3 начина на која би засебна кредитна картица могла да вам олакша журку

Ових дана многи од нас носе различите шешире да би зарадили приход са стране. Можда ћете престати са једног посла и прећи на други као возач који дели вожњу, Аирбнб домаћин, власник Етси продавнице или чувар кућних љубимаца.

Такав рад на „економији на свиркама“ може довести до стресне пореске сезоне која вам одузима време (и наплативе сате) и кошта вас потенцијалних одбитака. Засебна кредитна картица за пословне сврхе може вам помоћи да поједноставите ствари и повећате свој приход.

Ево како обична наградна кредитна картица или пословна кредитна картица за зараду могу понудити вредност вашој гужви.

» ВИШЕ: Ко може да се пријави за пословну кредитну картицу?

1. Поједноставите траг папира

Коришћење посебне кредитне картице за ваш споредни посао може уштедети сате на сортирању личних од пословних трошкова и спречити да пропустите вредне одбитке. Све што треба да пратите налази се у једном извештају о потрошњи. И даље ће вам требати признанице, али ваши трошкови се лако могу пронаћи и направити резервну копију.

Хари Кембел, оснивач сајта Тхе Ридесхаре Гуи и аутор „Тхе Ридесхаре Гуиде“, добио је пословну кредитну картицу када је напустио дневни посао и основао друштво са ограниченом одговорношћу. Раније, као ваздухопловни инжењер са споредном свирком, пратио је пословне трошкове уз рачуне и прослеђивао мејлове.

„Мислим да је дефинитивно било више посла“, каже он. „У већини случајева, лако је заборавити да урадите неке од тих ствари.„Кемпбел сада пише блогове пуно радно време и са стране је возач који дели вожњу.

Да ли ћете добити пословну кредитну картицу или обичну кредитну картицу за пословне сврхе зависи од ваших циљева и трошкова.

„Ако заиста желите да радите оно што радите у наредне две до три године и желите да растете, онда ће вам у неком тренутку требати пословни кредит“, каже Мигел Александер Сентено, партнер у порезу на заједничку економију.

Неке пословне кредитне картице узимају у обзир ваш лични кредитни резултат, тако да ће вам вероватно требати добар кредитни резултат за било коју опцију. Шта год да одаберете, ако постоји годишња накнада, уверите се да су погодности и награде надокнађене.

2. Помоћ око пословних трошкова

За почетак ће можда бити потребна улагања из властитог џепа. Подношење захтева за посебну кредитну картицу може вам донети бонус за регистрацију или почетну каматну стопу од 0% која помаже у подмирењу или финансирању тих трошкова, а сталне награде могу максимизирати ваш приход ако су у складу са вашом потрошњом.

За Ницоле Елизабетх, креаторицу садржаја на блогу НЕлизабетх, пословна кредитна картица с фиксном стопом имала је смисла када је отворила своју Етси продавницу.

Елизабетх је зарадила награде за велике, једнократне инвестиције као што су њена машина за сечење, штампач и рачунар - основни елементи за прављење налепница које продаје на Етси-ју. Она сада зарађује награде за периодичне трошкове као што су папир, мастило, тонер и куповине везане за блог. „Добијам 1.Повраћај 5% на све“, каже она.

Њен циљ је да своје споредне послове - свој блог, ИоуТубе канал и Етси продавницу - претвори у лични бренд.

„На крају крајева, волела бих да мој посао расте и да буде мој посао са пуним радним временом“, каже Елизабет.

3. Удвостручите награде

Без обзира да ли сте на путу раста или једноставно зарађујете мало више, потражите могућности на својој кредитној картици - и даље -.

  • Возачи за дељење вожње. Кредитна картица која зарађује високу стопу награђивања на бензин може да дода стотине долара годишње за возаче. Пре него што је прешао на електрични аутомобил, Кембел је користио своју пословну кредитну картицу да заради 2 поена за сваки долар потрошен на бензин. Али он је такође максимизирао уштеде користећи Схелл Фуел Ревардс програм и посебне понуде од Лифта.

  • Аирбнб домаћини. Наградна картица која зарађује 5% назад на категорије потрошње које се мењају квартално могла би да понуди значајан повраћај на било који број куповина за опремање или улепшавање ваше Аирбнб имовине. Али такође можете зарадити додатне награде куповином код одређених продаваца на порталима за куповину на мрежи као што је Ебатес, или преко бонус тржног центра ваше кредитне картице.

  • Чувари кућних љубимаца. Кредитна картица са фиксном стопом која зарађује 2% назад на све куповине може понудити вредност у продавници кућних љубимаца или било где другде. Али можете се пријавити и за програм награђивања лојалности продавнице кућних љубимаца за додатне попусте.

Комбиновање наградне кредитне картице са програмом награђивања је још један начин да себи вратите новац, авио миље или бодове.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here