5 ствари које треба знати о Цити кредитној картици за дивиденду

На папиру, Цити Дивиденд кредитна картица без годишње накнаде изгледа прилично слично неколико других популарних картица у својој класи: нуди 5% поврата готовине у ротирајућим категоријама које се мењају квартално (1% назад на друге куповине).

Али ако већ немате картицу, немате среће. А ако га имате, вреди разумети како се разликује од конкурената на неке кључне начине.

Ево шта треба да знате о Цити дивиденди.

» ВИШЕ: Коју картицу ротирајуће категорије бонуса од 5% да изаберем?

1. Више није доступно новим кандидатима

Цити дивиденда није отворена за нове кандидате; у ствари, престала је да прима нове пријаве пре неколико година. У једном тренутку, потенцијално је била опција ако сте затражили промену производа са друге Цити картице, али то више није случај, наводи Цити.

Ако још увек имате картицу, можете наставити да је користите и зарађујете награде. Цити и даље објављује календар бонуса од 5% за Цити дивиденду. (Погледајте следећи поднаслов за више.)

За тренутне понуде, погледајте НердВаллет листу најбољих кредитних картица које можете добити.

2. Бонус категорије су у рангу са сличним картицама ...

Цити дивиденда има тенденцију да садржи многе од истих категорија бонуса од 5% које видите са другим картицама те врсте, историјски укључујући ствари као што су супермаркети, Амазон.цом и сервиси за стримовање (категорија која стално добија на популарности). Ево шта можете да зарадите 5% ове године, до максималног износа:

Цити® Дивиденд Цард бонус категорије награда за 2021

К1 (јан. 1 - 31. март)

• Амазон. • Изаберите услуге стримовања.

К2 (1. април – 30. јун)

• Супермаркети. • Апотеке.

К3 (1. јул – сеп. 30)

• Бензинске пумпе. • Продавнице за побољшање дома.

К4 (окт. 1 – дец. 31)

• Ресторани. • Најбоља куповина.

Штреберски савет: Немојте бркати Цити картицу дивиденди са другом (и много новијом) картицом издаваоца са повраћајем од 5% — Цити Цустом Цасх℠ картицом. За разлику од Цити дивиденде, Цити Цустом Цасх не садржи категорије бонуса које се ротирају сваког квартала. Уместо тога, аутоматски зарађује 5% готовине назад у вашој квалификованој категорији највише потрошње по циклусу обрачуна, на до 500 УСД потрошених по циклусу. (За све остале куповине се враћа 1%.)

3. ... Али постоји строга граница за годишњу зараду са повратом готовине

Сваке календарске године, ограничени сте на 300 долара поврата готовине, укупно. То укључује зараду од 5% бонус категорија, као и поврат од 1% који добијате уз све остале куповине. То је велики недостатак, и разликује се од начина на који функционишу друге ротирајуће картице бонус категорије.

На пример, са производима као што су Дисцовер ит® Цасх Бацк или Цхасе Фреедом Флек℠, бићете предмет кварталног ограничења бонуса, али ваша друга зарада (са 1% назад) се наставља током целе године.

Са Цити дивидендом, када једном зарадите 300 долара назад, без обзира на то како их зарадите, готови сте за годину. То је прилично ограничавајуће.

Савет за штреберке: Постоји решење за ово ограничење, а то је куповином преко Цити-јевог Бонус Цасх Центра, онлајн портала где можете да зарадите додатни кеш назад од куповине у продавцима који учествују. Сваки поврат готовине бонуса који бисте зарадили на овај начин не би се односио на горњу границу од 300 долара, али би долазио у облику долара дивиденде, исте валуте поврата новца коју добијате нормалном употребом картице. Дивидендне доларе можете искористити само за чек.

» ВИШЕ: Тренутне категорије бонуса на кредитној картици: Дисцовер, Цхасе Фреедом Флек, Цити Дивиденд, АБОЦ

4. Ограничење годишњег бонуса је потенцијално флексибилније

За разлику од горе наведених конкурената, Цити дивиденда не уводи стриктно ограничење потрошње од 1.500 долара по кварталу у бонус заради. Да, и даље бисте били предмет кумулативног ограничења од 6.000 УСД годишње за бонус потрошњу, али то не би требало да се рашчлани на „1.500 УСД уредно помножено са четири четвртине."

На пример, да су продавнице за побољшање дома биле категорија бонуса Цити Дивиденд три месеца, могли бисте да потрошите целих 6000 УСД на Хоме Депот у та три месеца, зарадите 5% на све то, а затим одложите картицу до краја године.

Ова флексибилност није доступна код других конкурената са повратом новца од 5%. Са тим производима, када потрошите 1.500 долара у категорији бонуса, падате на 1% назад до следећег квартала.

» ВИШЕ: Годишњи вс. квартални лимити за награде кредитном картицом: како се разликују

5. Категорије се чувају изненађење

Један такмичар који нуди ротирајуће категорије бонуса, Дисцовер ит® Цасх Бацк, најављује своју пуну годину категорија одједном, што је корисно јер вам омогућава да предвидите како можете имати користи од картице током целе године.

Међутим, Цити дивиденда узима након Цхасе Фреедом Флек℠, откривајући бонус категорије квартал по квартал.

У зависности од тога колико желите да планирате унапред, ово може бити недостатак или задовољство.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here