6 предности које би могле помоћи малим предузећима да задрже запослене,

Ево три погодности у које је све већи број компанија инвестирало, плус три опције са ниским ценама или без трошкова за које један професионалац из индустрије каже да такође могу помоћи малим предузећима да радници буду задовољни.

Бесплатне или јефтиније телездравствене услуге

Према истраживању Међународне фондације за планове бенефиција запослених међу 293 организације, око 14% планова бенефиција послодаваца је додало телездравствене услуге због пандемије, а око 35% је смањило или елиминисало трошкове за запослене због пандемије.

„Више од половине тих људи нам је рекло да је то трајна промена, а остали су нам рекли да размишљају о томе“, каже Џули Стич, потпредседница за садржај у Међународној фондацији за планове бенефиција запослених. Предности за ментално здравље такође су постале популарније, додала је она.

Друга анкета од преко 2.500 професионалаца за људске ресурсе коју је спровело Друштво за управљање људским ресурсима, или СХРМ, открила је пад у веллнесс бенефицијама које је спонзорисала компанија која је захтевала лично учешће током пандемије, али је обезбеђење ресурса за управљање стресом порасло за 11% , лични или животни коучинг користи су порасле за 7%, а програми медитације или свесности порасли су за 7%.

Флексибилније плаћено слободно време

Многи запослени сада очекују плаћено боловање, „посебно у светлу онога што се десило са пандемијом“, каже Стич.

Плаћено породично одсуство је такође постало чешће него икада у последњих пет година. Више од 1 од 3 послодавца (39%) понудило је плаћено родитељско одсуство, према СХРМ, а 31% је понудило плаћено породично одсуство. Проценат послодаваца који нуде плаћено породиљско одсуство изнад онога што захтева краткорочно инвалидско осигурање или државни закон скочио је на 53%; 44% понудило је плаћено родитељско одсуство.

Флексибилно радно време

Скоро половина послодаваца је увела флексибилно радно време како би задовољила потребе бриге о деци због пандемије, а трећина је то учинила да би задовољила потребе за бригом о старијима, према истраживању Међународне фондације за планове бенефиција запослених.

Брига је кључни део живота за многе, а нудити флексибилно радно време за прилагођавање постало је чешће током пандемије, каже Стицх. „Мислим да ће запослени желети да се то напредује“, каже она.

Добровољно осигурање

Ове врсте политика превазилазе типичне понуде послодавца. Опције могу да варирају од осигурања кућних љубимаца до осигурања од крађе идентитета, на пример, Стицх белешке, а запослени обично плаћају пуну цену кроз одбитак платног списка, али добијају групну стопу.

„Тако да дефинитивно може бити приступачније, а интересантне погодности се могу понудити на овај начин“, каже она.

Програми помоћи запосленима или ЕАП

„То може бити нешто што генерално није страшно скупо и што би могло да пружи добре услуге и добре опције за запослене којима је то потребно“, каже Стич.

„ЕАП-ови су некада били само за покушај решавања проблема зависности. Постоји толико много других ствари којима се ЕАП-ови сада баве, укључујући финансијску помоћ и саветовање о каријери, и покушај да помогнете вашим тинејџерима или правну помоћ; они воде читав низ."

Организован волонтерски рад

„Нешто што запослени цене, а мислим да је то била већа вредност у последњих, рекао бих, три до пет година, је цела идеја друштвено одговорног волонтерског рада“, каже Стич. Окупљање запослених да помогну добротворној организацији као тим шаље поруку да је послодавцу стало до тога шта се дешава у заједници, додаје она.

Стицх каже да би анкетирање запослених о бенефицијама које имају могла бити добра идеја. Откривање шта запослени заиста желе и вреднују може помоћи малим предузећима да управљају мешавином и трошковима бенефиција.

„Сваки живот је другачији, зар не? Дакле, оно што можда мислите да неће бити важно може и даље бити важно“, каже она.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here