3 посла од куће за које није потребно искуство

Неки послови од куће не захтевају никакво искуство – само интернет везу и високу толеранцију за досадне задатке. Да бисте зарадили новац на мрежи, обично морате да завршите мале, једнократне задатке за било шта од пенија до двоцифрених долара по комаду (иако је ово последње ретко). Само ви можете одлучити да ли је та мала зарада вредна вашег времена.

Постоје и друге ствари на које треба обратити пажњу код послова од куће за које није потребно искуство, као што је неплаћање. Ево предности и болних тачака неколико популарних сајтова који ће платити ваш рад:

1. Завршите задатке са Амазоновим Мецханицал Турком

Шта: Амазонова популарна Мецханицал Турк је онлајн пијаца заснована на концепту да људи раде неке послове боље од рачунара. Привремени послодавци, или „подносиоци захтева“, наводе „задатке људске интелигенције“, познате као ХИТ, које радници могу да обаве за плату. То укључује означавање слика, описивање садржаја који се појављује у видео снимцима и учешће у студијама.

Цене одређују подносиоци захтева, али износ који добијете обично делимично зависи од труда и времена потребног за завршетак задатка.

Пазите на: Они који су пробали Мецханицал Турк дају помешане критике. Неки људи су поднели жалбе против Мецханицал Турка и оставили негативне критике Бироу за боље пословање.

Кристи Милланд, оснивач ТуркерНатион-а.цом онлајн заједница — која се сада преселила на Реддит и Слацк — каже да су неискусни „Турци“ у опасности да буду преварени јер може бити тешко знати за кога да раде. У најгорем случају, подносилац захтева може узети ваш посао и одбити да плати.

Уговор о учешћу Мецханицал Турк-а наводи да Амазон нема контролу над подносиоцима захтева и њиховим радњама. Ако не будете плаћени за свој рад, пратите упутства на веб страници Мецханицал Турк да бисте контактирали подносиоца захтева. Ако то не успије, можете контактирати Амазонову корисничку подршку.

Добра вест, каже Милланд, је да ће вам „људи добровољно помоћи да пронађете пристојан посао и избегнете ове замке.” Она позива нове раднике да провере многе онлајн заједнице Туркера који деле ресурсе и увиде.

Поред ТуркерНатион група, можете се придружити другим форумима као што су МТурк Цровд, Фацебоок групе и МТурк Реддит група од више од 75.000 људи. Милланд такође предлаже да проверите Туркоптицон, који прегледа ХИТ-ове и подносиоце захтева.

Ове робусне заједнице показују да, иако је Мецханицал Турк далеко од савршенства, многи сматрају да је вредно свог времена. Неки људи кажу да зарађују стотине долара недељно.

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

2. Тестирајте веб локацију на УсерТестинг-у.цом

Шта: Предузећа желе да њихове веб странице буду функционалне и интуитивне. Али свако ко је љут на поруку о грешци „404 страница није пронађена“ зна да те компаније не успеју увек како треба. Ту је корисничко тестирање.цом долази. Добијате тестове који обично укључују навигацију по веб локацијама или апликацијама и снимање себе док причате о искуству. (На пример: "Кликнуо сам на 'додај у корпу', али не видим ставку тамо.")

Захваљујући вашим увидима, компаније као што су Интуит ТурбоТак и ЦарМак су радиле са УсерТестинг-ом како би научиле како да побољшају своје веб локације.

Пази на: Сваки тест захтева снимак и одговоре на до четири писмена питања. Тест од пет до седам минута плаћа се 4 долара, а тест од 15 до 20 минута плаћа 10 долара преко ПаиПал-а за сваки тест.

Можете зарадити више учешћем у разговору уживо, који укључује давање повратних информација у реалном времену. Зарадите 30 долара за разговор од 30 минута, 60 долара за 60 минута, 90 долара за 90 минута и 120 долара за 120 минута.

Нећете бити плаћени ако је компанија чији сте веб-сајт тестирали незадовољна вашим увидом, зато пажљиво пратите упутства.

3. Попуните анкете, гледајте видео записе за сајтове као што је Свагбуцкс

Шта: Десетине веб локација, укључујући Свагбуцкс, ИнбокДолларс, Толуна и ЦасхЦрате желе ваше мишљење и даће вам неколико долара за то. Ток посла је прилично доследан на овим типовима веб локација. Обично узимате анкете, гледате видео записе или купујете на мрежи у замену за готовину или бодове, које можете искористити путем ПаиПал-а или поклон картица.

Иако плата варира у зависности од веб локације и задатка, обично је ниска, али задаци захтевају мало времена и труда. (У 2017. писци НердВаллет-а провели су преко 50 сати узимајући анкете за новац. Ево шта смо научили.)

Пазите на: Пре него што почнете да радите за ове или било које друге сајтове, потражите на мрежи рецензије других радника који су их испробали. Сазнајте шта можете о њиховом искуству, заради и успеху са корисничком службом.

СурвеиПолице.цом, на пример, наводи рецензије Свагбуцкс-а и сличних сајтова. Претражите веб локацију Беттер Бусинесс Буреау-а да бисте добили представу о томе колико дуго је послодавац на мрежи у послу и шта су потрошачи рекли о томе.

Коју год врсту посла од куће да покушате, никада не плаћајте могућности или унапред дајте информације о банковном рачуну. Сазнајте више о избегавању онлајн превара и губљења времена.

Обављање чудних послова на мрежи није за свакога, чак и ако је веб локација легитимна. Али овај метод може бити вредан покушаја ако вам не смета необичан посао - и то много тога.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here