5 ствари које треба знати о Икеа Виса кредитној картици

ИКЕА® Виса® кредитна картица са годишњом накнадом, коју издаје Цоменити, садржи снажне награде за Икеа куповине. Али за разлику од неких картица продавнице, њени наградни сертификати истичу релативно брзо након издавања. То отежава повременим Икеиним купцима да извуку пуну вредност од својих награда.

Ипак, врхунске неограничене награде картице чине је одличном за одређену групу: чести купци Икее који пуно троше у продавници намештаја.

Сазнајте више

Ево шта треба да знате о ИКЕА® Виса® кредитној картици.

» ВИШЕ: Кредитне картице најбоље продавнице НердВаллет-а

1. Лако је прикупити награде...

Ако имате велике планове да опремите своје пребивалиште, а скоро сви укључују Икеу, можете да складиштите награде брже него што можете да изговорите „фјалла.”

Власници картица ће зарадити:

  • 5% назад у наградама по долару потрошеном на све куповине у Икеи, укључујући инсталацију кухиње Траеманд и услуге састављања код куће од ТаскРаббит-а, који је Икеа купила 2017.

  • 3% назад у наградама по долару потрошеном на куповину хране, намирница и комуналних услуга.

  • 1% назад у наградама по долару потрошеном на све друге куповине обављене картицом.

ИКЕА® Виса® кредитна картица такође долази са скромном понудом за регистрацију: Почните да купујете данас и добијте ИКЕА® наградни сертификат од 15 долара за сваких 15 долара зарађених награда..

» ВИШЕ: Пре него што добијете кредитну картицу за малопродају, размотрите своје могућности

2. ...Али наградни сертификати брзо истичу

Икеа „Долари награде“ се аутоматски преузимају за Икеа наградне сертификате у корацима од 15 долара. Сваких 15 наградних долара које зарадите, добићете Икеа наградни сертификат од 15 долара, који се може искористити на У.С. Икеа продавнице или У.С. верзија веб странице компаније. Али када добијете сертификат, мораћете да га брзо искористите; они истичу само 45 дана од датума када су издати, а наградни долари које сакупите да бисте зарадили те сертификате истичу 36 месеци од датума када су објављени на вашем стању.

Фактор аутоматизације звучи једноставно, али је такође нефлексибилан. Ако имате, рецимо, 28 долара вредне награде, добићете само 15 долара од тога што вам је послато, а мораћете да сачекате да добијете остатак док поново не достигнете праг од 15 долара. А ако будете чекали предуго, те преостале награде би могле да истекну, због чега ћете потпуно пропустити осталих 13 долара.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за побољшање дома или нове власнике кућа

3. Нема годишњу накнаду и ограничења потрошње

Као и већина картица продавница, ИКЕА® Виса® кредитна картица долази са годишњом накнадом од 0$. Дакле, иако би се програм награђивања могао побољшати, ипак је лако минимизирати трошкове и напредовати у наградама са овом картицом.

За разлику од других картица за повраћај готовине без годишње накнаде које нуде бонус награде у продавницама намештаја, такође не ограничава колико бонус награда можете да зарадите. Размотрите ове опције, на пример:

  • Банк оф Америца® Цустомизед Цасх Ревардс кредитна картица: Ова картица са годишњом накнадом од 0 УСД вам омогућава да изаберете сопствену категорију повраћаја готовине од 3% — побољшање дома и намештај, што укључује куповину Икее, је једна од опција — а новчане награде никада не истичу. Такође ћете добити 2% готовине назад у продавницама и велепродајним клубовима и 1% назад на све остале куповине. Али бонус награде можете зарадити само на првих 2.500 долара потрошених сваког квартала на комбиновани избор категорије/великопродајни клуб/куповине у продавници.

  • У.С. Банка Цасх+™ Виса Сигнатуре® картица: Ова картица са годишњом накнадом од 0 УСД нуди 5% повраћаја готовине на две категорије које изаберете — опција је „продавнице намештаја“, што укључује Икеа – и 2% повраћаја новца на одабрану категорију са посебног списка. Али стопа поврата готовине од 5% примењује се само на првих 2.000 долара потрошених на комбиноване квалификоване нето куповине сваког квартала. Зарадићете 1% готовине назад на све друге куповине. Новчане награде истичу 36 месеци након обрачунског циклуса у којем су зарађене.

Ове опште картице су јаке опције ако скромно трошите у Икеи. Али ако потрошите хиљаде сваког тромесечја, лако прелазећи кроз ова ограничења потрошње, ИКЕА® Виса® кредитна картица би могла да буде ваша најбоља опклада јер не ограничава колико бонус награда можете да зарадите.

Можете видети како се ове и многе друге картице слажу једна са другом тако што ћете консултовати НердВаллетов преглед најбољих понуда за кредитне картице.

4. Недостаје му уводни АПР период од 0%

Ако размишљате о ИКЕА® Виса® кредитној картици, не заборавите да погледате ширу слику. Иако картица нуди богате награде онима који планирају да потроше много на Икеа робу, она такође долази са високим АПР-ом. Можда би било корисније да добијете картицу са делом бескаматног времена да бисте отплатили ту нову кухињу, дневну собу или други велики пројекат.

5. То није једина доступна Икеа картица са заједничким брендом

Ако заиста тражите простор за дисање на свом Икеином транспорту, постоји још једна опција у кући коју треба размотрити. Његова сродна картица, ИКЕА® Пројект кредитна картица, долази са следећим понудама:

  • 0% АПР током 6 месеци на куповину од 500 УСД или више; или

  • 0% АПР током 12 месеци на куповину од 1500 УСД или више; или

  • 0% АПР током 24 месеца на куповину од 5.000 УСД или више.

Имајте на уму да ако ту куповину нисте у потпуности платили у промотивном периоду, биће вам наплаћена стандардна текућа каматна стопа на преостали износ.

Такође, ИКЕА® Пројект кредитна картица је картица продавнице, што значи да не можете да је користите ван Икеа куповине. И за разлику од ИКЕА® Виса® кредитне картице, она не зарађује награде.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here