5 ствари које треба знати о Гров Цредит Мастерцард картици,

Постоји нови талас "алтернативних" кредитних картица — производа издаваоца почетника који истражују различите начине процене кредитне способности изван традиционалних ФИЦО резултата и кредитне историје. Међу таквим производима издваја се Гров Цредит Мастерцард.

Сазнајте више

Понуђена од стране покретача Гров Цредит и коју издаје Суттон Банк, картица омогућава клијентима да изаберу један од четири плана чланства који им помажу да изграде кредит кроз квалификоване претплате или плаћање рачуна. Ово није опција која се налази на типичним кредитним картицама.

Друге карактеристике вредне пажње укључују:

  • Без накнаде.

  • Нема депозита за већину планова чланства.

  • Без камата.

  • Нема провере кредита.

С обзиром на своју јединствену структуру, картица има нека ограничења која можда неће одговарати свима. На пример, нећете моћи да носите равнотежу, а ваша потрошачка моћ ће бити ниска.

Ево пет ствари које треба знати о Гров Цредит Мастерцард картици.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље кредитне картице без провере кредита

1. Није потребна провера кредитне способности, али ћете морати да повежете банковни рачун

Биће „меке“ провере кредитне способности у сврху идентификације, што неће утицати на ваше кредитне резултате. Али уместо да се ослања на чврсте упите о вашим кредитним извештајима – што је уобичајено међу већином компанија за кредитне картице када процењују апликације – Гров Цредит има своју сопствену технологију која може да гледа на приход како би одредила кредитну способност, каже Џо Бајен, извршни директор и оснивач оф Гров Цредит.

Један од начина на који компанија то ради је тако што захтева приступ информацијама о вашем банковном рачуну преко Плаид-а, услуге треће стране. На веб локацији компаније пише да се акредитиви не деле са њом, нити се чувају на њеним серверима.

Недостатак кредитне провере чини картицу идеалном за оне који немају кредит или лош кредит (ФИЦО резултати од 629 или ниже) који желе да успоставе кредитну историју без ризика од преузимања дуга.

» ВИШЕ: Како су се главни издаваоци кредитних картица повукли усред ЦОВИД-а, умешали су се стартапи

2. Можете изградити кредит помоћу квалификованих рачуна или претплата

Плаћање за услуге претплате се генерално не узима у обзир у вашим кредитним извештајима, али ево како то функционише Гров Цредит Мастерцард:

Нуди традиционалну кредитну линију која вам омогућава да успоставите кредит док плаћате квалификоване месечне претплате које укључују квалификоване рачуне, ТВ, музику и друге услуге стриминга. Сваког месеца у потпуности отплаћујете рачун и у том процесу градите кредит. Раније је издавалац пријавио картицу као зајам на рате у вашем кредитном извештају.

Виртуелна картица је везана за један од четири плана чланства, у зависности од ваше подобности. Ови планови вам омогућавају да изградите кредит са квалификованим претплатама, свака са различитим ограничењем. Цене планова за чланство могу да варирају у зависности од различитих промоција. Компанија ће вас обавестити за које планове испуњавате услове, а ви можете да направите коначан избор, али нивои чланства су следећи:

  • „Изгради“ чланство (бесплатно): Овај план нуди ограничење месечне потрошње од 17 УСД на претплате као што су Нетфлик, Хулу, Спотифи и Пандора, да споменемо само неке. Кандидати морају имати директне депозите од најмање 1.200 долара месечно (најмање два месеца) да би се квалификовали за овај бесплатни план, према Бајену.

  • „Осигурано“ чланство (2 УСД.99 месечно): Они који не могу да се квалификују за бесплатни план чланства „Изгради“ могу испуњавати услове за ову опцију ако испуњавају одређене услове. Кандидати морају да имају банковни рачун који је старији од 30 дана и мора да садржи најмање 1 УСД. Да би покрио ограничење месечне потрошње од 17 долара, овај план такође захтева сигурносни депозит за тај износ. Сигурносни депозит се враћа након 12 месеци узастопних исплата на време.

  • „Расти“ чланство (4 УСД.99 месечно): Гров чланство нуди ограничење месечне потрошње од 50 УСД и приступ „премиум“ претплатама које укључују плаћања на Веризон Вирелесс, АТ&Т, Спринт, Т-Мобиле и Цоурсера.

  • „Убрзајте“ чланство (9 УСД.99 месечно): Овај план нуди ограничење месечне потрошње од 150 УСД за исте премиум претплате.

Опсежна листа квалификованих претплата укључује ЈустФаб, Доллар Схаве ​​Цлуб, ХБО Нов, ХБО Мак, ПлаиСтатион Плус, Ксбок Ливе, ЕСПН+, ЦБС, Сховтиме, иХеартРадио, Амазон Приме, Диснеи+, МастерЦласс, ИоуТубе Премиум, Старз и ДирецТВ, између осталих.

„Апликанти морају имати директне депозите од најмање 1.200 долара месечно (најмање два месеца) да би се квалификовали за бесплатни план, према Бајен-у.”

Међу четири плана, бесплатни план је најбоља опција ако се квалификујете. У супротном, плаћате годишњи трошак од око 60 УСД за план чланства Гров и скоро 120 УСД за план чланства Аццелерате. (Ове стопе су тачне за текуће трошкове плана чланства. Цене се могу разликовати у зависности од промоција.) У том случају, боље је да уштедите да платите депозит на осигураној кредитној картици јер тај новац можете вратити након што затворите картицу ако одржавате добру историју плаћања.

Штреберски савет: Још једна алтернативна картица, Цхиме Цредит Буилдер Виса Сецуред кредитна картица, не захтева велики сигурносни депозит унапред, али за квалификацију је потребан рачун за потрошњу Цхиме. Још једна картица која има сличан модел је Томо картица, која у почетку захтева да плаћате по седмодневном распореду плаћања. Ниједна од ових картица не наплаћује камате или накнаде.

3. Има низак лимит потрошње

Месечно ограничење потрошње на Гров Цредит Мастерцард може да се користи само за плаћање претплата укључених у ваш члански план.

Месечно ограничење потрошње је другачије за сваки план чланства, али је само делић кредитног лимита картице. На пример, са бесплатним чланским планом, можете потрошити само до 17 долара месечно, али ваше ограничење на картици је 204 долара.

4. Не можете да носите салдо, тако да нема АПР или накнада

Са Гров Цредит Мастерцард картицом, преношење стања из једног месеца у други је немогуће. Картицу можете наплатити само за квалификоване претплате до вашег доступног ограничења месечне потрошње. Као резултат тога, Гров Цредит не наплаћује никакве камате или накнаде. Гров Цредит зарађује свој новац кроз накнаде за размену и трошкове плаћених чланских планова.

Пошто сте обавезни да платите на време и у потпуности, не можете да упаднете у циклус дуга са овом картицом. Његова једина сврха је да вам помогне да изградите кредит.

» ВИШЕ: Како добити кредит када га немате

5. Извјештава сва три кредитна бироа

Уплате се пријављују сва три главна кредитна бироа — ТрансУнион, Екуифак и Екпериан — које су компаније које бележе информације које се користе за израчунавање ваших кредитних резултата.

Уплате се евидентирају као револвинг кредитна линија. Раније су пријављивани као кредит на рате. Картица која пријављује плаћања свим главним кредитним бироима је неопходна када је ваш циљ стварање кредита.

Погледајте како се ова картица слаже са најбољим понудама кредитних картица на НердВаллет-у.

» ВИШЕ: 3 кредитна бироа и зашто би вам они требали бити важни

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here