4 корака да се унапред квалификујете за лични зајам

Претквалификација за лични зајам је прелиминарни корак у процесу одобравања кредита. Даје зајмодавцима преглед ваше кредитне способности и даје вам преглед зајма који бисте могли да добијете.

Међутим, преквалификација вам не гарантује зајам; зајмодавци ће проверити ваше податке пре коначног одобрења.

Упоредите личне зајмове Пронађите зајам који одговара вашим потребама. НердВаллет вам омогућава да упоредите стварне понуде зајма, а не само процене. Упоредите стопе

1. Попуните формулар за претквалификацију

Многи зајмодавци вам омогућавају да се претходно квалификујете на њиховој веб страници попуњавањем онлајн обрасца, који може укључивати:

  • Лични подаци, као што су ваше име, датум рођења и број социјалног осигурања.

  • Контакт детаљи као што су ваша адреса и број телефона.

  • Детаљи вашег запослења, укључујући ваш годишњи приход.

  • Друге информације о финансијском рачуну, на пример да ли имате штедне, пензионе или инвестиционе рачуне.

  • Ваш жељени износ кредита, сврха кредита и рок отплате.

Пошто се стопе и услови разликују међу зајмодавцима, НердВаллет препоручује да се унапред квалификујете за више личних зајмова како бисте упоредили понуде.

Ове понуде ће укључивати ваше потенцијалне услове зајма, попут износа за који се квалификујете и каматне стопе, иако се ти бројеви могу променити након што се званично пријавите и зајмодавац добије детаљан увид у ваше финансије.

2. Прођите меку проверу кредита

Претквалификација за лични зајам не би требало да утиче на ваш кредитни резултат.

Када пошаљете образац за претквалификацију, зајмодавци ће урадити меку проверу кредитне способности како би утврдили вашу кредитну способност, која се не појављује у вашем кредитном извештају. Зајмопримци би требало да се претходно квалификују код више зајмодаваца како би пронашли најбољу и најјефтинију опцију зајма.

Ако наставите са подношењем захтева за кредит након претквалификације, зајмодавац ће проверити вашу финансијску историју помоћу провере кредитне способности, која ће се појавити у вашем кредитном извештају до две године и привремено ће смањити ваш резултат за неколико поена.

» ВИШЕ: Како лични зајмови утичу на ваш кредитни резултат

3. Сазнајте да ли сте одобрени

Ваш кредитни резултат - који одражава вашу способност да управљате дугом - најважнији је фактор за већину зајмодаваца личних кредита. Из тог разлога, изградња јаке кредитне историје је најбољи начин да повећате своју вероватноћу преквалификације.

Плаћајте своје рачуне на време, одржавајте стање на ниском нивоу и трудите се да у потпуности платите стање на кредитној картици сваког месеца како бисте одржали низак дуг.

Будите спремни за сваку апликацију за кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Други начини да повећате шансе за одобрење

Такође бисте могли да потражите обезбеђени лични зајам, који захтева од вас да заложите колатерал као што је ваш аутомобил или штедни рачун да бисте гарантовали зајам. Обично је лакше добити одобрење за обезбеђени зајам, али можете изгубити колатерал ако не извршите плаћања.

Неки зајмодавци нуде заједничке зајмове или супотписане зајмове. Обе опције вам омогућавају да додате некога са већим кредитом у вашу апликацију, повећавајући ваше шансе за одобрење, али та особа је на удицу за све пропуштене уплате.

» ВИШЕ: Повећајте своје шансе да добијете одобрење за лични зајам

Како добити кредит са лошим кредитом

Ако сте забринути да ли ћете се квалификовати због свог кредитног резултата, лични зајмови кредитних унија могу имати ниске стопе и флексибилне услове за подносиоце захтева за лоше кредите.

Постоје и онлине зајмодавци који нуде личне кредите са лошим кредитима. Ови зајмодавци узимају у обзир друге делове ваше апликације, попут вашег образовања и места где радите, како би вам помогли да се квалификујете. Али они обично нуде више стопе, тако да ће кредит бити скупљи.

4. Званично се пријавите да добијете свој новац

Када пошаљете образац за претквалификацију, требало би да видите потенцијалне услове зајма у року од неколико минута. Ако сте задовољни износом, стопом и роком отплате, спремни сте да се званично пријавите за лични зајам.

Ово обично укључује отпремање финансијских докумената као што су банковни изводи и недавне пореске пријаве, које зајмодавац користи да потврди информације које сте доставили током претквалификације. Након што завршите са пријавом, зајмодавац ће извршити чврсту проверу кредитне способности.

Ако буду одобрени, неки зајмодавци могу да финансирају зајам већ следећег радног дана, депонујући новац на текући или штедни рачун по вашем избору. Већина зајмодаваца може финансирати у року од једне недеље.

» ВИШЕ: Спремни за претквалификације? Започните са НердВаллет-ом

Ако нисте одобрени

Ако ваша пријава буде одбијена, требало би да добијете обавештење о нежељеној акцији или писмо. Ово ће укључивати информације о кредитној агенцији која је доставила извештај, зашто сте одбијени, вашем тренутном резултату и факторима који томе доприносе, и како можете добити бесплатну копију свог извештаја.

Ове информације могу бити драгоцене за проналажење начина да брзо побољшате свој кредитни резултат и повећате шансе да добијете одобрење за лични зајам у будућности.

Алтернативе личним зајмовима

Ако сте у невољи, размислите о другим начинима да брзо пронађете готовину, добијете зајам од члана породице или пријатеља или затражите аванс без камате на своју плату. Опције са вишим каматама, као што су кредити до дана исплате, требало би да буду последње средство за већину зајмопримаца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here