накнаде за пренос стања од 3% до 5%.

Понекад издаваоци такође нуде уговоре о преносу стања постојећим власницима картица. На пример, можда ћете поштом добити чекове погодности од издаваоца који се рачунају као трансфер стања и долазе са нижим АПР-ом (ако не и 0%, барем нижим од онога што плаћате). Ако не можете да се квалификујете за нову картицу, проверите своју е-пошту, пошту или портал налога на мрежи за понуде попут ових. И као и увек, уверите се да разумете услове пре него што поднесете захтев.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here