5 ствари које треба знати о Томо картици,

Томо кредитна картица, коју је креирао стартуп ТомоЦредит са седиштем у Сан Франциску, је производ за оне који немају кредит или лош кредит (ФИЦО резултати од 629 или мање) који желе да успоставе кредитну историју без ношења месечног стања. За разлику од многих картица које циљају сличну публику, нема годишње накнаде, депозита или чак АПР-а.

Сазнајте више

Такође, за разлику од традиционалних издавалаца кредитних картица — који обично спроводе тешку истрагу када прегледају вашу пријаву — ТомоЦредит никада не врши проверу кредитне способности. Уместо тога, власничка технологија компаније може тежити многим тачкама података, од којих је неколико кључних ваш приход (или потенцијал прихода) и стање на вашем рачуну. Банка која издаје картицу, Цоммунити Федерал Савингс Банк са седиштем у Њујорку, користи ове податке да утврди да ли сте добар кандидат за картицу.

На овај начин, Томо кредитна картица је слична другим алтернативним кредитним картицама које могу да користе јединствене технике осигурања које нису нужно везане за кредитне резултате. Али то не значи да је картица права за све.

Ево пет ствари које треба да знате о Томо кредитној картици.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље кредитне картице без провере кредита

1. Постоји процес претходног одобрења

Прво ћете морати да видите да ли сте претходно одобрени тако што ћете на веб-сајту доставити своје године, приход и стање на банковном рачуну. Претходно одобрење значи, у суштини, да вам издавалац даје „меко да“ на основу информација које сте дали.

Ако сте претходно одобрени, мораћете да пређете на следећи корак. Компанија вам шаље мејлом позивницу да се званично пријавите за картицу. Када поднесете званичну пријаву и ТомоЦредит може да прегледа друге тачке података, добићете одобрење или одбијање.

2. Није потребна провера кредитне способности, али повезани банковни рачун јесте

Пошто нема тешког повлачења вашег кредитног извештаја када се званично пријавите, то неће утицати на ваше кредитне резултате као што то чини традиционална апликација за кредитну картицу. Уместо тога, ТомоЦредит каже да гледа на бројне тачке података како би утврдио подобност. Једна од њих је колико новца имате и како њиме управљате.

Користи различите тачке података као што су ваш број телефона, адреса е-поште, канал који се користи за регистрацију картице, стање на вашем банковном рачуну, износ и стабилност вашег прихода и могуће црвене заставице, према Ким.

Да бисте добили ове информације, ТомоЦредит захтева од вас да повежете бар један налог преко Плаид-а, независног добављача услуга. Можете да повежете текући рачун, штедни рачун, инвестициони рачун или други квалификовани рачун.

Подаци за пријаву на ваш банковни рачун се не чувају и нису видљиви запосленима ТомоЦредит-а, наводи се на веб страници компаније. Плаид такође шифрује податке из безбедносних разлога.

Штреберски савет: Ако не желите да повежете банковни рачун, обезбеђена кредитна картица може бити опција. Ове картице могу бити идеалне ако имате лош кредит или га немате, али за разлику од Томо кредитне картице, мораћете унапред да обезбедите депозит — обично неколико стотина долара, у зависности од картице. Обично добијате новац назад када затворите или надоградите картицу, под претпоставком да имате добру историју плаћања.

» ВИШЕ: Кредитне картице које нуде претходно одобрење без напорног повлачења

3. Нема АПР јер не можете да носите баланс

 Томо кредитна картица не наплаћује никакве накнаде или камате. Уместо тога, ТомоЦредит зарађује новац од накнада за размену — доплату која се наплаћује трговцу када користите своју картицу за куповину.

Стога, за разлику од традиционалних кредитних картица, Томо кредитна картица вам не дозвољава да преносите стање из једног месеца у други, што онемогућава нагомилавање дугова. У почетку почињете са седмодневним распоредом аутоматског плаћања. Уплата се аутоматски скида са вашег банковног рачуна да покрије стање сваке недеље.

Честе уплате одржавају ниско коришћење вашег кредита (кључни фактор у вашем кредитном резултату) и помажу вам да утврдите кредит. Уплате се пријављују сва три главна кредитна бироа: ТрансУнион, Екуифак и Екпериан. Ове компаније прикупљају информације које се користе за израчунавање ваших кредитних резултата.

Након отприлике три месеца са картицом, ТомоЦредит вам омогућава да пребаците распоред плаћања на традиционалнију каденцу једном месечно, каже Ким.

Штреберски савет: Чак и без ризика од накнада или камата, ипак би требало да плаћате на време како бисте спречили замрзавање картице и губитак кредита. Ким каже да се рачуни који касне и даље могу пријавити кредитним бироима и послати на наплату.

4. Кредитни лимит је потенцијално великодушан и зарађује награде

У зависности од фактора које ТомоЦредит тежи у свом преузимању, могуће је добити кредитни лимит до 10.000 долара. Након што извршите прву уплату на време, можда ћете видети и повећање кредитног лимита, каже Ким.

Власници картица ће такође добити стопу поврата готовине од 1%, што је испод просека за традиционалне картице, али је конкурентно међу картицама у овој класи.

Можете искористити награде за кредит на изводу.

» ВИШЕ: На почетним картицама, награде су сада стандардне. Ево зашто

5. Можете се квалификовати без броја социјалног осигурања

Новајлије у У.С. који желе да стекну кредит такође могу да се квалификују за Томо кредитну картицу. Ако немате број социјалног осигурања или индивидуални идентификациони број пореског обвезника, могуће је да се пријавите са подацима о пасошу, каже Ким.

Међу кредитним картицама, та карактеристика је још увек реткост. Али Десерве® ЕДУ Мастерцард за студенте је још једна картица која не захтева унапред број социјалног осигурања у одређеним ситуацијама. Слично томе, не наплаћује годишњу накнаду и такође зарађује награде.

Погледајте како се ова картица упоређује са алтернативама тако што ћете посетити НердВаллет листу најбољих кредитних картица.

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу без броја социјалног осигурања

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here