5 ствари које треба знати о Греен Дот кредитним картицама,

» Ове картице више нису доступне

 Греен Дот примор® Виса® Голд Сецуред кредитна картица, Греен Дот примор® Виса® Цлассиц Сецуред Кредитна картица и Греен Дот Виса® Сецуред Кредитна картица више не прихватају пријаве. Постојећи власници картица ће моћи да наставе да користе своје тренутне производе. За друге опције погледајте наш преглед најбољих обезбеђених кредитних картица.

Греен Дот кредитне картице носе релативно ниске каматне стопе у поређењу са конкурентским осигураним кредитним картицама, и за разлику од већине других издавалаца, подношење захтева за једну неће утицати на ваш кредит. (Зелена тачка не утиче на ваш кредитни извештај.)

Међутим, све три Греен Дот картице долазе са годишњом накнадом, а то је велики и стални недостатак. Чак и потенцијални кандидати са лошим до просечним кредитним способностима могу пронаћи алтернативе у осигураном простору за картице које не наплаћују годишње накнаде, као што је Дисцовер ит® Сецуред Цредит Цард или Цапитал Оне Платинум Сецуред Цредит Цард.

Међутим, те картице носе веће АПР, тако да ако имате слаб до просечан кредит и такође планирате да носите стање на картици, можда бисте желели да размислите о Греен Дот кредитним картицама упркос тим досадним накнадама.

Ево пет ствари које треба знати о ове три Греен Дот кредитне картице:

  • Греен Дот примор® Виса® Голд Сецуред кредитна картица.

  • Греен Дот примор® Виса® Цлассиц осигурана кредитна картица.

  • Греен Дот Виса® осигурана кредитна картица.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље обезбеђене кредитне картице

1. Картице захтевају повраћај депозита

Обезбеђена картица функционише као обична кредитна картица — можете да је користите за куповину, а затим отплатите стање, или део, сваког месеца — али прво морате да положите повраћај сигурносни депозит.

Генерално, ваш кредитни лимит ће бити једнак том депозиту. За све ове Греен Дот картице, депозит може да варира између 200 и 5.000 долара; можете да положите сигурносни депозит до вашег одобреног кредитног лимита.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за почетак

2. Такође ћете дуговати накнаде

Иако не постоје накнаде за обраду или пријаву, суочићете се са другим трошковима. Прво, дугујете годишњу накнаду, без обзира коју картицу одаберете:

  • Греен Дот примор® Виса® Цлассиц Сецуред кредитна картица носи годишњу накнаду од 39 УСД.

  • Греен Дот Виса® Сецуред кредитна картица има 39 УСД годишње накнаде.

  • Греен Дот примор® Виса® Голд Сецуред кредитна картица има годишњу накнаду од 49 УСД.

(Кредитна картица Греен Дот примор® Виса® Голд Сецуред има мањи потенцијал текућег АПР-а. Више о томе касније.)

Картице такође наплаћују накнаду за трансакције у иностранству од 3%, што значи да ниједна од њих није идеална за коришћење у иностранству.

Потрошачи са танким кредитом или без њих можда ће желети да уместо тога размотре алтернативне кредитне картице које не наплаћују такве накнаде, као што је Виса® кредитна картица Петал® 2 "Цасх Бацк, Но Феес". То је необезбеђена картица, што значи да не захтева сигурносни депозит и нуди награде. Његова годишња накнада је 0 долара.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за лошу кредитну способност

3. Греен Дот Виса® Сецуред кредитна картица не нуди додатне погодности

Упркос томе што се реч „платина“ појављује уочљиво на картици, Греен Дот Виса® Сецуред кредитна картица не нуди додатне погодности које би пристајале њеном елегантнијем изгледу.

У ствари, у поређењу са друге две опције Зелене тачке, њена каматна стопа је знатно виша. АПР који је у току је 19.99%.

Греен Дот примор® Виса® Цлассиц Сецуред кредитна картица, на пример, наплаћује исту годишњу накнаду, али нуди нижу каматну стопу. АПР који је у току је 13.99%.

Греен Дот примор® Виса® Голд Сецуред кредитна картица наплаћује највишу годишњу накнаду, али има најнижу каматну стопу од три. АПР који је у току је 9.99%. Једноцифрени АПР је необичан међу картицама намењеним људима са лошим кредитом. То је разлог зашто се налази у нашем скупу најбоље обезбеђених картица. У зависности од тога колики је износ на кредитној картици који треба да носите, нешто већа годишња накнада може бити вредна тога.

Нема казне АПР на ове картице (иако плаћање закашњења и даље може наштетити вашем кредитном резултату и може вам бити наплаћена накнада за кашњење).

» ВИШЕ: Не могу да добијем кредитну картицу? Испробајте ове алтернативне опције

4. Нећете зарадити никакве награде

Иако то није неуобичајено међу осигураним картицама намењеним људима са лошим кредитом, то такође може бити фрустрирајуће за потрошаче који желе да користе кредитне картице да би зарадили поврат новца или наградне бодове.

Када тек почињете са кредитним картицама, награде нису најважнија ствар - али још увек можете пронаћи неке сигурне и алтернативне опције које их доносе. Дисцовер ит® Сецуред кредитна картица, на пример, зарађује 2% готовине назад на бензинским пумпама и ресторанима на до 1.000 УСД у комбинованим куповинама сваког квартала, аутоматски (1% готовине назад на све друге куповине). Мораћете да уложите минимални депозит од 200 УСД, али за разлику од ових Греен Дот картица, годишња накнада је 0 УСД. Плус, ИНТРО ПОНУДА: Неограничен Цасхбацк Матцх – само од Дисцовер-а. Дисцовер ће аутоматски ускладити сав поврат новца који сте зарадили на крају прве године! Не постоји минимална потрошња или максималне награде. Само долар за долар меч.

5. Оне могу функционисати као одскочна даска за боље картице

Баш као и код многих обичних кредитних картица, Греен Дот извештава о понашању кредитне картице три главна кредитна бироа, омогућавајући вам да изградите своју кредитну историју. И док то радите, можете постати квалификовани за боље картице, што значи обичне необезбеђене производе за које није потребан депозит. Ове картице такође можда немају годишњу накнаду и/или зарађују награде.

Међутим, нећете моћи да "дипломирате" на такав производ са Греен Дот, јер компанија не нуди такве необезбеђене картице. Можете, наравно, да се пријавите за један код другог издаваоца, али ако желите да вратите свој Греен Дот депозит — и престанете да плаћате годишњу накнаду — мораћете да затворите свој Греен Дот рачун. (А затварање налога може имати импликације на ваше кредитне резултате.)

Други издаваоци заштићених картица (Дисцовер и Цапитал Оне, на пример) нуде јасне „путеве надоградње“, потенцијално омогућавајући вам да пређете на бољи производ у оквиру „породице“ картица тог издаваоца без потребе да га затворите прво свој налог.

Да бисте утврдили да ли је нека од ових опција права за вас, погледајте НердВаллет листу најбољих кредитних картица.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here