5 лаких начина да уштедите новац на гасу,

Када људи виде како је лако повећати економичност горива свог аутомобила, често се изненаде када открију да то може постати занимљива игра — и финансијски исплатива. Просечно домаћинство троши око 1.650 долара годишње на бензин, према ААА, тако да има доста простора за уштеду.

Ево пет савета који би могли да смање стотине долара са вашег годишњег износа гаса и помогну у смањењу емисија горива штетних по животну средину у том процесу.

1. Возите паметније

Много је савета за вожњу за уштеду горива. Али многи су или застарели или штеде тако мало гаса да заиста не вреди бринути. Уместо тога, прво се фокусирајте на велике уштеде, а затим додајте још промена у свој стил вожње да бисте уштедели још више.

У тестирању у стварном свету од стране Едмундса.цом, агресивна вожња - брзо убрзање, велика брзина крстарења и нагло кочење, а не ињекција - била је далеко највећи кривац за гутање гаса. Користећи седан, СУВ и камион, тестови су показали да мотористи који су усвојили „мирни“ стил вожње могу да уштеде 33% до 38% на бензину. (Откривање: У претходној позицији сам помогао у дизајнирању Едмундсовог теста за уштеду гаса.)

Едмундс такође препоручује да притисак у гумама буде у складу са спецификацијама које препоручује произвођач. (То се обично налази на налепници на довратнику са возачеве стране.) То је важно не само за уштеду горива, већ и за побољшану безбедност и превенцију хабања гума, што би вам могло уштедети још више новца.

2. Престаните да користите врхунски гас

Хемија бензина се огромно променила у последњих неколико деценија, а већина аутомобила данас ради сасвим добро на обичном или средњем бензину.

У зависности од захтева ваше државе, детерџенти и адитиви се мешају у бензин у рафинерији да би се смањиле емисије. У неколико случајева, мотори високих перформанси захтевају врхунски бензин. Међутим, ово је јасно наведено у упутству за употребу, па чак и на поклопцу гаса.

Знати када треба користити премиум своди се на разлику између две речи: „обавезно“ и „препоручено“.” Ако је вашем аутомобилу потребан врхунски бензин, морате га користити да бисте избегли оштећење вашег мотора. Ако ваш аутомобил препоручује премиум, експериментишите са коришћењем нижих оцена. Ако и даље ради добро и испоручује исту економичност горива, можете прескочити премиум. Ако је премиум гас, рецимо, 25 центи више по галону, то је уштеда од 3 долара.75 по резервоару од 15 галона.

» ВИШЕ: Калкулатор рефинансирања ауто кредита. Колико можете да уштедите?

3. Купујте гас за мање

Иако су се цене гаса у великој мери стабилизовале последњих година, можда и даље приметите велику варијабилност цена. Возачи често мисле да је проналажење најјефтиније цене кључ за уштеду. Али, уместо да се возите преко града да бисте уштедели цент по галону, много је боље да пронађете погодне станице на путу до посла или места која често пролазите. Можете да пратите локалне цене гаса користећи ГасБудди, који обједињује податке о ценама из корисничких извештаја.

Још боље, придружите се складишном клубу као што је Цостцо. Недавно је разлика између трошкова редовног горива на бензинској станици велике нафтне компаније и локалног складишног клуба у Калифорнији била 45 центи по галону. За то пуњење од 15 галона, то је 6 долара.75 у штедњи. Комбинујте то са кредитном картицом члана и уштеде се још брже повећавају.

4. Купите ауто који штеди гориво

Када цене гаса порасту, расте и цена возила са економичном потрошњом горива. Али уместо да купујете гас-сиппер када га сви други желе, купите возило које штеди гориво следећи пут када вам затреба аутомобил. Користећи алатку за проналажење и упоређивање на ФуелЕцономи.гов, потражите аутомобил који одговара вашим потребама и који испоручује добру економичност горива.

Недавно су произвођачи такође покушавали да побољшају перформансе и уштеде гориво, тако што праве 4-цилиндричне моторе са турбопуњачем уместо 6- и 8-цилиндарских мотора. Ефикаснијим сагоревањем гаса, мотор са турбо пуњењем је дизајниран да побољша убрзање уз добру економичност горива. Али прво тестирајте аутомобил са турбо пуњењем да бисте били сигурни да вам се и даље свиђа осећај вожње.

5. Возите мање и будите здравији

Аутомобилу је потребно неколико миља да се загреје до пуне радне температуре. Током периода загревања, аутомобил мање троши гориво и емитује више загађења. Ходање на кратка путовања, уместо вожње, може помоћи у уштеди горива и смањењу емисија.

Ходање неколико додатних корака сваког дана може имати користи и за ваш струк. Праћеч корака као што је Фитбит може да евидентира вашу активност, а апликације као што је Лосе Ит показују колико калорија морате сагорети да бисте достигли циљну тежину. Пешачење до посла, а не вожња, један је од начина да направите те додатне кораке. Ако то није изводљиво, можете пронаћи много других прилика да га копате уместо да возите.

Праћење потрошње горива

Једном када почнете да покушавате да повећате своје миље по галону, желећете доказ да се ваш труд исплати. Већина модерних аутомобила има компјутеризоване мераче потрошње горива. Када напуните, ресетујте мерач како бисте могли да пратите уштеду горива на раздаљини која је потребна за коришћење тог резервоара гаса. Држите бележницу у претинцу за рукавице да бисте пратили или преузели апликацију за праћење гаса као што је Фуелли.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here