5 ствари које треба знати о кредитним картицама државне фарме

Три кобрендиране кредитне картице Стате Фарма, које је издао У.С. Банка, пристојни су у смислу награда и подстицаја, и нико од њих не наплаћује годишњу накнаду. Али генерално, они заостају за конкуренцијом и отворени су само за купце Стате Фарма.

Две картице за зараду награда — једна за обичне потрошаче и једна за власнике малих предузећа — нуде корисне категорије бонуса, укључујући поврат новца у ретким категоријама плаћања премије осигурања. То је карактеристика која издваја картице за награде. Трећа картица не зарађује награде, али нуди 0% уводног АПР периода.

Али ако би осигуравач заиста желео да буде „као добар комшија“, Стате Фарм би био ту за своје клијенте са бољим ценама и условима за те подстицаје. Награде за премије су ограничене, на пример, и можете пронаћи дуже 0% уводне АПР промоције.

Ево шта треба да знате о три кредитне картице Стате Фарм.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице Државне фарме НердВаллет-а

1. Не може свако да их добије

Док ће две картице за зараду награда зарадити поврат новца на премије осигурања код било ког осигуравача, нећете моћи да добијете кредитну картицу Стате Фарм осим ако нисте клијент Стате Фарма.

2. Две личне карте су пристојне ...

Личне кредитне картице са брендом Стате Фарм долазе у две врсте: наградна картица и 0% уводна АПР картица. Ево главних карактеристика.

Стате Фарм® Премиер Цасх Ревардс Виса Сигнатуре® картица

Сазнајте више

Награде:

  • Повраћај новца од 3% на плаћање премије осигурања, до 4.000 долара потрошених годишње.

  • 2% назад на бензинским пумпама, дрогеријама, продавницама прехрамбених производа и у ресторанима, укључујући куповину услуга за понети и доставу хране.

  • 1% назад на све остале куповине.

Разлика код ове картице је повраћај готовине на куповину осигурања, иако је ограничен. (Више о томе у наставку.) Бензин, намирнице, ресторани и дрогерије су веома корисне категорије бонуса. Проблем? Стопа поврата готовине бонуса је само 2%. Неке картице за повраћај новца вам враћају 2% или више на све, а да не морате да памтите бонус категорије.

Исплате поврата готовине су једноставне, као што је кредит на изводу или депозит на штедни или текући рачун.

Поред необичне категорије добијања награда за куповину осигурања, врхунац ове картице је њен потенцијално великодушан бонус за новог власника картице — ако сте вољни да сачекате годину дана на то:

Бонус за регистрацију: Двоструки поврат новца за прву годишњицу – До 300 долара поврата готовине ће бити упарено и додато на ваш рачун након ваше једногодишње годишњице. Максимално, то превазилази уобичајених 150 или 200 долара које добијате на кредитним картицама без накнаде. (Дисцовер ит® Цасх Бацк нуди сличан бонус за повраћај новца за нове власнике картица, али без ограничења на бонус награде за прву годину.)

Државна фарма® Гоод Неигхбор Виса® картица

Сазнајте више

Ово је картица са промотивном бескаматном понудом. Добићете 0% уводног АПР-а на куповине и трансфере стања за 12 обрачунских циклуса, а затим на текући АПР од 13.99%-23.99% променљиво.

Накнада за пренос биланса износи 3% од износа сваког трансфера или минимум 5 УСД, шта год је више.

Добијање 12-месечне 0% АПР на куповине и трансфере биланса прилично је лако пронаћи међу најбољим кредитним картицама за трансфер стања и 0% АПР. Дакле, иако је понуда солидна, ова картица се не истиче, осим неколико споредних погодности. (Више о томе у наставку.)

3. ... Али најбоље награде долазе од визит карте

Државна фарма је сачувала најбоље посластице за своју наградну картицу за мала предузећа. Ево шта нуди:

Стате Фарм® Бусинесс Цасх Ревардс Виса Сигнатуре® картица

Сазнајте више

Награде

  • Повраћај новца од 3% на плаћање премије осигурања, до 4.000 долара потрошених годишње.

  • 3% назад на бензинским пумпама, добављачима услуга мобилних телефона, продавницама канцеларијског материјала и у ресторанима, укључујући куповину услуга за понети и доставе хране.

  • 1% назад на све остале куповине.

  • Кредит за годишњи софтвер за претплату од 100 УСД.

Добијате исту повећану стопу поврата готовине на премије осигурања, али ова картица је знатно боља од личне картице због поврата готовине од 3% (уместо 2%) на бензинским пумпама и ресторанима, на пример. Категорије бонус награда су нешто другачије, али су и даље корисне. Кредит за претплату на софтвер изгледа посебно вредан власницима предузећа који плаћају софтвер за, рецимо, вођење књига за подношење пореских пријава.

Али картица за пословне награде има значајан недостатак: нема готовинског бонуса за регистрацију као код личне картице. Уместо тога, добијате исту понуду од 0% АПР-а као и Виса картица за доброг суседа на државној фарми: 0% уводног АПР-а на куповине и трансфере биланса за 12 циклуса наплате, а затим текући АПР од 13.99%-22.99% променљиво.

Штреберски савет: Иако ниједна од три кредитне картице Стате Фарм не наплаћује годишњу накнаду, све оне долазе са накнадама за иностране трансакције. Биће вам наплаћено 3% сваке куповине обављене у иностранству, а то се може додати.

4. Награде за премије осигурања су ограничене

Добра вест са наградним картицама је да можете зарадити повишене стопе поврата новца на премије осигурања плаћене Стате Фарму - или било ком другом осигуравачу - све док је накнада категоризована као осигурање. Осигурање је ретка категорија бонуса.

Лоше вести? Бонус повраћај новца на плаћање премије осигурања је само 3% и ограничен је на 4.000 долара потрошених годишње (и 1% након тога.) То ограничење важи и за личне и за пословне наградне картице. Да бисте потрошили максимум, вероватно бисте морали да носите више полиса осигурања - неколико ауто полиса и полиса за власнике куће, а можда и животно осигурање.

Чак и тада, у државама осигурања са нижим трошковима, можда нећете достићи 4.000 долара годишње.

Ако сте урадили максимум, 3% од 4.000 долара је само 120 долара поврата у готовини. То је само 40 долара боље него што бисте зарадили плаћајући премије осигурања са паушалном картицом за поврат новца од 2%. Да ли је то довољан подстицај да се пријавите за државну фарму?

5. Картице имају неколико лепих погодности, попут осигурања мобилног телефона

Карте се мало разликују по погодностима, али неколико значајних које се односе на све три картице:

  • Осигурање мобилног телефона. Ваш мобилни телефон може бити надокнађен до 600 долара ако је украден или оштећен. Свој месечни рачун за бежични телефон морате платити картицом Стате Фарм.

  • Одрицање од штете од судара изнајмљених аутомобила. Ово је некада било стандардно, али многе кредитне картице су смањиле корист.

Такође, имајте на уму да су две наградне картице сорте Виса Сигнатуре и да долазе са неким додатним погодностима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here