5 начина да добијете најбоље хипотекарне стопе ФХА

ФХА кредите подржава влада, тако да можете помислити да су каматне стопе регулисане. Али хипотекарне стопе ФХА варирају од зајмодавца - не поставља их Федерална стамбена управа. То значи да ћете морати мало да порадите да бисте добили најбољу каматну стопу на ФХА хипотеку. Ево како.

1.  Проверите свој кредитни извештај

Важно је да будете сигурни да ваш кредитни извештај и резултат исправно одражавају вас. Зашто? Док ФХА смернице кажу да зајмопримци могу да се квалификују са кредитним резултатом од чак 500, зајмодавци доносе своја правила о томе шта ће прихватити. И што је већи ваш кредитни резултат, то ће ваша каматна стопа бити боља.

Дакле, извуците свој бесплатни кредитни извештај, који су три примарне кредитне агенције дужне да вам обезбеде једном годишње без накнаде. У ствари, можете добити сва три одједном ако се спремате да се пријавите за ФХА кредит.

» ВИШЕ: Најбољи кредитори за ФХА кредите

Када добијете извештај, потражите грешке и пропусте. На пример, наплата лоших дугова коју не препознајете. Или кредитни рачун који сте савршено плаћали већ неко време, али се не појављује у извештају.

Ако пронађете грешку у своју корист и исправите је, то би могло повећати ваш кредитни резултат и зарадити нижу каматну стопу.

Погледајте свој бесплатни кредитни извештај Сазнајте шта се дешава са вашим бесплатним кредитним извештајем и сазнајте када и зашто се ваш резултат мења. Почети

2. Уплатите веће учешће

ФХА хипотеке дозвољавају уплате од само 3.5%. Али одлагање само мало више може побољшати вашу каматну стопу. Зајмодавци узимају у обзир однос зајма према вредности када одређују цену зајма. Већи аванс смањује ваш ЛТВ док вас позиционира као зајмопримца од већег поверења.

Можете укључити неке бројеве у НердВаллет калкулатор зајма и вредности да бисте размотрили различите сценарије.

3. Исплатите кредитну картицу

Још једна кључна мера коју зајмодавци узимају у обзир је ваш однос дуга и прихода, што је износ који дугујете, подељен са вашом месечном зарадом.

Добио сам кредитну картицу на којој још увек постоји дуг? Радите да то исплатите. Могу бити два позитивна резултата: Смањићете однос дуга и прихода и вероватно побољшати свој кредитни резултат.

Ево ДТИ калкулатора који вам може помоћи да радите са бројевима.

4. Не заустављајте се након првог зајмодавца

Добити „да“ од зајмодавца је сјајан осећај и многи људи ту престају. Али паметно је наставити са куповином за боље понуде. Размислите о томе: знате да можете да се квалификујете, имате одобрење у задњем џепу, па шта је лоша страна?

Наравно, потребно је време и више папирологије. Али проналажење зајмодавца који вам нуди бољу стопу ФХА хипотеке смањује камату коју плаћате током трајања кредита. То може значити нижу месечну уплату и уштеду хиљада долара.

Искористите то као подстицај за куповину.

5. Истражите државне програме за купце куће први пут

Сачували смо га за крај. Можда најбољи савет од свих. Истражите програме помоћи купцима куће први пут које нуди стамбена управа ваше државе. Многе од ових непрофитних агенција комбинују ФХА хипотеке са учешћем и помоћи при затварању. Говоримо о бесплатном новцу, у облику грантова.

И не само то, већ ови програми које спонзорише држава често нуде још повољније стопе ФХА хипотека преко повезаних локалних зајмодаваца.

НердВаллет има листу ових програма за купце куће први пут, сортираних по држави.

Да резимирамо:

Како добити најбољу стопу ФХА хипотеке:

  1. Проверите свој кредитни извештај и исправите све грешке; тражити пропусте повољних отворених рачуна.

  2. Уплатите веће учешће да бисте смањили однос кредита и вредности.

  3. Исплатите кредитну картицу. То ће смањити ваш однос дуга и прихода и вероватно побољшати ваш кредитни резултат.

  4. Купујте више од једног зајмодавца јер ФХА не поставља стопе на хипотеке; зајмодавци раде.

  5. Истражите програме за купце куће први пут које нуди ваша државна стамбена управа.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here