6 „уради сам“ надоградњи купатила које можете испробати“,

Када је буџет битан, надоградња купатила уради сам може бити једноставан и јефтин начин да драматично побољшате привлачност вашег купатила. Ево шест пројеката које можете сами да урадите без ангажовања извођача или куповине скупе опреме.

1. Инсталирајте утични грејач пешкира

 • Цена: око 60 долара (основни) до 700 долара (врхунски).

 • Тежина: умерена.

Пахуљасти топли пешкир после туширања је диван, а са данашњим грејачима пешкира који се могу прикључити, нису вам потребне електричне вештине да бисте га сами инсталирали. Ови грејачи се укључују у постојећу утичницу, тако да ће вам требати само бушилица, тражило и ниво за причвршћивање ових уређаја на зид.

Уз огроман избор дизајна, материјала и карактеристика, цене грејача за пешкире увелико варирају. Док можете да платите стотине за врхунски грејач пешкира, основни модели коштају само 60 долара. Они са контролом температуре и тајмерима имају тенденцију да падају на скупљу страну.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

2. Замените хардвер кабинета

 • Цена: око 10 до неколико стотина долара.

 • Тешкоћа: Лако.

Визуелни ефекат само замене дугмади, потезница и ручки у купатилу није ништа друго до невероватан. Цео овај посао не би требало да кошта више од неколико стотина долара - а за нека купатила може бити мање од 10 долара.

Хардвер ормарића долази у безброј боја, текстура и дизајна, иу мноштву материјала у распону од хрома и дрвета до пластике и керамике.

Пошто је ово пројекат замене, није потребно бушење; требаће вам само шрафцигер. Да бисте били сигурни да ваш пројекат иде глатко, обавезно изаберите ручке које су исте величине као оне које замењујете, тако да се постојеће рупе у вашој таштини тачно слажу са вашим новим хардвером.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице за побољшање дома или нове власнике кућа

3. Будите зелени са комплетом претварача за двоструко испирање

 • Цена: око 25 долара.

 • Тежина: умерена.

Ако сте желели да смањите расипање воде, тоалет са двоструким испирањем можда је већ на вашој листи жеља. Али нема потребе да потрошите око 500 до 700 долара да бисте инсталирали потпуно нови тоалет када можете лако да повежете комплет претварача са двоструким испирањем на свој постојећи тоалет за око 25 долара.

Имајте на уму да иако многи комплети за двоструко испирање рекламирају да се могу инсталирати без алата, захтеви могу да варирају у зависности од модела тоалета. У неким случајевима ће вам можда требати одређени алати, као што су клешта, шрафцигер и полумесечасти кључ. У сваком случају, посао би требало да траје мање од сат времена, а ви ћете знати да сте учинили нешто добро за планету.

4. Замените главу за туширање

 • Цена: око 25 до 250 долара.

 • Тешкоћа: Лако.

Сама замена старе главе туша је један од најједноставнијих начина да трансформишете туширање у истинско спа искуство — уз уштеду стотина долара на трошковима водоинсталатера. Од кишних тушева до масажних, са двоструком главом, па чак и модела са ЛЕД осветљењем у боји, ту је глава за туширање за сваки укус и буџет.

Главе за туширање могу коштати само 25 долара, иако су оне луксузније скупље. Да бисте инсталирали нову куповину, једноставно уклоните стару главу туша, очистите површину и зашрафите нову јединицу.

5. Поставите ВЦ даску за биде

 • Цена: око 60 до 500 долара.

 • Тежина: умерена.

ВЦ даска за биде, купатило које је популарно у иностранству, али мање уобичајено у САД.С., је алтернатива тоалет папиру дизајнирана да прска ваше дно водом. Са функцијама као што су загревање, подесиви притисак воде, па чак и ноћна светла, може учинити ваше купатило луксузнијим — и не захтева замену тоалета. Почевши од око 60 долара, тоалетне седишта за биде се повезују на постојеће електричне утичнице и водовод. Посао би требало да траје око пола сата и захтева једноставне кућне алате, као што су шрафцигер и кључ.

6. Додајте слој боје

 • Цена: 20 до 100 долара по галону за боју; 10 до 20 долара по галону за прајмер; 10 до 100 долара за друге потрепштине, као што су четке, ваљци, послужавник, крпе, молерска трака и мердевине.

 • Тежина: умерена.

Кречење зидова купатила може да промени цео изглед собе, али захтева одређену припрему и стрпљење. Пре него што почнете, мораћете да имате при руци крпе, послужавник, молерску траку, мердевине, четке и ваљке. Очекујте да ће посао трајати неколико дана јер ћете морати да сачекате да се прајмер осуши пре наношења боје.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here