6 залиха обновљиве енергије на које треба обратити пажњу за јесен 2021,

Постоји много разлога да будете узбуђени због напретка у обновљивој енергији: ово поље помаже у очувању животне средине и стварању нових индустрија, и може учинити електричне аутомобиле приступачнијим. Ако желите да свој инвестициони портфолио укључите у зелену револуцију, можете почети са улагањем у залихе обновљиве енергије.

Зашто да улажем у обновљиве изворе енергије?

Многи људи имају личне или етичке разлоге да улажу у обновљиве изворе енергије, али шанса да помогнете планети није једина потенцијална корист укључивања обновљиве енергије у свој портфељ. Улагање у алтернативну енергију може помоћи у диверзификацији ваших посједа. Када нафта и други традиционални енергетски ресурси доживљавају нестабилност, обновљиве инвестиције могу деловати као стабилизујућа сила.

Обновљива енергија такође постаје приступачнија, што је чини привлачнијом за купце и потенцијално инвеститоре. Цена соларне енергије је пала, као и цена самих соларних панела. Енергија ветра је такође један од најбрже растућих извора енергије на свету и један од најјефтинијих.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Прочитајте рецензију Сазнајте више

Накнаде

0.25%

Накнада за управљање

Накнаде

$1 - $9

месечно

Накнаде

$1 - $9

месечно

Минимум налога

$0

Минимум налога

$5

Минимум налога

$0

Промоција

До 1 године

бесплатног управљања са квалификованим депозитом

Промоција

До 510 долара кредита за улагање

са квалификованим депозитом на опорезиви рачун (погледајте услове)

Промоција

2 месеца бесплатно

са промо кодом "нердваллет"

6 залиха обновљиве енергије за посматрање

Ова листа укључује акције које се баве производњом обновљиве енергије, рангиране по тржишној капитализацији. Имајте на уму да је тржишна капитализација само једна тачка података о овим компанијама, а акције које тренутно имају добар учинак можда неће бити најбоље акције следеће године — или чак следеће недеље. Улагање у појединачне акције је инхерентно ризично и треба га радити са опрезом.

» Не желите да бирате сопствене инвестиције? Погледајте најбоље робо-савјетнике за друштвено одговорне инвеститоре

Име

Симбол

Тренутна цена

Тржишна капитализација у УСД

Броокфиелд Реневабле Партнерс Л.П.

БЕП

$37.80

10.4Б

Алгонкуин Повер & Утилитиес Цорп.

АКН

$15.19

9.4Б

Цлеарваи Енерги, Инц.

ЦВЕН

$30.85

6.1Б

НектЕра Енерги Партнерс, ЛП

НЕП

$77.06

5.9Б

Атлантица Сустаинабле Инфраструцтуре плц

АИ

$35.38

3.9Б

Ормат Тецхнологиес, ​​Инц.

ОРА

68 долара.80

3.9Б

Подаци се преузимају из Гоогле Финанце-а и ажурирани су од септембра. 27, 2021. Информације су искључиво у информативне сврхе, а не у сврхе трговања или савета. Понуде се не добијају са свих тржишта. Све приказане акције се тргују на У.С. размене.

» Узбуђен због залиха енергије? Упоредите опције међу најбољим брокерима за трговање акцијама

Лакши приступ: ЕСГ фондови

Ако сте узбуђени због улагања у енергију ветра и сунца, постоји лакши начин да то урадите од истраживања појединачних компанија: заједнички фондови. Ови фондови су као корпе акција — улажете у један фонд и постајете изложени многим компанијама одједном. ЕСГ фондови се оцјењују у смислу њиховог учинка када су у питању еколошки, друштвени и управљачки фактори. Фонд који има добре резултате у категорији „екологије“ вероватно избегава улагање у компаније са великим угљеничним отиском и може да инвестира у више залиха чисте енергије.

Према независној истраживачкој фирми Морнингстар, број одрживих индексних заједничких фондова и фондова којима се тргује на берзи се више него удвостручио током последњих неколико година — као и новац уложен у њих — дајући одрживим инвеститорима већи избор у погледу тога где ће улагати.

» Пронађите алтернативне енергетске фондове: Истражите најбоље оцењене ЕСГ фондове

Често постављана питања Које залихе енергије је најбоље купити?

Најбоље залихе енергије су оне које најбоље функционишу за ваш индивидуални портфељ, али ево неколико на које треба обратити пажњу:

  • Броокфиелд Реневабле Партнерс Л.П. (БЕП)

  • Алгонкуин Повер & Утилитиес Цорп. (АКН)

  • НектЕра Енерги Партнерс, ЛП (НЕП)

  • Цлеарваи Енерги Инц. (ЦВЕН)

  • Атлантица Сустаинабле Инфраструцтуре ПЛЦ (АИ)

  • Ормат Тецхнологиес, ​​Инц. (ОРА)

Супротно популарном веровању, учинак није нужно најважнија ствар о којој треба размишљати. Улагање у залихе енергије са најбољим учинком може звучати као добра идеја, али постоје и други фактори које треба узети у обзир, укључујући вашу постојећу алокацију портфеља. На пример, ако већ имате неколико инвестиција у соларну енергију, додавање још једне не помаже вам да диверзификујете своје власништво. Ако ваш портфолио у великој мери представља једну индустрију, а постоји широко распрострањен проблем у тој индустрији (као што је недостатак материјала који се користе за израду соларних панела), ваш портфолио је у већој опасности да буде погођен.

Такође размотрите врсте инвестиција које већ имате. На пример, да ли је већина вашег портфеља већ састављена од појединачних акција? Добро је правило да ограничите своју изложеност појединачним компанијама – диверзификоване инвестиције као што су заједнички фондови су често мудар избор да чине највећи део вашег портфеља.

Коначно, увек истражите акције пре него што их купите. Колико дуго компанија послује, њен годишњи приход и ЕСГ резултат су све добре ствари које треба размотрити пре куповине акција.

Да ли су залихе чисте енергије скупе?

Ово ће зависити од одређене залихе. Неке компаније за чисту енергију, као што је Тесла, прилично су скупе. У време писања овог текста, Теслине акције су биле по цени од 660 долара по акцији. Друге залихе чисте енергије, као што је НектЕра Енерги, далеко су јефтиније и продају се за око 70 долара по акцији. Као и све акције, цене акција чисте енергије могу да варирају због већих тржишних сила — у овом случају, фактора као што су нови закони, цене нафте и јавни интерес.

Да ли дугујете новац ако вам залихе енергије падну?

Не, ако ваше залихе енергије опадају у вредности, вероватно нећете дуговати новац. Ако компанија у коју сте уложили престане са радом, губите вредност своје инвестиције, али генерално нећете изгубити више него што сте уложили осим ако се не бавите ризичнијим стратегијама трговања. На пример, ако сте купили залихе енергије ветра за 100 долара и компанија је престала пословати, изгубили бисте 100 долара, али не бисте дуговали 100 долара.

Откривање: Аутор није имао никакве позиције у горе наведеним хартијама од вредности у првобитно време објављивања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here