4 скупе грешке при селидби које треба избегавати

Ангажовање професионалних селидбе може бити скупо — а смањење трошкова захтева више од проналажења бесплатних кутија. Ево четири скупе грешке при селидби и како их можете избећи.

1. Запошљавање селидбе без провере

Ако не истражите компанију за селидбе пре резервисања, можда ћете на крају имати много већи рачун — и више стреса — од планираног. Неискусни или непоуздани селидбе могу оштетити или изгубити ствари, на пример, због чега ћете потрошити новац на замене и поправке.

Још горе, могли бисте бити преварени. Лоше селидбе су лоши глумци који би могли да покушају да вас намаме да користите њихову услугу уз ниску цену. Ако их унајмите, могли би да утоваре ваше ствари у камион и онда их држе као таоце док не пристанете да платите много већи износ од договореног, што је противзаконито по савезном закону. Иако можете да вратите своје ствари подношењем жалби и пријављивањем лажних активности, можда ћете и даље бити одвојени од својих ствари недељама, што може значити да ћете морати да купујете заменске предмете или да останете у хотелима или изнајмљеним собама дуже него што је планирано.

Како избећи ову грешку

„Важно је да се уверимо да је компанија лиценцирана и осигурана“, каже Ник Фридман, суоснивач и председник колеџа ХУНКС Хаулинг Јунк & Мовинг, који је специјализован за локалне селидбе, одвоз смећа, преузимање донација и услуге рада , и има преко 130 франшизних локација широм земље. „Проверите рецензије на мрежи. Ако покретачи понуде сувише добру стопу да би била истинита, велике су шансе да би то могло бити."

Претражите веб локацију Министарства саобраћаја ваше државе да бисте проверили дозволе локалне компаније и друге информације. За међудржавне селидбе, проверите веб локацију Федералне управе за безбедност моторних превозника за регистрацију, осигурање, жалбе и безбедносне оцене. Погледајте оцену и рецензије компаније Беттер Бусинесс Буреау. Обратите посебну пажњу на то како су проблеми решени јер те информације могу пружити добар показатељ како ћете бити третирани ако се проблеми појаве.

» ВИШЕ: Највеће компаније за селидбе НердВаллет-а

2. Додавање услуга у последњем тренутку

Да бисте обезбедили ниску цену, можда сте захтевали само основне услуге селидбе, прескакање додатака и планирање да сами обавите неке делове селидбе. То је добар начин да уштедите новац - све док следите своје планове. Али ако вам недостаје времена и додате услуге у последњем тренутку, можда ћете потрошити свој буџет.

„Понекад [клијенти кажу: „Хеј, ја ћу сам преместити много малих ствари, а селидбе ћу натерати да раде велике ствари“, каже Фридман. „Онда оно што се дешава је да је клијент прилично уморан од овога након пет или 10 путовања и мисли да ће селидбе ионако доћи“, па остављају преостали посао за селидбе.

Али премјештање кутија одузима много времена, објашњава он; можете стати само неколико одједном на колицу. Ако плаћате по сату, додавање неколико у вашу пошиљку би могло да продужи кретање и повећа трошкове.

Исто тако, ако не резервишете услуге паковања и морате да их додате на дан селидбе, ваш селид ће морати да ревидира вашу процену.

Како избећи ову грешку

Будите реални у погледу тога колико се пакујете и дижете тешке ствари када се крећете. Ако имате велику количину ствари или имате ограничену помоћ у селидби од породице и пријатеља, размислите о томе да се више ослањате на професионалне услуге селидбе уместо да себи дајете више задатака. Ако планирате сами да се позабавите неким деловима селидбе — као што је паковање — дајте себи довољно времена да обавите посао како не бисте морали да мењате курс и касније плаћате додатне услуге.

3. Премјештање нежељених предмета

Премјештање сваке поједине ствари у вашем дому, укључујући предмете које не желите – рецимо, огроман дио којег планирате да се ријешите ускоро, или неколико кутија књига које сте намјеравали да донирате – може учинити потез непотребно скупим.

Селидбе углавном наплаћују по сату за локалне селидбе и по тежини за селидбе преко државних линија, тако да премјештање ствари које не желите може значити плаћање додатних сати или фунти. А крхки предмети попут клавира, којима је потребна посебна нега, могли би још више да повећају трошкове. Ако у вашем новом простору нема места за ове предмете, можда ћете морати да платите складиштење, што додатно повећава трошкове.

Како избећи ову грешку

Месец или више пре селидбе, почните да размишљате о томе које ствари не желите да задржите.

„Узмите све своје ствари и сакупљајте, сортирајте и организујте док идете“, рекла је путем е-поште Патти Маззарелла, директор компаније за планирање луксузних селидбе НоувеллеВиев. „Одлучите шта ви и ваша породица не желите да задржите, а затим или одбаците или означите и донирајте те предмете што је пре могуће."

Дајте себи довољно времена да схватите како да одложите ове предмете. Посебно за велике предмете или електронику, њихово донирање, продаја или правилно одлагање може довести до логистичких изазова и захтева више планирања.

» ВИШЕ: 8 места за продају ствари на мрежи

4. Лоше паковање

Током селидбе, кутије се могу подизати, слагати, гурати или транспортовати на ниским и врућим температурама. Без пажљивог паковања, предмети се лако могу оштетити — посебно на дугим путовањима са више заустављања. Посуђе спаковано без подлоге, на пример, могло би да звецка једно о друго и да се разбије. Кутије напуњене претешким предметима могле би да пукну по шавовима, узрокујући да ствари испадну. Боца црног вина која није правилно умотана могла би се поломити и оставити мрље. Оштећени предмети могу коштати пакет за поправку или замену, повећавајући ваше укупне трошкове селидбе.

Како избећи ову грешку

Не журите са процесом паковања. Користите мале кутије за тешке предмете и велике кутије за лагане, гломазне предмете. Замотајте и упакујте флаше које садрже течност тако да проливање не уништи друге предмете. За посуђе и стаклено посуђе користите кутије са картонским сепараторима и прекријте сваки комад пеном или фолијом.

Ако нисте сигурни у своје способности паковања, размислите о коришћењу професионалних услуга паковања. Компаније за селидбе са комплетном услугом углавном нуде ову услугу као додатак. Нарочито ако имате неколико крхких или вредних предмета, плаћање ових услуга унапред може спречити скупу штету и дугорочно уштедети.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here