5 грешака при куповини аутомобила које треба избегавати на данашњем прегрејаном тржишту

Ако купујете нови или половни аутомобил на данашњем прегрејаном тржишту, видећете да се игра променила. Различити услови су наизглед дали предност продавцима.

„Оскудне залихе и високе цене довеле су до тога да многи купци одлажу куповину“, каже Мишел Кребс, извршни аналитичар за Цок Аутомотиве, водећу компанију за комуникације, медије и аутомобилске услуге.

Одлагање куповине док се тржиште не стабилизује је најбоља опција. Али ако сада морате да купите аутомобил, избегните ових пет уобичајених грешака:

1. Бити неприпремљен

Ово је ново окружење за куповину аутомобила и можда ћете морати да ресетујете очекивања. Ево значајних прилагођавања којих треба да будете свесни пре него што ухватите аутомобил:

Прицинг. Већина купаца плаћа цену налепнице или већу, и „поскупљењу се не назире крај“, каже Иван Друри, виши менаџер увида за Едмундс.цом, онлајн ресурс за инвентар аутомобила и рецензије дилера. За половна возила „плафон наставља да расте како цене нових трансакција достижу врхунске вредности свих времена“, каже он.

Кребс каже да је просечна цена трансакције за ново возило порасла на више од 45.000 долара у септембру. И док ова бројка може изгледати преувеличана, није. Према Келлеи Блуе Боок-у, док су Американци купили 7.3% мање аутомобила у септембру него у августу, просечна цена за нови аутомобил била је 45.031 долара.

Инвентар. Пошто је инвентар нових возила око 2.5 милиона јединица мање него што је било у то време у 2019, према Кребсу, мораћете да спроведете ширу претрагу да бисте пронашли аутомобил који желите. Помаже да будете флексибилни при одабиру бренда, боје и опција, као и да ли купујете ново или половно возило.

Тајминг. Са тако малим залихама, уверите се да сте спремни да купите када пронађете аутомобил који је доступан по конкурентној цени. „Ако одлежеш, изгубиш“, каже Друри. „Дани на парцели долазе до најнижих нивоа које смо икада видели.„Са данашњом великом потражњом и малом понудом, аутомобили не стоје на паркингу и често се продају пре доласка.

Ако не можете да пронађете аутомобил који желите на парцели, питајте који аутомобили се шаљу у продавницу и резервишите један. Будите спремни да платите депозит за задржавање вашег аутомобила чим га изаберете.

2. Губите новац на трејд-ин

Вредности половних аутомобила су порасле и дилери се труде да повећају продају половних аутомобила. Ово вас ставља у јачу позицију када тргујете својим старим аутомобилом - ако пратите неколико једноставних корака:

  • Користећи водич за цене, као што је Келлеи Блуе Боок или Едмундс, потражите вредност вашег аутомобила, прилагођавајући је стању, опцијама и километражи. Такође, проверите огласне огласе за аутомобиле, као што је АутоТрадер, да бисте проценили тражену цену у вашој области.

  • Добијајте понуде од извора за куповину половних аутомобила као што су Царвана или ЦарМак. Имајте на уму да се ове цене могу променити након прегледа вашег аутомобила.

  • Након што се договорите око цене за ваш нови аутомобил, погледајте да ли продавац може да надмаши тражену цену или онлајн понуде које сте добили за замену. Ако се не поклапа са њим, продај свој ауто понуђачу са највишом ценом и искористи новац као аванс за своје ново возило.

Имајте на уму да, у зависности од државе у којој живите, чак и ако је цена дилера нижа од других извора, размена може смањити износ пореза на промет који ћете платити на свој нови аутомобил.

3. Не добијање унапред одобреног финансирања

Добивање претходног одобрења за кредит за аутомобил ће вам помоћи да идентификујете све кредитне проблеме пре него што одете у продајни салон. Унапред одобрено финансирање такође пружа друге предности:

  • Пружа вам прилику да поставите сопствени кредит са одговарајућим учешћем и роком зајма.

  • То може да поједностави преговоре са дилерима тако што ће вам омогућити да се усредсредите на „продајну цену."

  • То би могло послужити као монета за преговарање у навођењу дилера да понуди бољу цену.

4. Куповина непотребних додатака

Са малим залихама и великом потражњом купаца, дилери пуне своје аутомобиле појачивачима профита, каже Орен Вајнтрауб, председник Аутхорити Ауто, услуге за куповину аутомобила консијержа у области Лос Анђелеса. Такве додатне продаје укључују додатне гаранције, уређаје против крађе и додатке дилера као што су блатобрани и браве точкова.

Ове скривене трошкове можете уклонити раније тако што ћете затражити директну цену, што вам онда даје могућност да кажете продавцу шта желите, а шта вам не треба.

5. Игноришући цену напољу

С обзиром на вероватноћу да ћете видети неке додатне марже на већини аутомобила, од суштинског је значаја да се фокусирате на ширу слику: цену на отвореном. Да ли је важно да ли папирологија укључује 595 долара вредну гравуру против крађе коју никада нисте тражили, све док постигнете укупну цену коју сте желели?

Вањска цена је један, једноставан број који открива специфичну цену свега — аутомобила, регистрационих такси, пореза, додатака које додају дилери. То је број за који можете да напишете чек и одвезете се или однесете у финансијску канцеларију да договорите зајам.

Слична и опасна дистракција је када се дилер фокусира само на месечне уплате. Али, ако сте унапред договорили зајам или сте користили калкулатор кредита за аутомобил, требало би да имате идеју шта можете да позајмите и како ће исплате изгледати.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here