5 ствари које треба знати о кредитној картици Роиал Цариббеан

Роиал Цариббеан Виса Сигнатуре® картица је намењена људима који уживају у честим крстарењима са Роиал Цариббеан Интернатионал или његовим сестринским брендом, Целебрити Цруисес.

Картица са годишњом накнадом од 0 долара, коју издаје Банк оф Америца®, зарађује пристојне награде за куповине Роиал Цариббеан-а и садржи бонусе за нове власнике картица. Међутим, ограничене могућности откупа и недостатак уносних бенефиција чине картицу од мале вредности чак и за најлојалније купце са Кариба.

Ево пет ствари које треба знати о картици.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за крстарења

1. Текуће награде су слабе

Роиал Цариббеан Виса Сигнатуре® картица доноси награде познате као МиЦруисе® бодови по следећим стопама:

  • 2 поена за сваки долар потрошен на квалификоване куповине са Роиал Цариббеан и Целебрити Цруисес.

  • 1 поен за сваки долар потрошен на све друге куповине.

Ако не пловите често са Роиал Цариббеан или Целебрити Цруисес, требаће вам неко време да прикупите вредне награде. Друге путне кредитне картице без годишње накнаде нуде већи потенцијал за зараду бодова, као и награде у категоријама свакодневне потрошње — као што су ресторани и намирнице — што олакшава прикупљање бодова.

» ВИШЕ: Најбоље путне кредитне картице НердВаллет-а

2. Вредности поена варирају и откуп је нефлексибилан 

Откуп МиЦруисе поена почиње од 1.000 поена за донацију од 10 долара за пројекат очувања океана Светског фонда за дивље животиње. Осим тога, бодови се могу искористити за разне опције везане за крстарење, укључујући надоградње соба, попусте и кредит на броду који се користи за куповине обављене у бродској бањи, продавници поклона, бару и тако даље. Такође можете да искористите за робу на Роиал Цариббеан-у, Целебрити Цруисес-у и другом сестринском бренду Роиал Цариббеан-а, Азамара.

Поени обично вреде један пени сваки, али могу да вреде и до 2 цента сваки, у зависности од опције откупа. На пример, исплата ка онбоард кредиту (требаће вам најмање 10.000 поена да бисте започели) ће донети вредност откупа од 1%. Међутим, искоришћавање поена за крстарење Роиал Цариббеан од пет до седам ноћи ће вам дати вредност откупа од 2%. Пошто бодови имају различите вредности у зависности од тога за шта сте одлучили да их искористите, може бити збуњујуће одредити вредност својих поена.

Постоје и друга ограничења: власници картица могу зарадити само до 540.000 поена годишње, а бодови истичу након пет година.

Иако су различите вредности бодова и рестриктивне опције откупа уобичајене међу другим кобрендираним кредитним картицама за крстарење, то није случај са већином општих кредитних картица за путовања. Кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс са годишњом накнадом од 0 УСД, на пример, није везана ни за један одређени бренд и нуди флексибилније награде. Картица доноси стан 1.5 поена по долару потрошеном на све куповине, а ти поени се могу искористити за путовања, куповину ресторана и поврат новца.

Штреберски савет: Банк оф Америца® издаје још једну кобрендирану кредитну картицу за крстарење, Норвегиан Цруисе Лине® Ворлд Мастерцард®. Зарађује 3 бода за сваки долар потрошен на куповину у Норвешкој, 2 бода за сваки долар за куповину авиона и хотела који испуњава услове и 1 бод за сваки долар за сву осталу потрошњу. Поени вреде један пени сваки и могу се искористити за опције везане за норвешко крстарење, као и за авионске карте и новац назад на ваш рачун.

» ВИШЕ: Кредитне картице са повратом готовине које су одличне и за путовања

3. Нуди оскудне понуде добродошлице

Роиал Цариббеан Виса Сигнатуре® картица долази са следећим понудама за нове власнике картица (од маја 2021.):

  • Зарадите 10.000 бонус поена када направите прву куповину са картицом у року од 90 дана од отварања налога. По стопи од пенија по боду, овај бонус вреди 100 долара у кредиту, али као што је горе наведено, може вам донети до 200 долара у зависности од вашег избора за откуп.

  • Ограничено време можете да зарадите кредит од 100 УСД након куповине од 1000 УСД или више у року од 90 дана од држања картице. Овај кредит ће аутоматски бити примењен на рачун ваше кредитне картице.

  • Картица такође нуди попуст на авионске карте од 50 УСД кроз Аир2Сеа програм Роиал Цариббеан-а, након куповине од најмање 3.500 УСД у првих 90 дана од отварања налога. Имајте на уму да студенти не испуњавају услове за ову понуду и да ће кредит истећи 18 месеци након што је издат.

Нећете моћи да добијете много од ових понуда, посебно имајући у виду велике захтеве за потрошњом и осредњу стопу зараде на картици. Међутим, ови бонуси су једнаки, ако не и мало уноснији од онога што нуде друге упоредиве картице за крстарење.

» ВИШЕ: Најбољи бонуси за кредитне картице за нове власнике картица

4. Лагано је по питању накнада

Картица не наплаћује годишњу накнаду, што је обично случај за сличне картице за крстарење.

Такође не постоје накнаде за иностране трансакције, што значи да нећете плаћати додатне трошкове када купујете у иностранству. Ово би се могло показати посебно корисним када ваш брод за крстарење пристане на одредиште.

5. Ношење баланса може бити скупо

Не постоји уводна бескаматна понуда за Роиал Цариббеан Виса Сигнатуре® картицу. АПР који је у току је 13.99% - 23.Променљива од 99% (од маја 2021.), што је више од просечних стопа наплаћених за рачуне кредитне картице на које се плаћа камата.

Да бисте избегли трошкове камата, плаћајте остатак на време и у целости сваког месеца ако сте у могућности.

Информације које се односе на Роиал Цариббеан Виса Сигнатуре® картицу прикупио је НердВаллет и није их прегледао или доставио издавалац ове картице.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here