5 ствари које треба знати о Дизнијевим кредитним картицама,

Ако је Хоусе оф Моусе ваше срећно место, можда размишљате о томе да добијете кредитну картицу за награде са Дизнијевим брендом. Постоје две могућности, обе издаје Цхасе.

Али с обзиром на њихове слабе, нефлексибилне награде и незгодан процес откупа, ниједна верзија Дизнијеве кредитне картице не заслужује статус врхунског новца. Они заиста нуде неке ексклузивне погодности, али већини људи који траже ФастПасс у Дизнијеву уштеду биће боље са кредитном картицом за опште награде која може ставити много више Микија у ваш џеп.

Ево пет ствари које треба знати о Дизнијевим кредитним картицама:

» ВИШЕ: Како планирати одмор у Дизнијевом свету на бодове

1. Две картице се разликују по накнадама, бонус понудама и наградама

Дизнијеве кредитне картице долазе у две врсте, и обе вам омогућавају да изаберете између неколико могућих дизајна картица са Дизнијевим темама, од Звончића до „Приче о играчкама“."

  •  Диснеи Ревардс® Виса® картица

  • Дизнијева Премиер Виса® картица

Ево погледа како се они слажу:

Диснеи'с Премиер Виса® картица

Диснеи Ревардс® Виса® картица

Годишња накнада

$49

$0

Награде

• 2% у наградама на бензинским пумпама, продавницама, ресторанима и већини Диснеи локација.

• 1% награда за све остале куповине.

• 1% награда на све куповине.

Бонус за регистрацију

Зарадите кредит од 200 УСД након што потрошите 500 УСД на куповине у прва 3 месеца од отварања налога.

Добијте кредит од 50 УСД након прве куповине.

» ВИШЕ: Послушајте савете од Дизнијевих професионалаца за одмор о томе како да направите буџет за сопствено путовање

2. Награде су осредње

Ово нису кредитне картице са повратом готовине. Уместо тога, ваше награде долазе у облику долара Диснеи Ревардс:

  •  Диснеи Ревардс® Виса® картица нуди фиксни повраћај од 1% у наградама за све куповине. То значи да ако потрошите 100 долара — било на намирнице или ресторане, или посебно на Микијеву робу — вратићете 1 долар Диснеи Ревардс.

  • Диснеиева Премиер Виса® картица нуди бољу вредност, зарађујући 2% назад у наградама на бензинским пумпама, продавницама, ресторанима и већини Диснеи локација. Сва остала потрошња зарађује 1%. Дакле, ако напуните резервоар за бензин за 50 долара са картицом, добићете назад 1 долар за награду.

Ово нису конкурентне стопе награда; Диснеи Ревардс® Виса® картица је посебно лоша, имајући у виду да је индустријски стандард за картице са паушалним наградама 1.5% назад на све.

 Дизнијева Премиер Виса® картица је благо побољшање, али можете пронаћи неколико наградних картица које је више зарађују — и то у готовини назад, а не „Ревардс Долларс“ — без потребе за годишњом надокнадом. Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда, на пример, нуди 2% повраћаја готовине на све куповине: 1% назад када потрошите и још 1% када платите рачун.

Бонус за регистрацију на Дизнијевим картицама је исто тако мали. Неке картице без годишње накнаде могу вам донети бонусе од 200 долара или више. Други са годишњим накнадама могу понудити бонусе у вредности до 1.000 долара или више, у зависности од тога како искористите.

Штреберски савет: Обе Диснеи картице можете да користите било где где прихвата Виса. Али ако идете у, рецимо, Дизниленд у Паризу, имајте на уму да обе Диснеи картице наплаћују накнаду за иностране трансакције од 3%. То би могло бити скупо.

За боље опције, погледајте НердВаллет листу најбољих кредитних картица за награде.

