5 начина да повећате своје шансе за претходно одобрење хипотеке

Мајк и Британи Делгадо добро познају тај осећај.

Године 2013. пар је покушао да добије претходно одобрење за хипотеку и одбијен је. Зашто? Микеов кредитни извештај није показао историју или ФИЦО резултат.

„Ово је било изненађење за нас“, каже Британи Делгадо, додајући да је њен муж отплатио старе дугове, али пар никада није предузео кораке да поврати своју кредитну способност.

„Наш зајмодавац нам је објаснио шта тачно треба да урадимо и рекао нам да почнемо са малим – да финансирамо неки намештај или лаптоп – и да извршимо плаћања на време да бисмо повратили кредит. Упозорила нас је да ће потрајати.”

Делгадосово искуство се огледа у резултатима НердВаллетовог Извештаја о стварности купаца кућа за 2017.

„Према нашем истраживању, зајмопримци који не разумеју процес хипотеке или не знају довољно о ​​својој кредитној историји обично наиђу на препреке или буду одбијени када се пријаве за хипотеку“, каже Тим Манни, стручњак за хипотеке у компанији НердВаллет.

„Рано се образујте о томе како да решите главне проблеме који ће вас спречити да се квалификујете за прави зајам или најбоље хипотекарне стопе.”

Пронађите зајмодавца да добијете претходно одобрење

Да бисте избегли да вам буде одбијено претходно одобрење хипотеке, ево пет корака које треба предузети пре него што попуните захтев:

  1. Знајте где стојите. Прегледајте свој кредитни извештај и проверите свој ФИЦО резултат да бисте открили проблеме и утврдили да ли прво треба да направите свој резултат. Израчунајте колико месечно имате дуговања и колико укупно дугујете.

  2. Померите се брзо да исправите грешке. Одмах контактирајте агенције за кредитно извештавање ако видите било какве нетачне или лажне информације у својим извештајима. Хипотекарне компаније углавном желе да се зајмови затворе на време, тако да ће платити кредитним агенцијама да брзо ажурирају ваш кредитни извештај уз помоћ услуге брзог пребројавања, каже Јоеи Абдуллах, планер хипотека у Фаирваи Индепендент Мортгаге Цорп. у Арвади, Колорадо.

  3. Борите се директно са дугом. Плаћајте све своје рачуне на време и, ако је могуће, у потпуности сваког месеца. Научите које дугове прво треба да отплатите да бисте брзо побољшали резултат. На пример, прво решавање налога за наплату кашњења обично има непосреднији утицај на ваш кредитни резултат него отплата кредитних картица, каже Стевен Боган, регионални генерални директор Гленденнинг Мортгаге Цорп. у Томс Риверу, Њу Џерси. Након што отплатите делинквентне рачуне, уверите се да имате добар кредит. Ако немате отворену кредитну картицу или зајам, успоставите нову кредитну линију да бисте изградили позитивну историју плаћања за претходно одобрење хипотеке.

  4. Покажите константан приход током времена. Ваш хипотекарни зајмодавац ће желети две године пореских пријава и банковних извода како би показали доследне депозите прихода. Ово може саплести многе зајмопримце, каже Абдулах. Пре свега, ако већину свог прихода зарађујете од плата по сату, провизија или бонуса, или ако сте самозапослени, мораћете свом зајмодавцу да обезбедите документацију о приходима од две године, каже Абдулах. Очекујте да покажете своје банковне изводе, платне папире, пореске пријаве и другу финансијску документацију. „Хипотекарне компаније не излазе из ваше реалности, а ми не гледамо на бруто приход, већ на употребљив приход [од пореских пријава“, каже Абдулах.

  5. Обуздајте потрошњу, направите буџет и држите га се. Кључно је да контролишете своју месечну потрошњу и избегавате велике куповине (као што је аутомобил) да бисте смањили свој однос дуга и прихода и квалификовали се за боље каматне стопе. Не заборавите на оне неизбежне трошкове одржавања и поправке који долазе са власништвом над кућом; имати буџет, као и фонд за хитне случајеве, важно је на дуге стазе.

Закључак ако не добијете претходно одобрење хипотеке

Чак и ако вам је ускраћена хипотека, немојте клонути духом, каже Бриттани Делгадо. Њеном мужу је требало две године да изгради кредит. Прво је финансирао лаптоп и отплаћивао га током 12 месеци. Затим је отворио кредитну картицу са малим лимитом, који је након неколико месеци плаћања на време повећан.

Ти напори су се исплатили. Пар је 2015. лако унапред одобрен за кредит УСДА за новоизграђену кућу изван Остина у Тексасу, где сада живе са своја два млада сина.

„Одувек смо сањали да будемо власници куће и нисмо желели да заувек плаћамо кирију“, рекао је Делгадо. „Зато смо искоријенили нашу породицу да бисмо дошли у Тексас из Калифорније, остављајући своју породицу и све за собом. Увек имајте на уму велику слику.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here