5 ствари које треба знати о Сплититу

Сплитит се проглашава као "одговорни" купите сада, платите касније, јер не захтева преузимање новог финансирања. Уместо тога, омогућава вам да користите постојећу кредитну картицу за разлагање куповине на рате код одабраних трговаца.

Укратко, уместо да наплати целу куповну цену са ваше картице у тренутку продаје, трговац који користи Сплитит ће наплатити вашој картици део цене сваког месеца док се не исплати.

Корисници неће плаћати додатне камате или накнаде изнад онога што им издавалац кредитне картице може наплатити за текуће стање или пропуштена плаћања. У поређењу са другим опцијама за куповину сада, платите касније, Сплитит је пристојан посао — под претпоставком да можете приуштити да отплатите куповину на време. Није идеално ако имате проблема са плаћањем рачуна или уштедом фонда за хитне случајеве.

Чак и ако то видите као начин да ослободите свој новчани ток, постоји неколико ствари које треба размотрити пре него што изаберете ову опцију плаћања.

» ВИШЕ: Купите сада, платите касније вс. кредитне картице: што је право за вас?

1. Ново финансирање није потребно

Пошто Сплитит не захтева ново финансирање, не морате да попуњавате апликацију или да пролазите кроз меку проверу кредитне способности као што је случај са неком другом куповином сада, платите касније опције. Додатни бонус је и то што можете да прикупите поврат новца, поене или миље за куповину током времена ако га наплатите са кредитне картице за награде.

Продавац код којег купујете наплаћује вашу кредитну картицу сваког месеца планом на рате који изаберете при плаћању. Поред ове наплате, на изводу кредитне картице ћете видети „задржавање ауторизације“ отприлике сваких 21 дан за цео неплаћени износ.

Може се појавити као трансакција на чекању на изводу кредитне картице, али то није наплата. Сврха задржавања ауторизације је да гарантује плаћање. Требало би да видите да се ова овлашћења смањују за једну рату сваког месеца док се куповина не исплати у потпуности.

Штреберски савет: Ваша кредитна картица можда већ нуди верзију куповине сада, платите касније са предвидљивим плановима плаћања за куповине које испуњавају услове. Погледајте у свој новчаник да бисте утврдили да ли су доступне ове опције: Америцан Екпресс План Ит®, Ми Цхасе План®, Цити Флек Паи или Мастерцард рате. Могу се применити услови и месечне накнаде, у зависности од опције.

» ВИШЕ: Купите сада, платите касније већ је стандардно на многим кредитним картицама

2. Квалификују се само куповине код одабраних продаваца

Сплитит је доступан за куповине обављене код одабраних трговаца у продавници или на мрежи. Категорије трговаца се разликују и укључују дом и намештај, лепоту, моду, накит, електронику, аутомобилску индустрију, здравље и друге.

Онлине, можете платити кредитном картицом. У продавници која испуњава услове, продајни сарадник може покренути опцију отплате када обавите велику куповину. Сплитит омогућава одјаву са детаљима ускладиштеним у Аппле Паи или Гоогле Паи. У супротном, сарадник продаје ће направити план плаћања, а затим ће послати е-поруку, послати СМС или КР код са обрасцем за плаћање путем линка. Можете додати своје податке о плаћању у образац и наставити са довршавањем трансакције.

3. Сплитит не наплаћује накнаде или камате

За разлику од других опција куповине сада, плати касније, Сплитит не наплаћује купцу камате или накнаде. Сплитит зарађује тако што трговцу или продавцу наплаћује накнаду за сваку трансакцију.

Важно је разумети да камате и накнаде са ваше кредитне картице и даље могу да важе. Ако будете у току са плаћањем, избећи ћете последице неплаћања рачуна за кредитну картицу. Недостатак уплате може наштетити вашем кредитном резултату или довести до веће каматне стопе, на пример. Пошто куповина иде на вашу кредитну картицу, уплате се могу пријавити кредитним бироима. Када користите друге опције за куповину сада, платите касније, плаћања се обично не пријављују на овај начин.

Иако вас Сплитит не кошта ништа за коришћење, неизвршење плаћања може довести до тога да услуга наплати вашу кредитну картицу за износ који дугујете. Рачун би такође могао да иде у колекције.

Штреберски савет: Отплатом рачуна за кредитну картицу у потпуности сваког месеца, потенцијално можете избећи трошкове камата без обзира да ли се картица користи за директну куповину или је поделите са Сплитит-ом. Још једна опција за уштеду камате је да комбинујете Сплитит са 0% уводне АПР понуде на кредитној картици ако више волите предвидљива плаћања.

» ВИШЕ: Купите сада, платите касније није лоше — али будите опрезни

4.  Рате могу да садрже краткорочне и дугорочне опције

У зависности од опција које су доступне при плаћању, можете одабрати различите рате, понекад у распону од три месеца до 24 месеца, нпр. Трговац одређује различите понуђене опције рата и ви бирате. Изаберите опцију која ће вам омогућити да отплатите кредитну картицу у потпуности сваког месеца како бисте избегли трошкове камата. Ако плаћање буде лакше управљати, моћи ћете лако да отплатите куповину и избегнете плаћање више од вредности артикла.

Тип за штребер: опција купи сада, плати касније олакшава куповину артикла, али је то и даље облик дуга. Задуживање за небитне ствари није вредно тога. Користите ову опцију само за основне ствари које можете себи приуштити да временом отплатите.

5. Нису све картице добро примљене

Можете користити Сплитит са Виса, Мастерцард или Дисцовер картицом ако га трговац прихвати. У неким случајевима, неки трговци можда неће прихватити кредитне картице са одређених мрежа. Дебитне картице, припејд картице и друге врсте кредитних картица се не прихватају.

» НАУЧИТЕ: Ако се одлучите за куповину сада, платите касније?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here