5 стратегија за отплату школског кредита за фармацију

Најбоља стратегија за отплату кредита за апотекарску школу зависи од ваших постдипломских планова и финансијске ситуације. Фармацеут у резидентном програму има другачије изазове и приоритете од Валгреенс фармацеута, на пример.

Уопштено говорећи, права опција ће бити она у којој плаћате најмање у целини, али и даље можете приуштити своја плаћања. Ево пет стратегија отплате које вам могу помоћи да постигнете тај циљ када отплаћујете зајмове за школу у апотекама.

1. Зарадите опрост зајма

Најбоље за: фармацеуте који раде за владу или непрофитну организацију, или у областима које се недовољно користе.

Већина фармацеута ради у приватном сектору. Али ако настављате каријеру у влади или у непрофитној организацији 501(ц)(3), савезни програм опроста зајма за јавне службе ће вероватно бити најбоља опција отплате за вас.

Постоји и неколико других програма опроста зајма фармацеута на које бисте могли да испуњавате услове ако се посветите раду у недовољно покривеној области у одређеном временском периоду.

Опрост зајам за јавне услуге, или ПСЛФ, брише преостали салдо ваших савезних кредита за фармацију након што извршите пуну, правовремену исплату од 10 година док радите за квалификованог послодавца. Да бисте максимизирали износ који ће вам на крају бити опроштено по ПСЛФ-у, извршите плаћања према плану отплате заснованом на приходу. Опрост је ослобођен пореза.

» ВИШЕ: Како исплатити 100,00$+ студентских кредита

2. Рефинансирајте да бисте уштедели на камати

Најбоље за: Фармацеуте који раде за приватног послодавца као што је продавац, приватна болница или фармацеутска компанија.

Размислите о рефинансирању школских зајмова за апотеке ако радите у приватном сектору и не очекујете да ће вам требати федералне бенефиције као што су отплата заснована на приходима или опроштај кредита за јавне услуге — рефинансирани зајмови не испуњавају услове за ове програме.

Рефинансирање замењује ваше постојеће кредите новим приватним кредитом. Ако испуњавате услове за нижу каматну стопу, рефинансирање вам може уштедети новац и помоћи вам да брже отплатите кредите за апотекарску школу.

На пример, рефинансирање просечног дуга апотекарске школе од 179.514 долара са 7% на 5% уштедело би вам 180 долара месечно и више од 21.635 долара укупно, под претпоставком 10-годишњег плана отплате. Или можете тежити бржој отплати. Ако бисте рефинансирали на краћи период од 9 година, уштедели бисте укупно више од 26.800 долара и још увек бисте смањили уплату за 16 долара месечно.

Процијените своју уштеду рефинансирањем

3. Пређите на отплату засновану на приходу

Најбоље за: фармацеуте са ниским платама или великим дуговима, као што су становници апотека.

Ако не зарађујете довољно новца да покријете месечне отплате школског кредита за апотеку, отплата заснована на приходу је вероватно најбоља опција да рачуне можете да контролишете.

На пример, ако радите на постдипломским студијама, просечна плата фармацеута би била око 42.500 долара годишње. Ако сте дуговали више од 179.000 долара студентских кредита, стандардна плаћања би вероватно била неприуштива.

Планови засновани на приходима ограничавају месечне уплате на 10% до 20% вашег дискреционог прихода. На пример, месечне уплате би могле да буду чак 248 долара ако је ваш прилагођени бруто приход – износ на који плаћате порез – 42.500 долара и ако сте сами и немате издржавана лица.

Ови планови су доступни сваком зајмопримцу са савезним студентским кредитима.

Како ваш приход расте или се дуг смањује, размислите о промени стратегије отплате како бисте свели укупне трошкове на минимум. Планови засновани на приходима трају 20 или 25 година. Сваки преостали износ ће бити опроштен у том тренутку, али ће се тај износ опорезовати.

» ВИШЕ: Процијените износ уплате на основу прихода

4. Држите се стандардног плана отплате

Најбоље за: Фармацеуте који раде за приватне послодавце који желе да задрже федералне бенефиције.

Стандардни план отплате је оно у шта се подразумевано стављају сви зајмопримци савезног студентског кредита. На њему ћете плаћати једнаке месечне уплате током 10 година.

На пример, са каматном стопом од 7% и стањем студентског зајма од 179.514 УСД, дуговали бисте отприлике 2.084 УСД месечно по стандардном плану.

Стандардни план може имати смисла ако сте запослени са пуним радним временом у приватном сектору и можете приуштити исплате. Али ако можете да управљате стандардним плаћањима, требало би да размислите и о рефинансирању да бисте уштедели на камати.

Велика предност придржавања стандардног плана је задржавање федералних бенефиција. На пример, можете да пређете на план отплате заснован на приходима ако новац постане тесан - на пример, ако вам се смањи радно време или изгубите посао.

5. Одложите плаћања током боравка

Најбоље за: Становнике апотека који не желе да плаћају током боравка.

Отплата заснована на приходу је најбоља опција за становнике апотека који не могу да приуште пуне месечне уплате. Друга опција је одлагање плаћања током боравка.

Међутим, камата ће се акумулирати чак и док не плаћате, повећавајући ваш укупни салдо кредита. На пример, студентски зајам од 179.514 долара са каматом од 7% би добио камату од 12.566 долара ако бисте паузирали плаћања на годину дана.

Да бисте затражили одустајање од савезних студентских кредита, контактирајте свог савезног сервисера студентских кредита. За приватне студентске кредите контактирајте свог зајмодавца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here