3 начина да смањите камату на студентски зајам

Нижа каматна стопа на студентски зајам би могла да смањи ваше месечне уплате или да вам помогне да отплатите студентске кредите брже. Ево како да снизите каматну стопу на савезне или приватне студентске кредите.

1. Рефинансирајте студентске кредите

Када рефинансирате, мењате постојеће кредите за нови приватни зајам, идеално са нижом каматном стопом. Ваш нови зајмодавац ће отплатити ваше старе зајмодавце, а ви ћете убудуће плаћати новом.

Да бисте се квалификовали за рефинансирање студентског кредита, обично вам је потребно:

  • Добар до одличан кредит. Требаће вам резултат који је најмање 600-их или ко-потписник са добрим кредитом. Што је већи ваш - или ваш супотписник - резултат, то је нижа каматна стопа за коју ћете се квалификовати.

  • Удобан проток новца. Требаће вам довољно прихода да приуштите плаћање студентског кредита и друге рачуне, попут станарине и кредитних картица, а да се не осећате превише стиснути.

Што је ваша финансијска ситуација боља, вероватно ће вам бити понуђена нижа каматна стопа. Ниже стопе такође обично долазе са краћим роковима отплате — минимум који већина зајмодаваца обезбеђује је пет година — и студентским кредитима са променљивом стопом.

Ако сте спремни за рефинансирање, упоредите компаније за рефинансирање студентских кредита да бисте пронашли најнижу стопу за коју се квалификујете. Рефинансирање није добра опција ако желите да тражите опрост зајма за јавне услуге или да извршите ниже уплате кроз план отплате заснован на приходима - изгубићете приступ тим програмима ако рефинансирате савезне студентске зајмове.

Колико камате можете да уштедите?

2. Аутоматизујте своја плаћања

Рефинансирање је главни начин да смањите каматну стопу, али можете и да уштедите тако што ћете се регистровати за аутоматско плаћање — чак и ако не рефинансирате.

Федерални зајмови и многи приватни зајмодавци нуде 0.Попуст на каматну стопу од 25% када се пријавите да вам се уплате аутоматски скидају са вашег банковног рачуна. Понекад се назива АЦХ попуст, што је скраћеница за аутоматизовану клириншку кућу. Обратите се свом сервисеру да бисте сазнали да ли је попуст доступан за ваше кредите.

Још једна предност аутоматског плаћања: може осигурати да случајно не пропустите плаћање. Само проверите да ли имате довољно на свом банковном рачуну сваког месеца да не бисте били погођени накнадама за прекорачење.

» ВИШЕ: Зашто су камате на ваш студентски кредит тако високе?

3. Освојите попуст за лојалност

Неки зајмодавци нуде попусте на лојалност поред АЦХ попуста. Обично морате да имате одговарајући налог код зајмодавца у време када примите зајам да бисте се квалификовали.

На пример, СоФи снижава стопе за 0.125% за своје чланове који су претходно позајмили од њих. Веллс Фарго нуди попуст до 0.50% за зајмопримце студентског кредита или супотписнике који имају квалификујући рачун код зајмодавца.

Дели процентних поена можда не звучи много, али ови попусти могу да се зброје. На 30.000 долара дуга са каматом од 6%, уштеда 0.25% камате значи да ћете зарадити 450 долара у џепу током 10 година. Ако имате 0.Смањење стопе од 50% на исти кредит тако што ћете искористити АЦХ попуст и попуст на лојалност, уштедели бисте скоро 900 УСД током 10 година.

Не можете добити нижу стопу? Не паничите

Рефинансирање није за свакога, а 0.Попуст од 25% важи само за сада. Али постоје и други начини да уштедите на каматама.

  • Дајте приоритет студентском дугу са високим каматама. Ако се агресивно бавите својим студентским кредитима, усмерите своје додатне уплате на оне са највишом каматном стопом. Али немојте занемарити своје друге кредите; плаћајте минимални износ за све своје дугове сваког месеца како бисте избегли кашњење.

  • Држите се стандардног плана отплате. Завршићете са плаћањем зајма - и камате - након 10 година ако се држите стандардног савезног плана отплате. Иако планови засновани на приходима могу звучати привлачно јер могу смањити вашу месечну уплату, они такође повећавају укупан износ камате коју плаћате.

  • Отплатите кредит брже. Ово је лакше рећи него учинити. Али ако прерадите свој буџет или добијете споредну гужву, можете превремено отплатити студентске кредите и уштедети на каматама у процесу. Ако платите више од минималне уплате, замолите свог зајмодавца или савезног сервисера студентских кредита да примени додатне уплате на ваш тренутни салдо уместо на следећу уплату.

Кључни појмови у овој причи

Аутоматско плаћање: опција плаћања која омогућава вашем сервисеру студентских кредита да аутоматски задужи вашу месечну уплату са вашег банковног рачуна. Ако се укључите у аутоматско плаћање, вероватно ћете добити попуст на каматну стопу (обично 0.25% или више) и нећете морати да бринете да ћете случајно пропустити уплату.

Рефинансирање: Процес замене ваших тренутних студентских кредита за нови приватни зајам са повољнијим условима, као што је нижа каматна стопа. Рефинансирање вам може помоћи да уштедите новац на вашем кредиту и може бити право за људе са стабилним финансијама.

Студентски зајам је новац који позајмљујете од савезне владе или приватног зајмодавца да бисте платили трошкове факултета, као што су школарина, залихе, књиге и животни трошкови. Федерални студентски кредити обично имају ниже каматне стопе и флексибилније опције отплате од приватних кредита. Зајмопримци би требало да исцрпе студентске кредите од савезне владе пре него што се пријаве код приватних зајмодаваца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here