5 разлога због којих можда не испуњавате услове СБА зајма

Програм заштите плате је званично завршен 31. маја 2021. Прочитајте нашу ППП страницу за више информација или посетите наш Водич за опрост ППП зајма.

Кредити подржани од стране У.С. Администрација за мала предузећа је атрактиван начин за финансирање раста пословања јер имају ниске стопе, високе износе задуживања и дуге рокове отплате.

Ево кваке: Захтеви за СБА зајам могу бити тешки за испуњавање, што отежава неким власницима предузећа да се квалификују. Чак и ако ваше предузеће генерише снажан приход и имате добар пословни план, и даље вам може бити ускраћено финансирање.

Ево пет разлога због којих се можда не квалификујете за СБА зајам и корака које треба предузети да бисте обезбедили одобрење.

» ВИШЕ: Сазнајте више о зајмовима СБА-овог програма заштите плате

1. Имате лош кредит

СБА нема захтев за минимални кредитни резултат, али већина зајмодаваца жели да види одличан лични кредитни резултат (720 ФИЦО и више). Ово показује да зајмопримац има дугу историју плаћања на време и одржава ниска стања на кредитним картицама и другим револвинг кредитима. Лош кредитни резултат (испод 630) вас вероватно дисквалификује.

Радите на изградњи свог резултата пре подношења захтева за СБА кредит. Начини да брзо изградите свој кредит укључују честе уплате на рачуне, тражење од кредитора виших кредитних ограничења и оспоравање грешака у вашим кредитним извештајима.

Ако сте прошли кроз банкрот у прошлости, још увек је могуће добити СБА зајам ако имате добро објашњење за то, каже Роб Вилсон, бивши извршни директор Ц7а, небанкарског зајмодавца са седиштем у Мејну.

„Све док постоји уверљиво објашњење за то, а људи су се понашали одговорно и у доброј вери, онда то није нужно препрека да будете зајмопримац.”

2. Немате колатерал или готовину да уложите у посао

Зајмодавци често захтевају да државне зајмове за мала предузећа обезбедите колатералом, имовином или имовином, као што су некретнине или опрема, коју зајмодавац држи као обезбеђење зајма. Обично је потребно и учешће.

Залагање колатерала и учешће вам помажу да развијете партнерство са зајмодавцем док преузимате свој део ризика.

Ако вам је потребна помоћ у прикупљању готовине за учешће, погледајте да ли можете да смањите непотребне трошкове и из свог пословног и из личног буџета, преговарате о ценама са продавцима и продајете неискоришћену опрему или инвентар.

3. Имате средства, али не желите да их користите

СБА жели да зна: Ако можете сами, зашто долазите код нас?

Администрација захтева од зајмопримаца да користе алтернативне изворе финансирања, укључујући готовину или друга ликвидна средства, пре него што траже СБА зајам. Ако се утврди да су лични и пословни ресурси зајмопримца претерани, ти ресурси се морају користити „уместо дела или целог траженог прихода од кредита“, према СБА.

Ако не желите да уложите новац или колатерал, необезбеђени пословни кредити могу бити опција за вас. Камате су веће, али није потребно учешће и зајмодавци не могу директно запленити вашу имовину ако не вратите.

4. Закаснили сте са државним кредитом

Да ли сте пропустили да платите студентски зајам који гарантује влада или зајам Федералне стамбене управе?

Ако је тако, немојте се трудити да се пријавите за СБА зајам.

Зајмопримци морају бити актуелни у свим државним зајмовима да би се квалификовали за СБА зајмове, а прошли државни зајмови могу дисквалификовати зајмопримце, каже Шон О'Мали, суоснивач и члан одбора СмартБиз-а, онлајн зајмодавца који пружа СБА кредите.

Ако сте управо пропустили неколико уплата и можете да платите доспели износ, не би требало да се рачуна у ваш кредитни резултат или да буде унет као подразумевани.

5. Имате кривични досије

СБА захтева да ваше предузеће и сви његови директори покажу „добар карактер“, а од сваког подносиоца захтева се тражи „изјава о личној историји“ како би СБА могао да донесе одлуку о карактеру и кредитној подобности.

СБА ће вас на овом обрасцу питати да ли сте икада били оптужени за кривично дело, да ли сте ухапшени у последњих шест месеци и да ли је хапшење било због нечег другог осим мањег прекршаја возила.

Хапшење не мора нужно да дисквалификује власника малог предузећа, али криминални досије одлаже процес пријаве, каже О'Маллеи.

„Најдуже је потребно за отклањање кривичних дела — у неким случајевима много месеци — док се мањи прекршаји обично могу решити за неколико недеља“, додаје он. „Међутим, вишеструки прекршаји су тежи, а вишеструка кривична дела ће у потпуности дисквалификовати зајмопримца.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here