3 начина на која технологија може помоћи предузећима у власништву мањина да се опораве

То је престало три недеље касније због пандемије.

„Дошао је март и дошао је април, а ми још нисмо могли да се вратимо изградњи“, каже Дуели. „Покушавао сам да схватим како ћу почети да будем присутан.”

Једно решење је било да се њени часови преносе уживо на мрежи. Ово је захтевало преокрет за њен пословни модел, али Дуели каже да је то дефинитивно помогло њеном новом послу да привуче купце и стекне привлачност.

Дуели, која је филипинска Американка, на крају је успела да отвори врата свог студија у октобру. Али генерално гледано, губици међу власницима мањинских предузећа били су озбиљни због наредби да остану код куће на почетку пандемије, према Националном бироу за економска истраживања.

Овим предузећима ће можда бити потребна помоћ више од годину дана касније, а не постоји лак начин да се убрза њихов опоравак. Међутим, коришћење технологије - као што је Дуелли учинио - може помоћи. Ево три начина како.

1. Прихватите е-трговину

Пандемија је приморала многа обична предузећа да се окрену онлајн продаји. Дуели, на пример, продаје одећу за јогу, накит отпоран на зној и друге предмете преко веб странице свог студија.

Али ако је ваше предузеће традиционално придобивало купце тактикама попут пешачког саобраћаја или телефонских позива, можда тек треба да направите тај скок.

„Ако сте берберница, ако сте ресторан, добијате своје клијенте на старомодан начин“, каже Џон Хоуп Брајант, оснивач, председник и извршни директор Оператион Хопе, непрофитне организације која ради на проширењу економских могућности за појединце са ниским и умереним приходима.

Брајант каже да тај приступ више не функционише, јер технологија покреће пословни свет „брзином попут млазњака“.” Делимично да помогне предузећима у власништву црнаца да сустигну заостатак, његова организација се удружила са платформом за е-трговину Схопифи за иницијативу 1МББ.

Циљ програма је стварање 1 милион нових предузећа у власништву црнаца током 10 година. Предузетници добијају приступ адвокатским фирмама, финансијском подучавању и другој професионалној помоћи, као и бесплатну Схопифи лиценцу за помоћ у продаји својих производа на мрежи.

Тренутна предузећа такође испуњавају услове.

„Кад бисмо све што смо урадили било да смо отишли ​​на половину од 2.7 милиона предузећа која већ постоје у Црној Америци која немају довољно ресурса, немају довољно капитала и кажу: „Да ли бисте желели да имате близанца е-трговине вашег ресторана, ваше бербернице, вашег салона за нокте, шта год да радите?’” Брајант каже: „Мислим да би већина црних предузећа рекла: „Волели бисмо то.’”

Друге организације такође желе да помогну мањинским власницима малих предузећа да постану дигитални. На пример, програм Цомцаст Рисе нуди бесплатну рачунарску опрему и услуге интернета, гласа и сајбер безбедности током 12 месеци за црначке, староседеоце и људе у боји, или БИПОЦ, предузећа у власништву.

2. Побољшајте своје вештине

Технолошки јаз са којим се суочавају мањински власници предузећа укључује не само приступ опреми и дигиталним услугама, већ и обуку о томе како да их користе.

„[Предузећа морају да напредују у томе како да користе Инстаграм, како да користе Твитер, како да користе плаћено оглашавање

када су сви постали виртуелни“, каже Лелани Кларк, менаџер за односе са јавношћу Женског центра за предузетништво, непрофитне организације која помаже женама и власницима малих предузећа БИПОЦ.

Ако нисте упознати са овим темама или желите да побољшате своје вештине, бесплатна подршка је доступна на мрежи. На пример, Цларк каже да ВЦЕЦ има вебинаре који покривају теме као што су блоговање, оптимизација претраживача и е-трговина.

Кларк каже да власници мањинских предузећа којима је потребна технолошка помоћ могу да користе онлајн алате и да пронађу локалну помоћ.

У.С. Веб локација администрације за мала предузећа вам омогућава да тражите СБА партнере у вашој области. Стручна помоћ је доступна и преко пословних центара Агенције за развој мањина, који се налазе у 19 држава и Порторику.

„Учините своју дужну пажњу и потражите ресурсе који су управо тамо у вашој заједници“, каже Кларк.

3. Пронађите средства

Нејасно је колико је Програм заштите плата помогао предузећима у власништву мањина. Међутим, потреба за финансирањем неће нестати када се тај програм заврши.

Од јануара, више жена, латиноамеричких и црних власника предузећа проналази финансирање путем онлајн зајмодаваца у поређењу са претходних девет месеци, према истраживању КуицкБоокс-а из марта 2021.

Интернет зајмодавци се обично ослањају на алгоритме за процену учинка предузећа и доношење одлука о позајмљивању. Овај приступ може помоћи код неких потенцијалних финансијских препрека.

„Техника је крајњи [еквилајзер када је у питању несвесна пристрасност“, каже Еверетт Сандс, извршни директор Лендистри, финансијске институције за развој заједнице у Лос Анђелесу која нуди зајмове за мала предузећа популацији са недовољно услугом.

Сандс каже да су демографске информације попут расе, пола и старости „свима на уму“ током процеса финансирања. Али додаје да компјутери не размишљају као људи.

Извештај Федералних резерви за 2019. открио је да ће компаније које су у власништву белаца и црнаца вероватно одобравати онлајн зајмодавци по скоро истој стопи. Код великих банака разлика између ове две групе била је више од 36%.

Још једна потенцијална предност зајмодаваца на мрежи је бржа обрада и финансирање, ако вашем предузећу сада треба финансирање. Међутим, та погодност обично долази са вишом каматном стопом. Важно је да истражите како бисте били сигурни да ћете добити добру понуду.

„Постоје добри и лоши момци на свим пољима“, каже Сандс. „Мала предузећа увек треба да буду свесна тога.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here