5 доказаних начина за повећање вредности куће

Скоро две трећине (65%) У.С. власници кућа верују да ће вредност њиховог дома наставити да расте у наредних 10 година, према истраживању НердВаллет-а које је спровела онлајн анкета Тхе Харрис Полл међу преко 1.400 власника кућа у августу 2018.

То може бити оптимистично, с обзиром на то да су неки фактори који одређују колико кућа вреди, попут њене локације и популарности тог тржишта, ван ваше контроле.

НердВаллет водич за ЦОВИД-19 Добијте одговоре на питања о хипотеци, путовањима, финансијама — и одржавању мира. ИСТРАЖИТЕ НАШ ВОДИЧ

Ако, као 70% америчких власника кућа, верујете да је ваша кућа ваша највећа имовина, брига о њој је вероватно главни приоритет. Добра вест је да су праћење поправки и паметна побољшања доказани начини за повећање вредности куће током времена.

Без обзира да ли желите да изградите капитал или да добијете највећи долар када продајете, користите савете у наставку да повећате вредност свог дома.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

1. Учините то привлачнијим

Овлаштење – како ваш дом изгледа са улице – ваша је прва прилика да оставите добар утисак, каже Џејмс Марет, председник Института за процену, професионалног удружења процењивача некретнина. Екстеријер куће треба да натера потенцијалног купца да прође кроз улазна врата.

Уверите се да је постојећи пејзаж добро одржаван. Ако вам двориште изгледа досадно у поређењу са вашим комшијама, размислите о садњи цвећа или префарбању улазних врата.

„Када екстеријер изгледа добро, фокусирајте се на кухињу и купатило.”

Када екстеријер изгледа добро, фокусирајте се на кухињу и купатило. Када ове две собе застаре, оне могу спречити да имовина достигне највишу процену, рекла је Лори Нобле, виши проценитељ стамбених објеката (СРА) у Чарлстону, Западна Вирџинија, у мејлу.

И не морате да тражите грејане полице за пешкире или мермерне подове. Мање преуређење кухиње у просеку надокнађује 81% свог трошка у додату вредност, у поређењу са 53% за врхунско преуређење кухиње са каменим плочама, ормарићима по мери и комерцијалним уређајима, према часопису Ремоделинг „Цост вс 2018. Извештај о вредности.”

Исто важи и за купатила; реновирање средњег ранга — нови под и неколико ажурираних уређаја — доноси 70% повраћаја инвестиције, док преуређење купатила у високом рангу — грејани подови, ормарићи по мери и дизајнерска опрема — у просеку доноси 56%.

Знајте колико вреди ваш дом? НердВаллет може да вам покаже колико вреди ваш дом и да вас обавести о променама током времена. Проверите вредност своје куће

2. Нека буде лако за одржавање

Пошто многи купци кућа брину о куповини куће којој ће бити потребно стално одржавање, замена главне компоненте пре него што је ставите на продају — попут пећи, бојлера или чак крова — може смирити страх од хитне поправке у блиској будућности и помоћи добити вишу цену.

Побољшања која чине ствари лаким за чишћење и одржавање могу такође повећати вредност куће. Размислите о замени лако обојеног тепиха подовима од тврдог дрвета или замените дрвене облоге које се захтевају за одржавање винилним облогама.

» ВИШЕ: 7 начина да платите хитне поправке у кући

3. Учините то ефикаснијим

Функције за уштеду енергије могу имати значајан утицај на вредност куће, у зависности од тога у ком се делу земље налазите, рекла је Јоанне Тхеуниссен, председница Националне асоцијације градитеља кућа за преуређење, у мејлу. Енергетски ефикасне хипотеке (ЕЕМ) омогућавају зајмопримцима да преузму додатне дугове како би покрили како куповину куће тако и енергетски ефикасне надоградње. ЕЕМ-ови такође могу понудити ниже хипотекарне стопе како би повећали куповну моћ, наводи Енерги.гов.

„Карактеристике за уштеду енергије могу имати значајан утицај на вредност куће, посебно на местима која доживљавају екстремну топлоту или хладноћу.”

Размислите о прозорима са дуплим стаклима, побољшаној изолацији поткровља, ЛЕД осветљењу и ефикасним уређајима као начину да повећате вредност куће и привучете купце који су свесни енергије.

