5 ствари које треба знати о Царнивал Ворлд Мастерцард-у,

Царнивал Цруисе Лине нема недостатак импресивних дестинација од Бахама, Бермуда, Кариба и Мексичке ривијере, до места много даље од куће попут Европе, Аустралије, Новог Зеланда и још много тога.

А ако планирате да одете на море са овом линијом за крстарење, Царнивал Ворлд Мастерцард са годишњим хонораром од 0 УСД дефинитивно може да покрије неке од ваших трошкова. Издаје га Барцлаис, нуди јединствено издашне уводне понуде, а посебно карневалски супер-крузери могу уживати у попустима картице на екскурзије на обали.

Ипак, Царнивал Ворлд Мастерцард пати од неких истих недостатака које имају друге кредитне картице за крстарење:

 • Скромне сталне награде, што значи да ће вам требати неко време да прикупите гомилу поена на свакодневној потрошњи.

 • Сложени нивои откупа, због којих је тешко одредити вредност тих поена.

Ево пет ствари које треба да знате о Царнивал Ворлд Мастерцард картици.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за крстарења

1. Његове уводне понуде су богате и ретке ...

Нови власници картица ће се квалификовати за следеће понуде:

Бонус за регистрацију који се ЈАКО лако зарадити

Од децембра 2020. Царнивал Ворлд Мастерцард је нудила 20.000 „ФунПоинтс“ — у вредности од 200 УСД кредита за ваше следеће крстарење — након само једне куповине или преноса стања. Ово је ретка понуда која се издваја међу конкуренцијом из два разлога:

 • Можете га зарадити без потребе да испуните одређени праг потрошње. Само купите нешто тако мало као, рецимо, паковање жвакаћег меса и вратите му вредност од 200 долара. Оваква понуда није нечувена, али је неуобичајена.

 • Можете га зарадити без потребе за било каквом куповином. Уместо тога, можете се одлучити да пренесете стање са постојеће картице и искористите вредност од 200 долара. Зарађивање награда на трансферима биланса је још ређе.

Дугачак уводни АПР од 0% о трансферима стања

И о тим трансферима биланса? Нови власници картица добијају 0% уводног АПР-а на првих 15 циклуса наплате након сваког трансфера стања који се шаље на рачун у року од 45 дана од отварања. Понекад можете пронаћи услове преноса стања на другим кредитним картицама за путовања, али њихови промотивни рокови су углавном краћи. (Карневалска картица наплаћује накнаду за пренос биланса од 3%, што је прилично стандардно.)

Штреберски савет: Царнивал Ворлд Мастерцард такође нуди промоцију за куповину, али од децембра 2020. била је само на „квалификованим куповинама карневалских резервација крстарења“ и то за само шест обрачунских циклуса. Иначе, текући АПР варира у зависности од ваше кредитне способности, али може да се креће и изнад 20%.

Додатни бодови на пренесеним саловима

Али сачекајте, још увек нисмо завршили са разговорима о трансферима стања: Царнивал Ворлд Мастерцард нуди 1 ФунПоинт по 1 УСД у трансферима стања који се шаљу на налог у року од 30 дана након отварања, до максимално 5.000 ФунПоинта. Као што је напоменуто, веома је необично примати награде на трансфере стања.

» ВИШЕ: Преглед кредитне картице Принцесс Цруисес

2. ... Али текуће награде су кратке

Осим уводних понуда, Царнивал Ворлд Мастерцард нуди осредње награде. Зарадићете:

 • 2 Фун Поинтс за сваки $1 потрошен на куповине обављене са Царнивал Цруисе Лине и другим квалификованим брендовима под окриљем водећих светских линија за крстарење (укључујући АИДА, Цоста, Цунард, Холланд Америца Лине, Принцесс Цруисес, П&О Цруисес Аустралиа, П&О Цруисес УК Сеабоурн. Ови брендови су тачни од децембра 2020.) Важе услови.

