5 ствари које треба знати о Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард-у,

Ако је ваша филозофија да је боље давати него примати, можда ћете желети да користите награде са кредитне картице да дате донацију у добротворне сврхе. Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард® кредитна картица олакшава давање, али њена ниска стопа награда значи да нећете дати много.

Сазнајте више

Картица са годишњом накнадом од 0 УСД, коју издаје Цоммерце Банк, има начин да једноставно и аутоматски донирате награде са кредитне картице у добротворне сврхе по вашем избору – нема посебних чекова за писање.

Али премало иде у добротворне сврхе, у поређењу са оним што бисте могли да донирате ако сте допринели наградама зарађеним на другим картицама за повраћај новца. У суштини допуштате издаваоцу картице да задржи огроман део новца који би иначе могао да оде у ваш циљ. Из тог разлога, то је лош избор за већину људи.

Ево пет ствари које треба да знате о кредитној картици Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард®.

» ВИШЕ: Донирање награда авио-компанијама, хотелима и кредитним картицама: Преглед ваших опција

1. Давање је лако...

Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард® кредитна картица је специјализована за практичност, а не вредност.

Након што успоставите добротворну организацију за примање новца зарађеног на картици, немате више муке око писања чекова или других напора да дате донацију. Такође можете да користите контролну таблу за донације картице да пратите куда иде ваша зарада и да добијете велику слику свог утицаја током времена. Ако сте тип особе која жели да даје, али никада не стигне да да донацију, ово би могла бити корисна функција.

» ВИШЕ: Наградне донације: Како функционишу

2. ...и флексибилан

За разлику од неких добротворних кредитних картица, ова није закључана за одређену добротворну организацију. Картица вам омогућава да изаберете примаоце донација између 501(ц)(3) организација, К-12 школа, колеџа или верских организација. Можете истовремено да финансирате до три различите непрофитне организације и промените своје назначене примаоце кад год желите.

» ВИШЕ: Шта треба да знате пре донирања бодова и миља у добротворне сврхе

3. Али враћа лоших 1% готовине

Док Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард® кредитна картица аутоматски донира награде које зарадите за циљеве које изаберете, она зарађује само 1% готовине назад на све куповине. То је ужасна стопа награда.

Многе кредитне картице са паушалним повратом готовине зарађују 1.5% или чак 2% готовине назад или више. Ти проценти можда не звучи много, али коришћење друге картице би могло да удвостручи вашу донацију ако сте користили новчане награде да дате посебну донацију истој добротворној организацији. Ако потрошите 15.000 долара годишње на картицу, то је разлика између донирања 150 или 300 долара годишње.

Додатна увреда: Ова картица нема бонус за регистрацију.

» ВИШЕ: Када донирати награде у добротворне сврхе, а када дати новац

4. Донације се одбијају од пореза, али то већини неће бити важно

Награде дониране путем Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард® кредитне картице се одбијају као донација у добротворне сврхе, што обично није случај са донираним наградама са кредитне картице. Али све у свему, одбитак пореза је мала потенцијална корист.

Важно је само ако наведете своју пореску пријаву и не узмете стандардни одбитак, који је последњих година повећан и користи га све више пореских обвезника. Уместо тога, ако сте користили кредитну картицу за повраћај новца за награде и дали посебну донацију у готовини, то би такође могло да се одбије.

5. Долази са солидним предностима

Иако Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард® кредитна картица не нуди много у смислу основне вредности, долази са добрим додатним погодностима. Пошто је то Ворлд Мастерцард, долази са повластицама за куповину као што је заштита цена за артикле који испуњавају услове – предност коју многе картице више не нуде – и проширене гаранције на квалификоване артикле купљене помоћу картице. Такође ћете добити додатке за путовања и животни стил укључујући специјалне попусте и приступ услугама путовања и консијержа, између осталих погодности.

Треба ли добити кредитну картицу Цхарити Цхарге Ворлд Мастерцард®?

Вероватно не. Његова ужасна стопа награда једноставно није вредна погодности за већину људи. Буквално свака пристојна картица за повраћај новца ће зарадити много више новца, што се може искористити за веће, засебне добротворне донације.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here