5 ствари које треба знати о ААРП кредитним картицама

ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса нуди издашне награде у корисним категоријама потрошње као што су бензин и дрогерије, чак и ако нисте међу ААРП-овим кључним демографским категоријама Американаца старијих од 50 година.

Сазнајте више

А ту је и верзија картице са наградама за путовања: ААРП® Травел Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса, која долази са идентичним погодностима и карактеристикама картице, али уместо тога зарађује награде на путовањима и ресторанима.

У зависности од тога где трошите највећи део своје потрошње, обе картице са годишњом накнадом од 0 УСД могу вам донети награде за свакодневне куповине. Али постоје картице које нуде издашније награде у истим корисним категоријама потрошње.

Ево пет ствари које треба знати о картицама.

» ВИДИ: НердВаллетове најбоље кредитне картице за пензионере

Штреберски савет: Чејс је раније издао кобрендирану ААРП кредитну картицу. 2021. године, Барцлаис је преузео улогу издаваоца портфеља, а бивши рачуни су аутоматски промењени у једну од нових картица које је издао Барцлаис.

1. Они зарађују награде у вредним категоријама

Обе кобрендиране ААРП картице зарађују бонус награде у категоријама свакодневне потрошње. Ево шта нуде:

  • ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® од Барцлаис-а: Зарадите 3% новца назад на бензинским пумпама и апотекама (осим Таргет-а и Валмарт-а), 2% назад на медицинске трошкове и 1% назад на сву осталу потрошњу.

  • ААРП® Травел Ревардс Мастерцард® од Барцлаис-а: Зарадите 3% готовине назад на авионске карте, боравак у хотелу и изнајмљивање аутомобила; 2% готовине назад у ресторанима; и 1% назад на сву осталу потрошњу.

Не постоји ограничење за износ поврата готовине који се може зарадити. Плус, награде се могу искористити за кредит на изводу, као банковни депозит у У.С. текући или штедни рачун, за поклон картице, робу и за ААРП чланство.

Ако значајан износ ваше потрошње иде на куповину бензинске пумпе или апотеке, моћи ћете лако да скупите вредне награде уз ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® од Барцлаис-а.

А ако друга потрошња у вези са путовањима поједе већи део вашег буџета него бензин, верзија картице са наградама за путовања нуди цене конкурентне као и оне друге опште путне карте на тржишту са 0 УСД годишње накнаде.

Осим тога, ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® од Барцлаис-а 2к стопа зараде на медицинске трошкове је посебно ретка, али потенцијално корисна категорија јер укључује широк спектар медицинских услуга и производа укључујући зубаре, ортодонте, остеопатске лекаре, киропрактичаре, оптометристе, оптике, болнице, медицинске и зуботехничке лабораторије, слушне апарате, службе хитне помоћи, ортопедска роба, протетска средства, установе за негу и личну негу и здравствени радници.

» НАУЧИТЕ: Медицинске кредитне картице су скупе ако нисте пажљиви

2. Постоји период без камате

ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® од Барцлаис-а и ААРП® Травел Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса долазе са истим уводним АПР периодом на трансфере стања: 0% уводног АПР-а на трансфере стања за 15 циклуса обрачуна, а затим текући АПР од 16.74%-25.74% Варијабилни АПР. Ово може учинити јефтинијим премештање постојећег дуга са друге картице.

Имајте на уму, међутим, да постоји накнада за пренос биланса од 5 УСД или 3% од износа сваког трансфера, у зависности од тога шта је веће.

3. Придошлице добијају скроман бонус за регистрацију

Нови власници налога испуњавају услове за следећи бонус за регистрацију: Освојите 150 УСД готовинског поврата бонуса након што потроше 500 УСД на куповине у првих 90 дана.

То је пристојан износ готовине за испуњавање услова потрошње. Међутим, постоји неколико доступних картица са већим бонусима за регистрацију.

» НАУЧИТЕ: Наше најбоље картице за куповину лекова

4. Не морате бити члан ААРП-а да бисте се пријавили

Свако може да се пријави за ове кобрендиране картице, без обзира на године или статус чланства у ААРП-у. У ствари, као што је горе наведено, такође можете користити своје награде да се упишете или обновите чланство у ААРП-у, почевши од 16 УСД.

Недостатак услова за чланство се истиче јер неке картице повезане са организацијом долазе са одредбама везаним за чланство. На пример, да бисте се пријавили за Нави Федерал Цредит Унион® Море Ревардс Америцан Екпресс® кредитну картицу, мораћете да се придружите Нави Федерал Цредит Унион. То значи да морате испунити одређене услове, на пример да имате члана домаћинства који има везе са оружаним снагама или Министарством одбране.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље кредитне картице кредитне уније

5. Постоје карте које вас могу више наградити

 ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® од Барцлаис-а вас пристојно награђује за куповине обављене на пумпи. Али ако потрошња на гориво и општа путовања заузимају значајан део вашег буџета, постоје друге картице које вам могу зарадити више. Узмите у обзир У.С. Банк Алтитуде® Цоннецт Виса Сигнатуре® картица, на пример. Нуди 4 бода по долару потрошеном на путовања и на бензинским пумпама; 2 поена за сваки долар потрошен у продавницама прехрамбених производа, у ресторанима и квалификованим сервисима за стримовање; као и 1 поен за сваки долар потрошен на све друге куповине које испуњавају услове. Картица наплаћује годишњу накнаду од 0 УСД за увод за прву годину, а затим 95 УСД.

Да бисте видели како се ове картице слажу у односу на конкуренцију, погледајте НердВаллет листу најбољих кредитних картица.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за гас

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here