5 ствари које треба знати о кредитној картици Аллегиант

Аллегиант Аир је нискотарифни авио-превозник познат по својим ниским ценама карата и јединственим рутама. Аллегиант лети само унутар У.С. и пружа услуге многим малим и средњим аеродромима, иако се ти летови често одвијају само неколико пута недељно. Авио-компанија такође нуди искључиво директне руте, што може бити привлачно за многа путовања, али у неким околностима сметати — ако желите да летите Аллегиант да бисте наставили до друге дестинације, мораћете да купите потпуно засебну карту.

За оне који често путују на Аллегиант рутама или редовно купују пакете за одмор, Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитна картица би могла бити привлачан избор. Али за многе путнике, општа путна кредитна картица би могла бити кориснија.

Ево пет ствари које треба знати о Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитној картици.

» ВИШЕ: Наше најбоље авио кредитне картице

1. То је једини начин да зарадите Аллегиант награде ...

За разлику од већине авио-компанија које награђују летаче миљама на плаћеним летовима који испуњавају услове, Аллегиант издаје награде само власницима Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитних картица. Награде зарађене са картице се зову миАллегиант поени.

Мораћете да повежете миАллегиант налог са Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитном картицом. Тада ћете моћи да видите награде које сте зарадили са картице и да искористите бодове. Ваши миАллегиант поени никада неће истећи, али ћете их изгубити ако затворите кредитну картицу.

2.

Али зарада од награда може бити ограничена

Када будете одобрени за нову Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитну картицу, зарадићете мали бонус, обично вредан око 150 долара за Аллегиант путовања. Поени вреде по 1 цент.

Власници картица зарађују:

  • 3 поена за 1 УСД потрошен на Аллегиант, укључујући летове, хотеле и изнајмљивање аутомобила резервисаних преко Аллегиант-а.

  • 2 поена за 1 долар потрошен на вечеру.

  • 1 поен за сваки долар потрошен на све остало.

Иако не постоји ограничење за број поена које можете зарадити са картице, могло би бити изазовно сакупити велику гомилу поена осим ако често трошите на куповину Аллегиант путовања.

Картица за општа путовања могла би бити кориснија за многе.  У.С. Банк Алтитуде® Го Виса Сигнатуре® картица, на пример, зарађује 4 бода за сваки долар потрошен на оброке; 2 поена за сваки долар потрошен у продавницама (укључујући доставу намирница), на бензинским пумпама и на квалификованим сервисима за стримовање; и 1 поен за сваки долар потрошен на све остало. Његови бодови такође вреде 1 цент по комаду за путовања, али вас не закључавају у један програм путовања. Има годишњу накнаду од $0*.

» ВИШЕ: Водич за Аллегиантов програм за честе лете

3. Можете добити бесплатну авионску карту за свог пратиоца када платите свој одмор

Једна од погодности које рекламира Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитна картица, коју је издала Банк оф Америца®, је да купите једну и добијете једну бесплатну погодност за авионске карте. Док многе авио-компаније нуде повољност пратећег авионског превоза који штеди трошкове, Аллегиант није тако једноставан као што звучи.

Да бисте искористили ову погодност за власника картице, мораћете да купите пакет за одмор од Аллегиант-а, а не само лет. Одмор мора укључивати најмање четири ноћења у хотелу или најмање седам дана изнајмљивања аутомобила на истом путу.

Мораћете да позовете да резервишете свој пакет за одмор и искористите ову погодност; не може се искористити на мрежи. И нећете моћи да користите бодове да резервишете куповину, добијете један итинерар, али ћете зарадити поене на резервацији.

Штреберски савет: Купите карте Аллегиант на шалтеру карата на аеродрому уместо да зовете или купујете онлајн и уштедећете до 18 долара по карти. Карте резервисане онлајн или преко телефона подлежу „наплати за коришћење електронске компаније“ до 18 долара по путнику, по сегменту лета, али те накнаде се поништавају ако карту купите на аеродрому. Пошто Аллегиант лети само одређеним данима, проверите сате на шалтеру карата на аеродрому пре него што кренете да купите карте.

4. Добићете неколико додатних погодности када летите

Као нискотарифна авио-компанија, Аллегиант не нуди елитни статус или првокласна седишта и наплаћиваће вам сваки „додатак“, попут чекираних торби и могућности да изаберете своје седиште.

Али као власник Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитне картице, добићете неколико додатних погодности без додатних трошкова када летите Аллегиант:

  • Приоритетно укрцавање: Сваки пут када летите Аллегиант и покажете своју Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитну картицу.

  • Бесплатно пиће: једно бесплатно пиће када летите и покажете своју картицу.

Штреберски савет: Ворлд Мастерцард кредитне картице, као што је Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитна картица, долазе са прегршт додатних погодности директно од процесора плаћања, Мастерцарда, а не банке која је издала. Погодности попут заштите мобилног телефона, специјалних попуста и чланства, погодности путовања и још много тога су доступне власницима картица.

5. Нећете добити уводни 0% АПР и платићете неке накнаде

Неке кредитне картице нуде 0% уводног АПР-а или 0% опцију трансфера стања, али Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитна картица није једна од њих. Стандардни АПР на овој картици креће се од 15.99% према 23.99%, тако да нећете желети да носите баланс.

Такође ћете платити годишњу накнаду од 59 долара за ношење ове картице, али нећете платити никакве накнаде за иностране трансакције ако користите картицу у иностранству. Ако Аллегиант Ворлд Мастерцард® кредитна картица не одговара, погледајте наше најбоље понуде за кредитне картице за више опција.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице без годишње накнаде

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here