4 особине које су помогле малим предузећима да преживе пандемију

Отприлике половина Американаца намерно је више куповала у малим и локалним предузећима током пандемије, а многи су се посебно окупили око малих предузећа са четири посебне карактеристике, према новом истраживању НердВаллет-а.

Истраживање преко 2.000 У.С. одрасли су открили да је 51% Американаца уложило напор да купује у малим предузећима од марта 2020. кроз периоде затварања и ограничења у поређењу са пре пандемије. Подршка локалној економији био је највећи разлог зашто потрошачи више свог новца усмеравају у мала предузећа, али изгледа да мала предузећа која раде четири ствари добијају додатну пажњу, према подацима.

1. Нуде преузимање и доставу

Приходи ресторана пали су за скоро 27% у односу на очекиване нивое у 2020., а 110.000 ресторана је привремено или трајно затворено, према Националној асоцијацији ресторана. Диверзификација удаљавања од услуге седења стога може бити критична тактика преживљавања, јер је трећина оних који су се више трудили да купују у малим и локалним предузећима током пандемије рекла да су повећане опције за понети и испоруке мотивисале ту подршку, према НердВаллет анкета.

2. Имају мање људи унутра

Према подацима НердВаллет-а, мала предузећа су била физичко уточиште за многе потрошаче. Више од четвртине оних који су се потрудили да купују у малим предузећима (27%) рекло је да су повећали своју подршку јер је мања вероватноћа да ће у тим установама бити гужве.

3. Имају оно што друге продавнице немају

Подаци НердВаллет-а такође сугеришу да мала предузећа која носе артикле који су често недоступни другде могу да стекну предност у односу на веће конкуренте, наглашавајући утицај доброг управљања залихама. Отприлике четвртина оних који су повећали своју подршку малим предузећима током пандемије (23%) рекло је да је то зато што су ти трговци имали производе које су желели када су већи трговци били ван куће, према истраживању.

4. Они раде више на мрежи

Многи потрошачи више купују на мрежи, од чега имају користи многа мала предузећа која су се окренула е-трговини. НердВаллет је открио да је око 1 од 5 Американаца који су се потрудили да купују у малим и локалним предузећима (22%) почео да троши више у установама које су раније биле само обичне продавнице након што су се прошириле на понуду на мрежи.

Ове четири тактике могу наставити да исплаћују дивиденде за многа мала предузећа, с обзиром на то да 81% Американаца планира да потроши најмање толико, ако не и више новца на мала и локална предузећа од сада до краја године. То може бити посебно добро за суботу за мала предузећа, која је новембар. 27. Према подацима, 43 одсто Американаца планира да потроши новац на мала и локална предузећа тог дана.

Пандемија је подстакла предузетништво

Промене у потрошачким навикама изазване пандемијом повећале су изгледе и за многе нове предузетнике. Упркос потешкоћама са којима су се мала предузећа суочила током пандемије, више од 1 од 10 Американаца (12%) је покренуло посао од марта 2020, према истраживању НердВаллет-а.

Иако је иза ових предузетничких потеза било неколико мотива, за 1 од 3, сама пандемија је створила прилику за покретање малог бизниса. То је створило тржиште за робу и услуге које су нови предузетници желели да понуде, показало је истраживање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here