5 упозорења за мобилно банкарство која ће вам помоћи у борби против превара“,

„Како је лажно понашање постало све више јавно јер су проваљени велики трговци на мало, потрошачи су схватили колико је важно да буду укључени у идентификацију преваре и да се не ослањају само на своје банке и кредитне уније да је спрече“, каже Цхрис Хилл, виши менаџер дигиталног сектора. канала у Аллиант Цредит Унион.

Пријавите се у апликацију своје банке и подесите упозорења да се активирају у ових пет ситуација:

1. Када се дешавају велике куповине

Требало би да знате сваку трансакцију која улази и излази, али обратите више пажње на оне са додатним нулама. Ако неко не позвони, прегледајте детаље трансакције у историји вашег налога и разговарајте са свим члановима породице који имају приступ вашем налогу.

2. Када се ваш профил или лозинка промени

Ако се ваши лични подаци на веб локацији или у апликацији ваше банке промене без вашег овлашћења, посебно лозинке, то је обично знак крађе идентитета.

3. Када подизање на банкомату премаши одређени износ

Ако користите банкомате само да бисте добили неколико двадесетак одједном, подесите ово упозорење тако да ћете знати за сва велика подизања која нисте одобрили.

4. Када ваш рачун падне испод одређеног износа

Обично вам ово може помоћи да избегнете прекомерну потрошњу. Али ако подесите ово упозорење на текући или штедни рачун који ретко користите, можете уочити било какав знак пада стања због неовлашћених куповина или чак банковних накнада.

5. Када дође до куповине дебитне картице

Ово упозорење може бити неугодно за неке, али размислите о томе да га подесите ако желите да видите листу ваших куповина у реалном времену било као е-поруке или текстуалне поруке. Када се куповине дешавају у непарним сатима, одмах ћете знати.

» Желите и обавештења о кредитним картицама? Погледајте три упозорења која вреди поставити сада

Поступите на основу сумњивих активности

Ако вас нека упозорења наведу да верујете да сте жртва крађе идентитета, одмах контактирајте своју банку. Проверите број на полеђини своје дебитне картице или на веб локацији банке. Што пре пријавите превару, брже ће ваша банка помоћи и мање је вероватно да ћете бити одговорни за неовлашћене трансакције.

Више савета за спречавање превара од НердВаллет-а

  • Како учинити интернет банкарство сигурнијим

  • Борите се против хакера који циљају вашу апликацију за мобилну банку

  • Шта треба знати о двофакторској аутентификацији

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here