3. Процес откупа је ограничен и тежак

Долари Диснеи Ревардс вреде 1 долар сваки — када се искористе за одговарајућу робу или услуге. Дакле, прво, добре вести о томе шта се ту квалификује: Са Премиер верзијом картице, можете да користите своје Диснеи Ревардс доларе као кредит на изводу за путовања авионом. Откупи почињу од 50 Диснеи Ревард долара за кредит од 50 УСД авиокомпаније.

Али поред тога, долари Диснеи Ревардс се могу користити само за трошкове Дизнијеве или „Ратове звезда“ који испуњавају услове, као што су посете Дизнијевом тематском парку, Дизнијева крстарења, Дизнијеви и „Ратови звезда“ филмови, и куповине у Дизнијевим онлајн продавницама и продавнице од цигле и малтера.

А за те опције, процес откупа награда је незгодан:

  • Када сакупите најмање 20 Диснеи Ревардс долара, можете контактирати Цхасе-а и наручити Диснеи Ревардс Редемптион картицу, која функционише слично припејд картици, али се може користити само за квалификоване куповине. Можете или да сачекате да вам картица буде послата поштом или да је преузмете из Односи са гостима у Дизнијевом тематском парку. Морате да зарадите најмање 10 наградних долара да бисте поново напунили картицу.

  • Долари Диснеи Ревардс истичу након пет година, што значи да ако сте се надали да ћете временом сакупити залихе поена да бисте платили Дизнијево путовање, боље би било да то учините у том временском оквиру.

Ако је посета Чаробном краљевству више ствар која се дешава једном у животу и ретко купујете робу, можда ће вам бити много лакше да једноставно зарадите новац да бисте потрошили како год желите, или да зарадите опште награде за путовање до резервишите хотел, лет или крстарење. Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс, на пример, даје вам 2 миље по долару потрошеном на већину куповина и 5 миља по долару потрошеном на хотеле и аутомобиле за изнајмљивање резервисане преко Цапитал Оне Травел; миље се могу искористити за кредит за било који путни трошак по стопи од 1 цент по комаду. Годишња накнада је 95 долара, али долази са значајним бонусом за регистрацију који покрива ту накнаду за неколико година.

» ВИШЕ: Како издвојити буџет за породично путовање у Дизни

4. Власници картица уживају у ексклузивним погодностима и попустима

Ако сте често у парку, ове Дизнијеве картице би могле да обезбеде солидну уштеду. Обе картице нуде попусте, до којих може бити веома тешко доћи на најсрећнијем месту на свету. Власници картица уштеде 10% при куповини одабране робе од 50 долара или више на одабраним локацијама у одмаралиштима, као и 10% попуста на одабрану робу у Диснеи Сторе локацијама и Диснеи продавницама.цом. Одабране ресторанске локације у парковима такође нуде 10% попуста када користите своју картицу, али треба имати на уму да постоје дани замрачења када тај попуст није доступан.

Картице вам такође дају сочних 15% попуста на одабране обиласке са водичем и рекреативна искуства у Дизниленду и Волту Дизнију. Уштеде овде могу бити значајне. На пример, једнодневна ВИП турнеја Ултимате Даи оф Тхриллс може коштати до 349 долара по особи пре пореза, што значи да би власници картица уштедели око 52 долара.

» ВИШЕ: Најбоље путне кредитне картице НердВаллет-а

5. Обе картице нуде уводни АПР од 0% 

Ако не желите да плаћате цео одмор одједном, обе Диснеи картице долазе са 0% уводне годишње понуде која важи шест месеци након сваког куповине квалификованог Дизнијевог одмаралишта или крстарења. То је шест месеци простора за дисање да се смањи рачун који ће вероватно бити неколико хиљада долара. Од септембра 2020., текући АПР на свакој картици је 15.99%.

» ВИШЕ: Најјефтинији начини да одете до Дизнијевог света користећи бодове и миље » ВИШЕ: Најјефтинији начини да одете до Дизниленда користећи бодове и миље

Информације о Диснеи'с Премиер Виса® картици и Диснеи Ревардс® Виса® картици су прикупљене од стране НердВаллет-а и није их доставио или прегледао издавалац ових картица.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here