5 ствари које треба знати о кредитној картици Барцлаис Упромисе

Упромисе Мастерцард, коју је издао Барцлаис, омогућава власницима картица да зараде награде директно на 529 факултетски штедни рачун.

Зарадићете пристојну стопу поврата новца са картицом од 0 долара годишње, али само ако је ваш налог повезан са квалификованим 529 налогом. Већини, чак и онима који активно штеде у фонд за колеџ, било би боље са уноснијом опцијом за поврат новца.

Ево пет ствари које треба да знате о Упромисе Мастерцард картици.

» ВИШЕ: Да ли треба да користите награде са кредитне картице за финансирање 529 колеџ штедног рачуна?

1. Зарађује новац назад за све куповине, али ће вам требати 529 налог да бисте максимизирали награде 

Власници Упромисе Мастерцард картице могу да зараде следеће:

  • 1.Повраћај 529% готовине када је ваш Упромисе налог повезан са квалификованим планом штедње на факултету.

  • 1.25% поврата готовине ако ваш Упромисе налог није повезан са квалификованим планом штедње на факултету.

Не постоји ограничење за износ поврата готовине који се може зарадити, међутим, власници картица могу искористити награде само тако што ће их пренети на своје Упромисе рачуне. Одатле, награде се могу усмерити директно на повезани штедни рачун 529 колеџа или на други повезани банковни рачун.

Док картица остварује разумну стопу поврата готовине, од власника се тражи да положе те награде на одговарајући штедни рачун како би добили највећу стопу награда на картици од 1.529% — стопа која је нешто изнад 1.5% индустријски стандард за картице паушалног износа. А ако одустанете од повезивања штедног рачуна, зарадићете мање од идеалне картице 1.25% стопа.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за поврат новца

2. Можете повећати своје награде помоћу функције заокруживања картице

Власници картица потенцијално могу зарадити више од највише 1 картице.Стопа зараде од 529% са својом јединственом функцијом заокруживања. „Упромисе Роунд Уп“ вам омогућава да заокружите своје куповине на најближи долар, у зависности од прага од 1 до 500 УСД који поставите по обрачунском циклусу. Сваки износ куповине већи од вашег постављеног максимума неће бити заокружен.

Када обавите куповину која није цео долар до прага који сте поставили, ваша куповина ће бити заокружена и зарадићете награду на укупан потрошен износ — заокруживање је укључено.

На пример, 10 долара.60 куповина би се заокружило на 11 долара, од чега бисте укупно зарадили готовину. На крају сваког обрачунског циклуса, промена коју сте заокружили се додаје наградама које сте зарадили на тим заокруженим куповинама, а затим се конвертује у поврат новца (који затим можете да пренесете на повезани налог). Имајте на уму да заокружени износи на вашем стању неће бити наплаћени камате ако нађете да носите стање.

Тих додатних неколико центи које ћете зарадити у виду награда за повраћај новца не звучи много, али се временом могу додати.

3. Долази са уводном понудом за трансфер стања

Уводна промоција Упромисе Мастерцард од 0% АПР за трансфере биланса је конкурентна као и оно што нуде неке врхунске картице на тржишту. Власници картица добијају 15 месеци бескаматног периода од тренутка отварања рачуна. Након тога, променљива АПР ће бити 14.99%, 19.99% или 24.99% на основу ваше кредитне способности.

Трансфери се морају извршити у року од 45 дана од отварања вашег налога да бисте испуњавали услове за понуду.

» ВИШЕ: Шта је трансфер биланса и да ли треба да га радим?

4. Картица нуди мали бонус

Нови власници картица испуњавају услове за следећу понуду добродошлице: 100 УСД награде за повраћај новца након што потроше 500 УСД на куповине у првих 90 дана од отварања налога. Као и све друге награде зарађене са картице, бонус ће аутоматски бити пребачен на ваш Упромисе налог.

100 долара није много што се тиче уштеде на факултету, посебно имајући у виду релативно висок трошак. Осим тога, бонус је слабији у поређењу са оним другим 1.Картице са зарадом од 5% обично нуде.

» ВИШЕ: Који 1.Кредитна картица са повратом новца од 5% ако изаберете?

5. Зарадићете више са другим опцијама картице

Ако вам је аутоматско стављање награда на штедни рачун на факултету приоритет за вас, постоји велики број кредитних картица без годишње накнаде за поврат новца које нуде веће стопе награда од Упромисе картице и које су далеко мање ограничавајуће у смислу начина на који можете искористити те награде.

Уместо тога, размислите о картици Фиделити® Ревардс Виса Сигнатуре®. Картица зарађује 2% готовине назад на сваку куповину када те награде депонујете на одговарајући Фиделити налог, укључујући 529 налог.

Алтернативно, размислите о картици која није везана за штедни рачун на факултету, али која зарађује уносније награде. Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда, на пример, враћа 2% на све куповине: 1% када купите и 1% када платите рачун. Не постоје ограничења у погледу тога шта можете да урадите са повратом готовине — можете га ручно уплатити на било који 529 рачун по вашем избору или га користити на било који начин који најбоље одговара вашим потребама.

» ВИШЕ: Погледајте више стратегија штедње на факултетима

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here