5 корака за почетак трговања акцијама на мрежи

Ако жудите да се упустите у активно онлајн трговање, овај водич ће вам помоћи да почнете.

1. Одлучите да ли је ово права стратегија за вас

Можете размислити о трговању акцијама ако:

  • Искористили сте максимално 401(к) одговарајућих долара од свог послодавца. Већина 401(к) планова не дозвољава учесницима да купују појединачне акције – уместо тога, инвеститори бирају између низа заједничких и индексних фондова. Али обично можете да купујете и мењате акције у оквиру појединачног налога за пензионисање. Трговање у оквиру ИРА-е може бити корисно: пошто су ови рачуни у пореској олакшици, порези на капиталну добит могу бити одложени или потпуно избегнути.

  • Уплатили сте годишње максимуме за 401(к) и ИРА и вероватно сте на путу да испуните циљеве за пензију. Такође сте вољни и способни да преузмете више ризика трговањем акцијама. У овом случају, можда бисте желели да отворите опорезиви брокерски рачун код брокера на мрежи и да тргујете у оквиру тог налога.

Ако још увек не штедите стално за пензију, пожелећете да то почнете да радите пре него што почнете да тргујете на мрежи. Максимално искористити 401(к) и дати оно што можете ИРА-и је један од најефикаснијих начина за изградњу дугорочног богатства. Научите како да отворите ИРА.

Трговање појединачним акцијама не само да носи већи ризик, већ захтева више напора него улагање у заједничке или индексне фондове. Морате активно пратити своје позиције и разумети да ли и како реаговати на тржишне потезе. (Овде прочитајте више о основама куповине акција.) Ово није врста ризика коју већина пензионерских инвеститора жели да преузме.

» Трговање акцијама: Како почети и како преживети

Ако бисте ипак радије остали без руку, онда би улагање у портфолио којим управља робо-саветник могло бити боље решење од трговања појединачним акцијама.

2. Стекните образовање

Пре него што нешто трговате, научите све што можете о улагању и тржиштима. Грешке могу бити скупе.

Постоји много бесплатних образовних ресурса који подучавају како трговати преко онлине брокера. Размислите о Морнингстаровој учионици за инвестирање или једном од курсева за инвестирање на Удеми-у.цом.

Такође, већина берзанских брокера нуди своје образовне центре и особље бивших трговаца или инвестиционих саветника који могу да вас упуте. Неки брокери, као што је ТД Америтраде, нуде својим клијентима трговање на папиру, симулацију трговања која је одличан начин за вежбање без новца или ризика.

Реклама

ТрадеСтатион

4.0

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. Накнаде и минимуми:
  • $0 трговинских накнада. 0 УСД годишње накнаде. $50 накнада за неактивност.
  • Минимум рачуна од 0 УСД.
Промоција: До 5.000 УСД готовинског кредита са квалификованим депозитом. Сазнајте више на ТрадеСтатион Позовите ТрадеСтатион на 1-800-328-1965

Реклама

ТрадеСтатион

4.0

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. Накнаде и минимуми:
  • $0 трговинских накнада. 0 УСД годишње накнаде. $50 накнада за неактивност.
  • Минимум рачуна од 0 УСД.
Промоција: До 5.000 УСД готовинског кредита са квалификованим депозитом. Сазнајте више на ТрадеСтатион Тапните да бисте директно позвали ТрадеСтатион

3. Изаберите онлине брокера

Изаберите онлајн брокера са алаткама и подршком који одговара вашим потребама. Уопштено говорећи, трговци почетници треба да дају приоритет корисничкој подршци, образовним ресурсима и минималним рачунима и трговини. Поред тога, узмите у обзир софтвер за трговање акцијама онлајн брокера. Нови трговци ће желети платформу која је поједностављена, лака за навигацију и која укључује савете како да и трговинску заједницу вршњака која ће вам помоћи да одговорите на питања.

» Сазнајте више: Шта тражити у брокерском рачуну

4. Почните да истражујете акције

Ваш рачун је отворен и спремни сте да почнете да инвестирате. Шта је следеће? Брање акција, наравно, и то је длакави део.

Већина трговаца почиње са детаљном анализом компаније, гледајући јавне информације  укључујући извештаје о заради, финансијске поднеске и извештаје СЕЦ-а, као и извештаје о спољним истраживањима професионалних аналитичара. Велики део овога би требало да обезбеди ваш брокер, заједно са недавним вестима о компанији и оценама ризика.

» Приступите истраживању акција: Прочитајте нашу рецензију Морнингстара

Почните полако, бирајући једну или две акције и улажући одређени износ новца који сте спремни да изгубите. Можете вратити добитке у акције – или у друге компаније – али немојте додавати више новца у лонац док не знате шта радите и не можете да истражујете друге компаније.

» Погледајте нашу листу: Акције са најбољим учинком

5. Направите план и држите га се

Улагање може бити емоционално, посебно за оне који су нови у игри. Губитак новца није добар, а лако је паничарити и повући се у погрешно време. Такође је лако бити заокупљен узбуђењем онога што изгледа као добитна акција.

Зато је важно да планирате колико желите да инвестирате по којој цени и одредите колико сте спремни да дозволите да деоница падне пре него што изађете. Коришћење одговарајуће врсте налога за трговину може вам помоћи да останете на плану и избегнете емоционалне реакције. На пример, налози за заустављање губитка покрећу продају ако акција падне на одређену цену, што може да минимизира ризик и губитке. Сазнајте више о различитим типовима тржишних налога.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here