5 ствари које треба знати о кредитним картицама „луксузне картице“,

Лукури Цард, добављач трија сјајних кредитних картица за врхунске купце, је све о фласху. Компанија продаје три премиум картице са позамашним годишњим накнадама, наводећи њихову металну конструкцију и фенси погодности:

 • Лукури Цард™ Мастерцард® Титаниум Цард™, годишња накнада од 195 УСД.

 • Лукури Цард™ Мастерцард® Блацк Цард™, годишња накнада од 495 УСД.

 • Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™, годишња накнада од 995 УСД.

Али вредност ових картица је релативно слаба када се узму у обзир високе годишње накнаде. Ево шта треба да знате о овим понудама.

» ВИШЕ: Најбоље металне кредитне картице НердВаллет-а

Лукури Цард™ Мастерцард® Титаниум Цард™

Лукури Цард™ Мастерцард® Блацк Цард™

Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

1. Карте су скупе

Издате од стране Барцлаиса, картице у портфељу Лукури Цард имају троцифрене годишње накнаде. Мастерцард Голд Цард је најскупља, са накнадом мало јужно од 1.000 долара годишње, док је Мастерцард Титаниум картица најјефтинија. У средини је Мастерцард Блацк Цард, која је лансирана 2016. године као ребрендирана верзија старе Виса Блацк.

Картице могу постати још скупље ако желите да додате још једну особу на налог. За сваког овлашћеног корисника плаћате:

 • 95 УСД на Лукури Цард™ Мастерцард® Титаниум Цард™.

 • $195 на Лукури Цард™ Мастерцард® Блацк Цард™.

 • 295 долара на Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™.

Висока годишња накнада за кредитну картицу не мора нужно да крши договор ако можете добити више вредности од картице у наградама и бенефицијама. Али са овим картицама то може бити тешко урадити.

2. Награде су сасвим у реду

На веб-сајту Лукури Цард пише да чланови картице „примају најбоље цене авионских карата и поврат новца." Али:

 • Стопе откупа нису „најбоље“ у свим случајевима. Наравно, поени на овим картицама могу да вреде до 2 цента по комаду за одређене откупе, што је двоструко више од стандардног 1 цента по боду који се нуди на многим картицама за већину откупа. Али неке картице такође нуде опције које су потенцијално много уносније. На пример, Цхасе Саппхире Ресерве® (годишња накнада од 550 УСД) и Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а (годишња накнада од 695 УСД) имају више партнера у авио-компанијама и хотелима који вам омогућавају да пренесете своје бодове у програме лојалности по цени од 1 до 1 рате. Ако сте пренели поене на једној од ових карата партнеру да бисте искористили предности откупа високе вредности, можда ћете моћи да добијете, рецимо, 5 центи вредности од сваког поена. Картице из колекције Лукури Цард немају партнере за пренос; максимална вредност коју можете добити од сваке тачке је 2 цента.

 • Стопе зараде су ниске. Све картице у колекцији Лукури Цард – чак и картица од 995 долара – зарађују само 1 поен по потрошеном долару. Ако су имали бонус категорије или веће паушалне награде, добијање 2 цента по боду би могло бити значајно. Али са 1 поен по потрошеном долару, ефективне стопе награда ових картица су само 2% у најбољем случају, а 1% у најгорем. Можете пронаћи прегршт картица са годишњом накнадом од 0 долара које имају боље текуће стопе награда. Узмите у обзир Цити® Доубле Цасх Цард – 18 месеци БТ понуду, на пример. Није метал, али зарађује 2% готовине назад на све: 1% назад на све извршене куповине и још 1% назад када се исплате.

Поени зарађени на картицама у колекцији Лукури Цард могу се искористити за путовање кроз Лукури Цард'с Лоиалти Едге програм, директан депозит на У.С. текући или штедни рачун, кредити на изводу, поклон картице и роба. Ево колико они вреде:

 • Лукури Цард™ Мастерцард® Титаниум Цард™: Поени вреде 2 цента по комаду за исплате авионских карата и 1 цент по комаду за друге откупе.

 • Лукури Цард™ Мастерцард® Блацк Цард™. Поени вреде 2 цента по комаду за откуп авио карата, 1.5 центи по комаду за поврат новца и 1 цент по комаду за друге откупе.

 • Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™: Поени вреде 2 цента по комаду и за откупе авионских карата и за повраћај готовине и 1 цент по комаду за друге откупе.

3. Направљени су од тешког метала

Карте из колекције Лукури Цард су углавном неспектакуларне, али се истичу на један начин: све имају атрактиван метални дизајн.

Лукури Цард напомиње да има 46 патената издатих широм света за своје металне конструкције картица. Такође наглашава тежину карата: свака картица тежи 22 грама, према Лукури Цард-у, што их чини тежим од осталих премиум картица направљених од метала. Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™ — она са годишњом накнадом од 995 долара — чак је позлаћена 24-каратним златом.

4. Неке од погодности су фенси

Као што је обично случај са премиум картицама, понуде у колекцији Лукури Цард долазе са неким елегантним погодностима. Ево неких од највреднијих:

 • Годишњи кредит авио компаније. Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™ нуди годишњи кредит од 200 УСД за куповину авионских карата, накнада за пртљаг и надоградње.  Лукури Цард™ Мастерцард® Блацк Цард™ нуди 100 УСД годишње у таквом кредиту.

 • Кредит за Глобал Ентри или ТСА претходну провјеру накнаде за пријаву. Ови програми могу да вас брже прођу кроз безбедност и царину на аеродрому. Кредит је доступан на Блацк и Голд картицама, али не и на Титаниум.

 • Приорити Пасс Изаберите чланство. Ова погодност, која вас води у салоне аеродрома широм света, доступна је на Блацк и Голд картицама, али не и на Титаниум.

 • Аеродромска пратња. Са свим картицама, можете имати „професионалног представника да се састане и отпрати вас кроз процес аеродрома на убрзан начин“, према веб локацији Лукури Цард.

 • Цонциерге. Све три картице нуде 24/7 приступ Лукури Цард Цонциерге. Ова услуга помаже у задацима као што су враћање ствари које сте оставили у хотелу, планирање посебног догађаја или организовање испоруке у последњем тренутку.

 • Погодности путовања у одабраним објектима. Програм луксузних путовања обухвата више од 3.000 објеката на међународном нивоу. Када останете у овим објектима, добићете додатне доброте, као што су кредити за спа или одмаралиште, бесплатна храна и пиће и надоградње соба.

» ВИШЕ: Кредитне картице са ТСА Прецхецк или Глобал Ентри кредитима

5. Све у свему, карте су тако-тако

Картице у портфељу Лукури Цард су пристојне, али по цени, можете боље.

Узмите у обзир ово: у породици Лукури Цард, само једна картица — Лукури Цард™ Мастерцард® Голд Цард™, која има годишњу накнаду од 995 УСД — нуди 200 УСД кредита за авио-компаније, Глобал Ентри или ТСА Прецхецк кредит за пријаву и Приорити Пасс Селецт чланство Предности. У међувремену, и Цхасе Саппхире Ресерве® и Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуде ове исте погодности и више по делић цене.

Да будемо јасни, картице у портфељу Лукури Цард нису страшне. Као упадљиве премиум картице, оне су у реду. Али ако трошите богатство на годишњу накнаду, можда ћете желети више од тога. Пронађите наше изборе за најбоље кредитне картице овде.

» ВИШЕ: Како да максимално искористите чланство у Приорити Пасс Селецт-у

Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here