5 корака да очистите свој ЦхекСистемс запис

Ако вам је тешко да отворите банковни рачун због ЦхекСистемс-а, пратите ових пет корака да бисте уклонили своју евиденцију.

» Треба више контекста? Научите основе о ЦхекСистемс-у

1. Затражите свој извештај

Набавите ЦхекСистемс извештај да бисте утврдили зашто банка није одобрила вашу пријаву. Извештај приказује преглед одређених затворених рачуна, неизмирених дугова, одбијених чекова и још много тога. Испуњавате услове за бесплатну копију свог извештаја једном сваких 12 месеци.

Затражите свој запис на један од ових начина:

  • Позовите ЦхекСистемс на 800-428-9623. (Ово је аутоматизовани систем за размену гласовних порука.)

  • Посетите веб-сајт, идите у одељак Захтевај извештаје и попуните образац за откривање података за потрошаче. Пошаљите га на мрежи или одштампајте и пошаљите Цхек Системс Инц., Обратите пажњу: Односи са потрошачима, 7805 Худсон Роад, Суите 100, Воодбури, МН, 55125.

Следеће: Провера друге прилике Потребан вам је нови почетак вашег банкарства? Погледајте рачуне друге шансе за проверу широм Сједињених Држава.С. Погледајте листу

2. Грешке у спору

Ако пронађете информације за које сматрате да су погрешне, прикупите пратећу документацију, као што су евиденција о плаћању или извод из банке. Затим идите у одељак „Информације о спору“ на веб-сајту ЦхекСистемс и изаберите начин на који ћете поднети оспоравање:

  • На мрежи: На вези изнад кликните на ту веб страницу на којој пише „поднесите свој спор сада." Бићете одведени на образац који треба да попуните и област у коју можете да отпремите датотеке које подржавају ваш захтев. Када будете спремни, притисните "пошаљи" на дну те странице.

  • Путем поште или факса: Почевши од исте везе изнад, кликните на фразу "прочитајте више о другим методама подношења спора.„Одатле ћете видети везу за образац „Захтев за истрагу“ за штампање. Затим попуните неопходне информације и укључите копије свих пратећих докумената – не оригинале. Пошаљите ове датотеке на горе наведену адресу или их пошаљите факсом на 602-659-2197.

  • Телефоном: Ако сте већ добили копију извештаја ЦхекСистемс, можете разговарати са представником на 800-513-7125. Ово је корисно ако немате никакву пратећу документацију. Не можете да водите спорове који укључују превару или крађу идентитета путем телефона.

Следећи део зависи од вас. Можете дозволити ЦхекСистемс-у да контактира банку или кредитну унију која је пријавила лажне информације у ваше име или да сами пошаљете спор финансијској институцији. Ако одлучите да то урадите сами, користите овај узорак писма да бисте започели.

ЦхекСистемс и ваша финансијска институција морају истражити спор у року од 30 дана. Ако потврде да су информације погрешне или непотпуне, савезни закон их обавезује да их исправе. Ако нисте задовољни, свом извештају можете додати кратку изјаву која објашњава проблем.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

3. Отплати дугове

Ако је ваш извештај тачан и дугујете новац, платите га. Ако вам је буџет мали, питајте своје повериоце да ли би били спремни да се намире за мање од износа дуга.

„Успео сам да преговарам о исплати са једном агенцијом за наплату за нешто мање од укупног износа дуговања“, каже Стивен Хјуз, предузетник из Колумбије, Јужна Каролина. Накупио је накнаде за недовољна средства на свом текућем рачуну, који је на крају затворен.

» Више од НердВаллета: Како брзо отплатити дуг: 7 савета

Спремни да освојите свој дуг? Пратите своје стање и потрошњу на једном месту да бисте видели излаз из дуга. Пријави се

4. Замолите кредиторе да уклоне информације

Када платите дугове, замолите агенцију за наплату или другог кредитора да ажурира ваш фајл на ЦхекСистемс-у. Добијте информације о исплати у писаној форми и водите евиденцију о признаницама или другим документима који показују да сте платили дуг.

У Хугхесовом случају, након што је платио договорени износ, добио је признаницу за уплату и послао је ЦхекСистемс-у. „Следећи извештај који сам извукао показао је да је дуг измирен“, каже он.

5. Сачекајте док запис не испадне из базе података

Ако ништа друго не успије, сачекајте док мрље не падну на вашу евиденцију. Пријављене информације се обично уклањају из ваше ЦхекСистемс датотеке након пет година.

До тада, можда ћете моћи да отворите налог за проверу друге прилике. Ови налози су дизајнирани за људе са лошом кредитном или банкарском историјом. Иако углавном имају месечне накнаде које не можете да избегнете, они могу да вам помогну да обновите своју финансијску историју и учините да имате право на стандардни банковни рачун, обично у року од годину дана.

» Заинтересовани сте да обновите свој банкарски живот? Пронађите банку за себе на нашој листи текућих рачуна друге шансе

» Желите да упоредите накнаде банака за прекорачење? Прочитајте о шта банке наплаћују накнаде за прекорачење

Ако не желите да се тренутно бавите банковним рачуном, можете да изаберете са наше листе најбољих припејд дебитних картица. Ове картице за потрошњу имају неке банкарске функције као што су директни депозити и вишеструке методе учитавања, укључујући готовину и чекове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here