5 ствари које треба знати о Амтрак Гуест Ревардс Ворлд Мастерцард картици,

Амтрак управља са више од 300 приградских и путничких возова сваког дана, у 46 држава у У.С. Ако често возите, било да се ради о дневним радним путовањима или дужим авантурама, Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард® може помоћи да смањите цене карата и да вас држи на правом путу.

Упркос својој годишњој накнади од 79 долара, картица коју је издала Банка Америке® може да заради пристојне награде Амтрак редовним корисницима и обиље уносних споредних погодности (укључујући пратећи купон) које лако могу надокнадити ту накнаду.

Али ако не скачете често, можда ће вам требати неко време да сакупите гомилу поена – у том случају би кредитна картица за опште награде можда имала више смисла.

Ево пет ствари које треба знати о Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард®.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за јавни превоз и путнике на посао

1. Зарађује награде на Амтраку и другим трошковима

Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард® није картица за повраћај новца. Уместо тога, зарађује бодове Амтрак Гуест Ревардс по следећим стопама:

 • 3 поена за 1 долар потрошен на Амтрак путовања, укључујући куповине на броду.

 • 2 бода за 1 УСД за квалификоване куповине путовања које нису Амтрак, што укључује авио компаније, хотеле, агенције за изнајмљивање аутомобила и приградске и путничке шине, између осталог.

 • 1 поен за 1 УСД за све остале куповине.

Ако сте чест путник у Амтраку, само категорија 3Кс може вам помоћи да лако сакупите награде. А категорија 2Кс значи да ће чак и већи део ваше путне потрошње која није везана за Амтрак такође бити награђен по већој стопи.

Али непутна потрошња вам враћа само 1Кс. Многе друге путне кредитне картице зарађују бонус награде у категоријама свакодневне потрошње – као што су намирнице, ресторани или бензин – што би вам могло помоћи да брже сакупите бодове.

2. Нуди мноштво ексклузивних погодности и погодности

Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард® нуди више од само награда за годишњу накнаду од 79 долара, укључујући следеће:

Једнократна повластица

 • Амтрак лоунге пропусница за једну посету, вредна до 25 долара. Ово омогућава приступ ЦлубАцела, Амтрак Метрополитан Лоунге или Амтрак Фирст Цласс Лоунге-у. Покрива носиоца и једног госта, или супружника власника/домаћег партнера и децу млађу од 21 године.

Тренутне погодности

 • Попуст од 20% у облику кредита за куповину хране и пића у Амтраку.

 • Попуст од 5% поена када искористите бодове за Амтрак путовања. (Искористите 100 поена за карту за Амтрак и можете очекивати да ћете добити 5 поена назад.)

Погодности које се обнављају сваке године

 • Пратећи купон након отварања налога и сваке године када обновите своју картицу — вредност до 300 УСД када се искористи за Амтрак путовања. Само ово би могло надокнадити годишњу накнаду за картицу од 79 долара. Имајте на уму да ово функционише као куповина-један-доби-један-бесплатна понуда, што значи да прво морате купити једну железничку карту по пуној цени. (Погодност долази као два једносмерна купона; ви и ваш сапутник морате да резервишете и путујете заједно.) Примењују се датуми затамњења.

 • Бесплатна надоградња за једну класу након отварања налога и сваке године када се ваш налог обнови. Ово вреди до 150 долара када се искористи за Амтрак путовања. Опет, важе датуми замрачења.

 • 1.000 квалификационих поена или ТКП-а, када потрошите 5.000 долара у календарској години, до четири пута годишње. Ако имате одређени број ТКП-а, можете се квалификовати за елитни статус, што вам може донети бонус од 25% до 100% поена.

» ВИШЕ: Амтрак награде за госте: комплетан водич

3. Откуп је флексибилан, али вредности поена варирају

Амтрак Гуест Ревардс бодови не истичу и могу се искористити за разне опције, укључујући Амтрак путовања, изнајмљивање аутомобила, хотеле и поклон картице.

Искупљење за путовање, које почиње од 800 поена, ће вам донети највећу вредност за ваше поене. (И као што је горе наведено, када искористите за путовања Амтрак на овај начин, добићете рабат од 5% поена.) Али процес откупа може бити збуњујући јер ће се вредност ваших поена разликовати у зависности од тога за шта искористите и износа вашег откупа.

На пример, на основу симулације НердВаллет руте, путовање у североисточном регионалном возу од Њујорка до Вашингтона, Д.Ц., предстојећег викенда би коштало 128 долара за седиште у аутобусу и 183 долара ако се возите пословно. Ово је једнако 4.480 и 6.405 поена, респективно —  вредност откупа од приближно 2.85 центи по боду. То је изузетна вредност. (Уобичајено, желите да циљате на вредност од најмање 1 цент по боду.)

Али у Ацела возу је мало другачије. Путовање истом рутом истог дана такође кошта 183 долара за седиште у пословној класи, али ће вам требати 10.843 поена да покријете цену. Ово долази до откупне вредности од око 1.68 центи по боду.

То је и даље прилично добро, још увек неке озбиљне уштеде. Али све зависи од тога којим возом идете, колико вам је цена карте, времена поласка и доласка и сл. Пошто не постоји фиксна бодовна процена, мораћете да урадите математику да бисте знали какву врсту посла добијате.

Када се искористе за друге опције, бодови ће такође имати различите вредности. Диснеиева поклон картица од 100 долара, на пример, коштала би вас 12.000 поена - вредност поена је око 0.83 цента по комаду. У међувремену, искоришћавање бодова за изнајмљивање аутомобила може вам дати вредност од 1 цента по боду.

» ВИШЕ: Како остварити највећи успех за свој новац на Амтраку

4. Постоји бонус за регистрацију

Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард® нуди пристојан бонус за регистрацију: Зарадите 20.000 бонус поена након што потрошите 1.000 долара у првих 90 дана од отварања налога.

То свакако није лоше и дефинитивно може покрити нека путовања Амтраком. Али вреди напоменути да многе путне кредитне картице са упоредивим или нешто већим годишњим накнадама обично имају веће понуде за регистрацију.

Постоје чак путне кредитне картице без годишње накнаде које могу донети сличну вредност.

5. Амтрак нуди посебну наградну картицу без годишње накнаде

Амтрак нуди још једну кобрендирану кредитну картицу, Амтрак Гуест Ревардс® Платинум Мастерцард® са годишњом накнадом од 0 УСД. И њега издаје Банк оф Америца®, а такође зарађује награде у виду наградних поена Амтрак Гуест, али по следећим нижим стопама:

 • 2 поена за сваки долар потрошен на Амтрак путовања, укључујући куповине на броду.

 • 1 поен за 1 УСД за све остале куповине.

 • Попуст од 10% у облику кредита за куповину хране и пића у Амтраку.

Картица не нуди толико погодности и погодности као Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард®, а има и мањи бонус за регистрацију од 12.000 поена након што потрошите 1.000 долара у првих 90 дана од отварања налога.

» ВИШЕ: Осим авио-компанија и хотела: Кредитне картице вам могу помоћи да уштедите и на аутобусима и возовима

Информације о Амтрак Гуест Ревардс® Платинум Мастерцард® и Амтрак Гуест Ревардс® Ворлд Мастерцард® прикупио је НердВаллет и није их доставио или прегледао издавалац ових картица.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here