5 књига о личним финансијама и буџету које препоручују стручњаци

Пет књига у наставку су препоручене од стране сертификованих финансијских планера. Ови професионалци су прошли гомилу курсева из финансијског планирања, положили брутални испит, провели хиљаде сати искуства и посветили се понашању као фидуцијар.

Ко би боље препоручио књигу о буџету?

(Ови ЦФП-и су одговорили путем е-поште, а неколико одговора је уређено ради дужине и јасноће.)

„Финансијски план на једној страници“ Карла Ричардса

„Ова књига вас наводи да размислите о томе шта вам је важно и како можете ускладити свој новац са својим вредностима. Такође је написан на обичном енглеском језику, са мало или нимало индустријског жаргона. Због тога, мислим да је корисно за људе свих узраста.”

— Серина Схиу, ЦФП са седиштем у Атланти која је у управном одбору Удружења за финансијско планирање Грузије

„Богатији изазов уживо“ од Тиффани Алицхе

„Ово је сјајно и брзо штиво за оне који желе да изграде своју финансијску основу – укључујући начин на који планирају буџет. Ауторка, Тиффани ‘Тхе Будгетниста’ Алицхе, узима повратни приступ основама буџетирања и штедње, дуга и кредита, осигурања и улагања.

„Они који тек почињу своје финансијско путовање ће извући максимум из ове књиге јер је лако читање које се дотиче кључних елемената изградње чврсте финансијске основе.”

- Брент Вајс, св. ЦФП са седиштем у Петерсбургу на Флориди и суоснивач Фацет Веалтх-а

» ВИШЕ: Радије телефон? Погледајте најбоље буџетске апликације

'Земља накнаде' Девина Фергуса

„Ако сте се икада запитали зашто су трошкови затварања хипотеке тако високи, или зашто вам се два пута наплаћује да подигнете новац са банкомата који не припада вашој банци, или зашто вам се наплаћује накнада за издавање када узмете лични кредит, прочитајте ову књигу.

„Дерегулација банкарских система 1980-их довела је до ниже заштите потрошача и дала финансијској индустрији могућност да наплаћује произвољне накнаде за своје производе и услуге. Склони смо да будемо толико ласерски фокусирани на сопствене личне финансије без питања како је систем структуриран да ради против нас.

„Ако икада будете имали осећај да ваше личне финансије увек иду корак напред и 10 корака уназад, учење о томе како се води финансијска индустрија може вам помоћи да се снађете и да се залажете за себе.”

— Памела Капалад, ЦФП са седиштем у Њујорку и оснивач Брунцх & Будгет

Пре него што направите буџет Пратите сву своју потрошњу на први поглед да бисте разумели своје трендове и уочили могућности за уштеду новца. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ ПОТРОШНУ

„Нулти дуг: Ултимативни водич за финансијску слободу“ од Линетте Кхалфани-Цок

„Линнетте разговара са читаоцем са становишта животног искуства и нуди практичне кораке како би помогла људима да спроведу своју стратегију елиминације дугова буквално од првог дана. Линетина прича о томе како је успела да елиминише дуг инспирише све оне који се осећају преплављени дуговима и треба им помоћ.

„Иако Линеттина књига има елиминацију дуга у наслову, то што служи као циљ, а финансијска слобода као разлог помаже људима да разумеју разлоге за успостављање буџета на првом месту.

“Њена књига је за појединце који тек почињу и желе да избегну да им се увуку преко главе. Такође је за појединце којима је тешко планирати или прекинути своје навике потрошње.”

— Френк Паре, ЦФП из Оукланда, Калифорнија и оснивач ПФ Веалтх Манагемент Гроуп

» ВИШЕ: Сазнајте више о свом новцу помоћу нашег калкулатора буџета

„Шта радити са својим новцем када дође криза“ од Мишел Синглетари

„Имао сам прилику да се укључим у разговор о књизи [Синглетари’с и заправо сам слушао књигу са својом ћерком. Волим њене јасне, концизне, корисне савете. Не само да помаже свима да се припреме за финансијску кризу, већ и да развију план за светлију и јачу финансијску будућност.”

— Маргуерита Цхенг, ЦФП из Гаитхерсбурга, Мериленд и извршни директор Блуе Оцеан Глобал Веалтх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here