5 ствари које треба знати о Опортун кредитној картици,

» АЖУРИРАЊЕ: Биро за финансијску заштиту потрошача тренутно истражује да ли су Опортунове законске праксе наплате биле у складу са одређеним савезним законима о заштити потрошача. Ажурираћемо ову причу како више информација буде доступно. 

Опортун Виса кредитна картица, коју издаје ВебБанк, једна је од само неколико кредитних картица које могу олакшати пут до кредита за оне који немају кредитну историју. Званично је постао доступан у већини држава од августа 2021, након пилот периода. У тренутку писања овог текста, картица није била доступна у Колораду, Ајови, Мериленду, Вашингтону, Д.Ц., Западна Вирџинија и Висконсин.

Главна карактеристика која ову картицу издваја од конкурената је да не захтева број социјалног осигурања или банковни рачун да би се квалификовала. Као и са другим такозваним алтернативним кредитним картицама финтецх компанија, Опортунова сопствена технологија може да посматра факторе као што су плаћања закупнине, историја плаћања, приход, ток готовине и још много тога.

Недостатак кредитне историје сам по себи није довољан разлог да добијете ову картицу, јер друге алтернативне кредитне картице могу понудити већу вредност. Али ако вам такође недостаје број социјалног осигурања или банковни рачун, Опортун Виса кредитна картица би могла бити добар избор. Ево пет ствари које треба знати о картици:

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу без броја социјалног осигурања

1. Не треба вам кредитна историја, број социјалног осигурања, У.С. ИД или банковни рачун да бисте се квалификовали

Опортун Виса кредитна картица нема много захтева које имају традиционалне кредитне картице. Ако имате кредитну историју, ваши кредитни резултати се узимају у обзир. Али ако то не учините, Опортунова власничка технологија може да погледа друге тачке података као што су уплатнице, информације о банковном рачуну (ако их имате), приход, ваша професија и делатност, и личне референце, да споменемо само неке.

Да бисте се квалификовали без броја социјалног осигурања, мораћете да верификујете У.С. адреса у једној од држава у којој се картица нуди. Опортун ће такође прихватити лични документ са фотографијом који није истекао да би потврдио ваш идентитет.

Без У.С. ИД или банковни рачун, технологија компаније може проценити друге факторе. Издавалац вам такође омогућава да платите рачун готовинским уплатама на било којој МонеиГрам локацији широм земље (укључујући ЦВС и Валмарт) уз накнаду. (Али ако можете да се квалификујете за бесплатан банковни рачун, уштедећете новац на тим трошковима.)

» ВИШЕ: Погледајте најбоље кредитне картице без провере кредита

2. Нема депозита, али може бити годишња накнада

Опортун Виса кредитна картица није обезбеђена кредитна картица, тако да не захтева сигурносни депозит да би се квалификовала. Али можда ћете морати да платите годишњу накнаду до 29 долара, у зависности од ваше кредитне способности.

Могућност избегавања годишње накнаде би олакшала држање Опортун Виса кредитне картице отвореном дуго времена. То је добра ствар јер је дужина ваше кредитне историје главни фактор у вашим кредитним резултатима.

Ипак, у овој класи можете пронаћи картице које дефинитивно не наплаћују годишње накнаде — или било коју другу накнаду. Петал® 2 Виса® кредитна картица „Поврат новца, без накнада“ је добар пример. Такође га издаје ВебБанк, који може да гледа даље од традиционалних ФИЦО кредитних резултата да би одредио подобност користећи алгоритам који узима у обзир факторе као што су приход, штедња и потрошња.

За разлику од Опортун картице, ова доноси награде до 1.Повраћај новца од 5%, стопа упоредива са оним што можете наћи на картицама за оне са добрим кредитом. Али биће вам потребан број социјалног осигурања и банковни рачун да бисте се квалификовали за то.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље почетне картице НердВаллет-а без кредита

3. Нуди кредитно ограничење до 1.000 долара

Опортун Виса кредитна картица нуди пристојан кредитни лимит за почетнике да кредитирају, до 1.000 долара. Као и код сваке кредитне картице, кредитни лимит који добијате зависи од ваше кредитне способности. Такође ћете моћи да добијете већи кредитни лимит током времена. Опортун спроводи редовне прегледе како би утврдио да ли испуњавате услове за повећање, каже портпарол компаније. Виши кредитни лимит би могао да смањи износ расположивог кредита који користите, што је још један кључни фактор у вашим кредитним резултатима.

Ипак, могуће је пронаћи конкурентске картице које нуде више лимите. Виса® кредитна картица Петал® 2 „Поврат новца, без накнада“ има кредитно ограничење које се креће од 500 до 10.000 долара у зависности од ваше кредитне способности.

4. Висок АПР може бити скуп

Желећете да избегнете ношење салда на Опортун Виса кредитној картици, пошто је каматна стопа прилично висока, од 24.90% према 29.90%, од августа 2021.

То није нужно кршење договора. Није необично да кредитна картица намењена почетницима наплаћује високу камату, јер помаже издаваоцу да ублажи ризик кредитирања. Осим тога, ако плаћате свој рачун на време и у целости сваког месеца, онда је АПР картице небитан јер никада нећете дуговати камату. Као и увек, наплатите само оно што можете да приуштите да вратите.

Ипак, ако више волите да имате ограде на месту на почетку вашег кредитног путовања, могуће је у потпуности избећи камату са неким картицама, све док сте вољни да се одрекнете опције да носите салдо. Томо картица, на пример, не наплаћује никакве накнаде или камате јер не можете да носите стање од једног месеца до следећег. Плус, зарађује 1% готовине назад. Ако је ваш циљ да успоставите кредит, то је један од начина да започнете без бриге о накнадама или каматама. Компанија која стоји иза картице има сопствену технологију која мери многе податке као што су приход, стање на рачуну и контакт информације. Могуће је да се квалификујете без броја социјалног осигурања, али ће вам требати банковни рачун.

» ВИШЕ: Шта је добар АПР за кредитну картицу?

5. Пријављује плаћања сва три кредитна бироа

Опортун Виса кредитна картица извештава о плаћањима сва три кредитна бироа: ТрансУнион, Екуифак и Екпериан. Ове компаније бележе информације које се користе за израчунавање ваших кредитних резултата. То је идеална функција за кредитну картицу, посебно ако је ваш циљ да успоставите кредит. Ако вашу историју плаћања евидентирају сва три бироа, потенцијалним зајмодавцима је лакше да одреде колика је вероватноћа да ћете вратити оно што сте позајмили.

» ВИШЕ: Не могу да добијем кредитну картицу? Испробајте ове алтернативне опције

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here