5 корака за опоравак након што је ваша пријава за кредитну картицу одбијена

Одбијање кредитне картице није лична ситница, али може изгледати тако.

Кључно је открити зашто сте одбијени. Следећи пут би то могло довести до одобрења — за исту или другу картицу.

» ВИШЕ: Колико дуго треба да чекам између апликација за кредитну картицу?

Ево како да се опоравите након неуспеле апликације.

1. Прочитајте обавештење о одбијању

Издавалац мора да наведе разлог за одбијање пријаве ако је то због информација у вашем кредитном извештају. То је обавештење о „штетној радњи“. Ако је одбијање последица прихода или неког другог некредитног фактора, издавалац ће вам вероватно то такође рећи. Обавештење можете добити као електронску изјаву одмах након што поднесете пријаву, писмом или телефоном.

Обавештење даје траг о томе шта ваш издавалац жели од кандидата и како можете да побољшате своје шансе за одобрење. Ево уобичајених разлога за одбијање:

  • Ограничена кредитна историја: Ако креирате кредит од нуле, можда се нећете квалификовати за већину награда и картица са ниском каматом. Уместо тога, почните са студентском картицом, картицом продавнице или безбедном картицом.

  • Негативне на кредитним извештајима: Већина негативних оцена — као што су плаћања преко 30 дана са кашњењем, рачуни за наплату и судске пресуде — остају на вашим кредитним извештајима седам година и могу отежати добијање одобрења за најбоље понуде кредитних картица.

  • Превише кредитних захтева: Ако имате много тешких упита о својим кредитним извештајима, издаваоци би могли оклевати да вам дају још кредита.

  • Низак приход: Неки издаваоци ће вас одбити ако је ваша закупнина скоро једнака вашим приходима, на пример. Други ће вас одбити ако ваш годишњи приход падне испод одређеног прага, као што је 10.000 долара.

  • Превише дуга: Ако имате много неизмирених кредитних обавеза — зајмова, хипотека и висока стања на кредитним картицама — издаваоци ће вас посматрати као зајмопримца већег ризика.

  • Премлади: биће вам одбијен кредит ако сте млађи од 18 година, а вероватно ако сте млађи од 21 године и не зарађујете самосталан приход.

» ВИШЕ: Испробајте НердВаллет алатку за претквалификацију да видите за које понуде кредитних картица бисте се могли квалификовати — без штете по кредит.

2. Прегледајте свој кредит

Ваше обавештење о одбијању може помињати ваш кредитни резултат као фактор одлуке. Ако је тако, биће речено да имате право у наредних 60 дана да затражите бесплатну копију кредитног извештаја који се користи у одлуци о пријави.

Узмите тај извештај и прочитајте га. Грешке су честе. Ако нађете грешке, оспорите их писменим путем код кредитног бироа. Чак и ако га не пронађете, укупни поглед на ваше рачуне у извештају може указати на начине да побољшате кредит и отплатите дуг.

» ВИШЕ: 6 брзих начина да изградите свој кредит

3. Двапут проверите апликацију

Прегледајте информације које сте дали издаваоцу у случају да сте случајно учинили да изгледате мање кредитно способни. Можда сте рекли да је ваш годишњи приход био 5000 долара, када је 50,000 долара. Или сте можда пријавили да је ваша кирија 6000 $ месечно када је 600 $.

Не могу вас саплести само грешке са дебелим прстима. Такође морате знати шта се рачуна као приход. Већина издаваоца не прецизира како кандидати треба да пријаве приход, тако да неки пријављују само сопствене независне зараде. Али кандидати старији од 21 године могу пријавити приходе за које имају „разумна очекивања да ће им приступити“.„Ово је велика ствар за домаћице или родитеље који остају код куће који сами не зарађују новац. Они могу пријавити приход партнера и лакше се квалификовати за кредит.

Штреберски савет: Ако сте млађи од 21 године, можете пријавити само свој независни приход на картици. Ово важи чак и за студентске кредитне картице.

4. Питај поново

У овом тренутку вероватно имате добру представу о стандардима одобрења издаваоца и како сте пропустили ознаку. Понекад је најбоље да прихватите одлуку и пријавите се за картицу коју ћете вероватније добити. Али ако мислите да сте били близу испуњавања критеријума издаваоца, позовите његову линију за корисничку подршку и затражите поновно разматрање.

Изложите свој случај објашњавајући зашто бисте били добар купац. Претпоставимо да сте одбијени због 30-дневног кашњења плаћања од пре неколико година. Опишите како сте побољшали своје кредитне навике и уверите представника да ћете бити добар купац. Представник не мора да поштује ваш захтев, али можда ћете моћи да одговорите на „да“."

» ВИШЕ: Потребна ми је услуга издаваоца? Позовите и питајте

5. Пријавите се за картицу коју можете добити

Понекад је најбоље да се пријавите за другу картицу која боље одговара вашем кредитном профилу:

  • Ако имате лошу кредитну способност или немате кредит, размислите о томе да се пријавите за обезбеђену кредитну картицу, што је картица која захтева депозит. Ви градите кредит тако што га користите одговорно.

  • Ако имате пристојан кредит и још увек имате проблема, покушајте са другим издаваоцем. Картица са којом сте на крају можда није ваш први избор, али ако добро управљате налогом, касније би могла да створи опције.

Савет за штреберке: Такође можете да истражите алтернативне опције кредитних картица од издавалаца који могу да користе нетрадиционалне критеријуме за процену кредитне способности.

Побољшајте своју кредитну способност плаћањем на време, користећи мали износ свог расположивог кредита и отплатом дуга. Добре кредитне навике ће помоћи да ваша следећа пријава буде одобрена.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here