 • 1 ФунПоинт за сваки долар потрошен на све друге куповине.

Осим ако често не испловљавате са квалификованим линијама за крстарење, требаће вам неко време да сакупите поене. Друге путне кредитне картице без годишње накнаде зарађују бонус награде у категоријама свакодневне потрошње — као што су ресторани или намирнице — или једноставно могу понудити високу паушалну стопу, на пример 1.5% назад на куповину било које врсте.

» ВИШЕ: Преглед кредитне картице Холланд Америца Лине

3. Вредности поена варирају и откуп је непотребно сложен

ФунПоинтс можете да искористите за кредите на изводу за разне куповине, иако ћете потенцијално добити највећу вредност за њих када их искористите као кредите за компензацију квалификованих куповина на карневалу.

Али ево проблема: када користите поене на овај начин, њихова вредност зависи од износа куповине. Требаће вам најмање 5.000 поена да бисте започели, али ево шта можете да очекујете да вреде као кредит:

 • Потрошите 50 до 1499 долара.99: Вредност откупа кредита на изводу од 1%.

 • Потрошите 1500 УСД или више: Вредност откупа кредита на изводу је 1.5%.

(Услови картице напомињу да ако немате довољно поена да искористите пун износ куповине, моћи ћете да искористите само у корацима од 50 УСД кредита између 50 и 5000 УСД.)

Вредности поена се такође разликују за друге опције откупа:

 • Потрошња на друге брендове водећих светских компанија за крстарење: вредност откупа кредита из изјаве од 1%.

 • Потрошња на робу или погодности у возилу: Вредност откупа кредита на изводу од 1%. (За ове опције, минимални износ поена потребних за откуп може да варира.)

 • Потрошња на куповину авио компаније или хотела која испуњава услове: Вредност откупа кредита на изводу је 0.9%.

 • Потрошња на поклон картице: Исплата кредита на изводу обично има вредност од око 0.75%. (За ове опције вам је потребно најмање 3.300 поена, које можете искористити за 25 УСД.)

Штреберски савет: Ове вредности за исплату поена су уобичајене међу другим кобрендираним картицама за крстарење које издаје Барцлаис, укључујући Принцесс Цруисес Ревардс Виса® картицу и Холланд Америца Лине Ревардс Виса® картицу. Али ово није типично за већину путних картица, где бодови имају фиксну вредност откупа без обзира колико потрошите на одређену трансакцију.

Општи кредит за путовања – онај који није везан ни за један одређени бренд – биће много једноставнији и флексибилнији. Један пример је кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс са годишњом накнадом од 0 УСД. Зарађује 1.5 поена за 1 УСД потрошен на све куповине (и 3 поена за 1 потрошен долар ако резервишете путовања која испуњавају услове преко Банк оф Америца® Травел Центер), а ти бодови вреде 1 цент сваки када се искористе за путовања — али не само са крстарењем. Можете их искористити за куповину код авио компанија, туристичких агенција, возова, аутобуса, таксија, изнајмљивања чамаца, туристичких атракција и експоната, да споменемо само неке.

» ВИШЕ: Да ли треба да откажете своју кредитну картицу за крстарење?

4. Нуди попуст од 10% на излете на копну

Можете се квалификовати за попуст од 10% у облику кредита на изводу када користите картицу за куповину пакета карневалских излета пре крстарења.

Обални излети су активности или туре у којима можете учествовати док истражујете нову дестинацију. Порези и накнаде нису укључени у попуст.

» ВИШЕ: Најбоље путне кредитне картице НердВаллет-а

5. То је релативно повољно за плаћање

Са Царнивал Ворлд Мастерцард картицом, не морате да бринете о годишњој накнади или накнадама за иностране трансакције када обавите куповину у иностранству. (Неке картице наплаћују 1% до 3% сваке међународне трансакције.)

Као Мастерцард, картица је такође добро опремљена за путовања у иностранство, јер ће бити широко прихваћена од стране трговаца свуда.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here