Ако сте вољни да будете већи, поставите соларне панеле на кров. Тридесет девет процената агената које је недавно анкетирала Национална асоцијација посредника за некретнине рекло је да су соларни панели повећали уочену вредност имовине. Али пошто су соларни панели велика финансијска и структурална обавеза, они имају смисла само ако се надате да ћете повећати вредност на дужи рок, а не тражите брзо повећање вредности препродаје.

Закажите процену код сертификованог енергетског ревизора или вашег комуналног предузећа да бисте утврдили где ваш дом троши енергију и које надоградње ће вам уштедети највише новца.

» ВИШЕ: 6 енергетски ефикасних надоградњи које повећавају вредност куће

4. Нека буде већа

„Квадратна снимка има огроман утицај на вредност“, рекла је у мејлу Ангие Мартин, директорка операција компаније Халес анд Ассоциатес у Оверланд Парку у Канзасу. Цена по квадратном метру је један од начина на који она помаже клијентима да упореде куће које су сличне по стилу и надоградњи.

Већи домови често имају веће вредности, па чак и ако проценитељ званично не признаје пуну вредност додатног простора, купац ће вероватно приметити.

Додавање собе је очигледан начин да своју кућу учините већом, али такође можете створити додатни животни простор тако што ћете завршити подрум или изградити палубу.

5. Учините то паметнијим

Уређаји за побољшање безбедности су на врху листе „паметних“ технологија које купци желе у својим новим домовима, према истраживању Цолдвелл Банкера из 2018. Ови безбедни и паметни уређаји укључују термостате, детекторе пожара, детекторе угљен-моноксида, сигурносне камере, браве на вратима и осветљење.

Иако паметна технологија не повећава увек вредност куће, она додаје привлачност, рекла је Тавија Галвин, лиценцирани агент за некретнине у Арвади, Колорадо, у е-поруци.

Они који себе виде као „техничаре“ вероватније ће платити више за ове артикле, рекао је Мартин.

За разлику од замене крова или реновирања купатила, ове уређаје обично можете сами да инсталирате за око 1000 УСД или мање.

Како платити побољшања која повећавају вредност

Када размишљате о томе како да повећате вредност куће, учврстите своја очекивања у стварности. Ажурирања ретко надокнађују 100% трошкова, али могу учинити вашу породицу удобнијом и чак помоћи вашем дому да се брже продаје.

Ако не можете да платите побољшање дома у готовини, обавезно изаберите прави начин финансирања за вас.

Кредитна картица: Стављање реновирања куће на кредитну картицу може бити у реду све док будете у могућности да отплатите цео износ у кратком временском периоду.

Лични зајам: Ако немате довољно капитала за стамбени кредит или ХЕЛОЦ, размислите о личном кредиту. Каматна стопа ће бити виша од финансирања заснованог на домаћем капиталу, али у већини случајева нижа од кредитне картице.

Кућни зајам или кредитна линија: Ове друге хипотеке претварају капитал вашег дома у лако доступна средства. Кућни зајмови се исплаћују у паушалном износу, док су кредитне линије за власнички капитал, или ХЕЛОЦ, линија финансирања за коју можете да позајмите током времена. И стамбени кредити и ХЕЛОЦ-и имају каматне стопе, накнаде, месечне уплате и пореске погодности које треба узети у обзир.

Рефинансирање готовине: Ова популарна опција рефинансирања може бити добра ако желите да искористите капитал, али не желите другу хипотеку. Од 36% власника кућа који су пријавили да су узели рефинансирање у готовини у НердВаллет анкети, више од половине (52%) користило је средства за побољшања и поправке дома. Рефинансирање за исплату нема смисла ако је ваш капитал ограничен или су тренутне стопе хипотеке веће од постојеће стопе.Истражите све ове опције финансирања помоћу нашег калкулатора за финансирање побољшања дома.

Методологија

Ово истраживање је спроведено онлајн у Сједињеним Државама од стране Тхе Харрис Полл у име НердВаллет-а од августа. 29-31, 2018, међу 1.446 У.С. одрасли од 18 и више година који су власници куће. Ова онлајн анкета није заснована на узорку вероватноће и стога се не може израчунати никаква процена теоријске грешке узорковања. За комплетну методологију истраживања, укључујући варијабле пондерисања и величине узорака подгрупа, контактирајте Маитри Јани на [емаил протецтед

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here