6 главних разлика између пословних и личних кредитних картица

Углавном, кредитне картице за мала предузећа — кредитне картице дизајниране да покрију трошкове за мала предузећа, слободне наступе и споредне гужве — функционишу баш као личне кредитне картице.

Обе врсте картица зарађују награде и прикупљају камату на исти начин. Годишње накнаде за обе врсте картица могу да се одбију од пореза ако се користе за пословне трошкове. И у оба случаја, генерално сте на удару оптужби.

Али постоје неке кључне разлике које треба имати на уму приликом пријаве.

Да ли морате да користите пословну кредитну картицу за пословање?

Кратак одговор: Не.

Мале пословне картице имају одређене карактеристике које их чине привлачнијима за оне са бизнисом, слободним пројектима или са стране, али не постоји закон који каже да морате да користите пословну кредитну картицу за пословне трошкове. Уместо тога, у реду је користити личну кредитну картицу. А за самосталне власнике, као што су слободњаци или возачи ридесхаре-а, лична кредитна картица би чак могла боље да одговара.

Међутим, ако користите личну картицу за пословне трошкове, генерално је најбоље да набавите посебну само за посао. Ово може олакшати проналажење одбитака у време пореза. За друштво са ограниченом одговорношћу, С-цорпоратион или Ц-цорпоратион, то је посебно корисно: Коришћење посебне картице за пословање помаже вам да сачувате своју заштиту личне одговорности, што је важно ако се ваше пословање икада суочи са правним проблемима.

1. Политика кредитног извештавања

Са личном кредитном картицом, активност ваше кредитне картице се обично извештава месечно три главна бироа за потрошачке кредите: Екпериан, Екуифак и ТрансУнион. Али са малом пословном картицом, то се не дешава увек.

Неки издаваоци кредитних картица за мала предузећа, укључујући Цапитал Оне и Дисцовер, пријављују пословне активности и потрошачким и комерцијалним кредитним бироима, утичући на ваше личне и пословне кредитне резултате.

Други, попут Банк оф Америца® и Цити, само пријављују комерцијалне кредитне бирое.

Ако рачунате да ће кредитна картица за мала предузећа побољшати ваше личне кредитне резултате, пожелећете да будете сигурни да користите ону која извештава и потрошачке и комерцијалне бирое.

2. Кредитни лимити

Кредитне картице за мала предузећа често имају већу моћ потрошње од личних кредитних картица. Делимично, то је зато што се ограничења заснивају и на личном приходу и на пословном приходу, између осталих фактора као што је кредитна способност. Приход који је већи од вашег прихода могао би да доведе до већег лимита него што бисте добили на личној картици, где пријављујете само лични приход за који разумно очекујете да ћете имати приступ.

Виша граница може бити посебно корисна ако ваше предузеће има велике оперативне трошкове - на пример, ако трошите много на залихе сваког месеца.

3. Бонус категорије

Одређене категорије бонуса, као што су путовања и потрошња у ресторанима, уобичајене су и на личним и на кредитним картицама за мала предузећа.

Неки су конкретнији. Пословне кредитне картице ће вероватније понудити бонус награде за телефонске рачуне, онлајн оглашавање или канцеларијски материјал, на пример. А за бонус награде у продавницама прехрамбених производа или дрогеријама, можда би вам било боље са личном картицом. На крају крајева, најбоља понуда зависи од ваше пословне потрошње.

Ако су ваши трошкови свуда, паушална наградна картица која нуди 1.Поврат од 5% или 2% на све куповине може бити боља опција. Ова опција је доступна и за личне кредитне картице и за мала предузећа.

4. 0% уводних АПР периода

На личним кредитним картицама, уводни периоди од 0% АПР-а су обилни и обично су прилично дуги — често трају 12 месеци или дуже. Није тако са кредитним картицама за мала предузећа.

Док неколико визиткарти нуди уводне услове од 0% годишње, они обично трају девет или 12 месеци и често се односе само на куповине, а не на трансфере стања. Они који нуде промотивне АПР-ове за пренос биланса такође наплаћују накнаде за пренос биланса, што чини скупљим пребацивање дуга са једне мале пословне картице на другу и отплату по нижој каматној стопи. Ако тражите више времена или предах од накнада, личне картице вам дају више опција.

» ВИШЕ: НердВаллет-ове најбоље кредитне картице за пренос стања за пословање

5. Књиговодствене погодности

У време пореског периода, можда бисте желели да претражите изводе кредитне картице за потенцијалне одбитке. Мале пословне картице генерално то чине веома лаким. На крају сваке године, многи ће вам дати детаљан извештај о вашој потрошњи. Личне кредитне картице углавном не нуде извештаје који су тако детаљни.

Кредитне картице за мала предузећа олакшавају праћење трошкова и на друге начине. На пример, већина малих пословних картица нуди бесплатне картице за запослене са прилагодљивим ограничењима потрошње. На личним картицама, такву функцију је теже пронаћи.

6. Заштита потрошача

Закони о заштити потрошача, као што је Закон о кредитним картицама из 2009. године, генерално се не примењују на кредитне картице за мала предузећа. Иако већина издаваоца проширује заштиту потрошача из љубазности према малим предузећима, добро је имати на уму јер одређене заштите можда неће бити доступне у сваком случају.

Потенцијално, на картици малих предузећа, ваш АПР би се могао променити преко ноћи или би вам могле бити наплаћене превисоке накнаде за кашњење за мале прекршаје. Ако нисте сигурни у политику свог издаваоца, позовите и питајте.

Упоредите картице

Америцан Екпресс Блуе Бусинесс Цасх™ картица

Цапитал Оне Спарк Цасх Плус

Инк Бусинесс Цасх® кредитна картица

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике.
Пријавите се Пријавите се Пријавите се

Годишња накнада

Н/А

Годишња накнада

Н/А

Годишња накнада

Н/А

Регулар АПР

13.24%-19.24% Варијабилна АПР

Тарифе и накнаде

Регулар АПР

Н/А

Регулар АПР

13.24%-19.24% Варијабилна АПР

Интро АПР

0% уводног АПР-а на куповину за 12 месеци од датума отварања рачуна

Интро АПР

Н/А

Интро АПР

0% уводне годишње продаје на куповине током 12 месеци

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here